A nie sadzisz że to może za to odpowiadać?
"core_attitudes carthage, 310 romans_julii, romans_scipii
core_attitudes gauls, 410 romans_julii, spain
core_attitudes greek_cities, 410 romans_brutii, romans_scipii"
Wersja do druku
A nie sadzisz że to może za to odpowiadać?
"core_attitudes carthage, 310 romans_julii, romans_scipii
core_attitudes gauls, 410 romans_julii, spain
core_attitudes greek_cities, 410 romans_brutii, romans_scipii"
witam,
pewnie banalne... zauwazylem, ze ludzie wrzucaja screeny z w pelni odkryta mapa. da sie wylaczyc jakos fog of war?
Tak, tyldą i wpisując w okno komunikatów odpowiednie polecenie. Nie pamiętam jednak czy to było remove_fog, czy raczej fog_off.
toggle_fow off
Bez tego off, tylko toggle_fow ;)
Pokombinaowalem w pliku descr_win_conditions.txt i napisalem ze maja pokonac mecedonie, grekow, galow i kartagine. Idą we wszystkich kierunkach i trudno juz
Witam. Dopiero zaczynam swoja przygode ze Rome TW. Dlatego moje pytanie moze wydac sie smieszne. :D Czy mozna wylaczyc misje Senatu, bo bardzo denerwuja?
Nie. Inna sprawa, że nikt nie każe Ci ich wykonywać ;)
Niby nie musze, ale pozniej sa kary, i samobojstwa mi kaza robic... A co by sie stalo np gdybym zaraz na poczatku kampani zdobyl Rzym i wycial w pien senatorow? :D ktos ma jakies doswuadczenia w tej kwestii?
Z doświadczenia wiem, że prowadzisz wojnę ze wszystkimi nacjami rzymskimi, a armia senatu na początku prezentuje sporą siłę bojową. Kolejna sprawa to spadek stałych zysków wynikających z handlu z w/w nacjami. I oczywiście tracimy szansę na szybki rozwój.