Czy to tylko u mnie, gdy klecha dostanie kardynała, pojawia się komunikat że został antypapieżem ? Oraz dlaczego gra mnie molestuje tym komunikatem co każdą turę ? Gdyby gracul pytał, gram danią, nie ekskomunikowali mnie oraz nie, nie eksperymentowałem z częścią skryptu odnoszącego się do frakcji z których antypapież może pochodzić. W ogóle nie ruszałem tej części kodu.
Oraz czy mi się wydaje, czy w tych samych osadach, drogi są budowane w innym miejscu przez komputer a w innym miejscu gdy frakcją nie steruje AI ? Zwracam na to uwagę gdyż już nie wiem jak rozstawiać surowce na mapie po regionach, jak za każdym razem droga jest w innym miejscu. Surowiec handlowy na drodze = ciężkie życie dla kupca.
Skoro ten dział jest czytany, czy jest jakiś sposób na wymuszenie za pomocą konsoli, zdarzeń z "monitor_event" np. great trade fair ? choć widzę że ta część w tym modzie, nie różni się od poprzedników, to jednak ani razu nie wyskoczyło żadne tego typu zdarzenie pomimo spełnionych warunków :?:
Czyżby jedyną szansą było zwiększenie liczby procentowej w linijce "RandomPercent" ?
Co do jednostek "trebuchet" już znalazłem błąd. W pliku descr_projectile. Jakaś mądrala wtryniła tam coś, czego być nie powinno
[spoiler:9hjlkhld]projectile fiery_trebuchet
flaming trebuchet
effect fiery_boulder_set
end_effect ground_fiery_impact_large_set
end_man_effect man_impact_catapult_set
end_package_effect wall_impact_fiery_treb_set
end_shatter_effect ground_fiery_impact_large_set
end_shatter_man_effect man_impact_catapult_set
end_shatter_package_effect wall_impact_fiery_treb_set
;area_effect ae_trebuchet_shot[/spoiler:9hjlkhld]
Jeszcze tylko mała zmiana w pliku descr_area_effects na
[spoiler:9hjlkhld]<area_effect>
<name>ae_trebuchet_shot</name>
<type>explosion</type>
<impulse_radius>5.5</impulse_radius>
<impulse_force>425.0</impulse_force>
<effective_radius>2.5</effective_radius>
<effective_damage>1.5</effective_damage>
<kill_radius>1.5</kill_radius>
<kill_damage>200.0</kill_damage>
<fiery>0</fiery>
</area_effect>
<area_effect>[/spoiler:9hjlkhld]
I po kłopocie. No prawie, jeszcze będę chciał zmienić ten okropny dźwięk przy uderzeniu o ziemie płonącej amunicji.
A tak w ogóle, to że martwe żony produkują potomstwo grając frakcją krzyżowców, to rozumiem że efekt ten był zamierzony prawda ?