Decyzją MG jest wycofanie wojsk Milanosa z terenu Polski i zawieszenie broni na jedną turę.
Wersja do druku
Decyzją MG jest wycofanie wojsk Milanosa z terenu Polski i zawieszenie broni na jedną turę.
czekam na odpowiedz od MG
Po proteście Markusa ogłaszam jednak, że konflikt toczy się dalej bez jakiejkolwiek interwencji MG.
mój przeciwnik dostaje nacje dodatkową zaatakuje mnie tam gdzie nie było podstaw do tego a ja jeszcze mam przerwać oblężenia i zdobywanie jego prowincji bo bedzie zawieszenie broni :DCytat:
=jak żyć (grać) panie premierze
=krótko :lol:
Ok więc nie wyrażam zgody na wykonywanie tur nacją angielską przez gracza grającego danią ,na forum ani prywatnie gracz danii nie dostał żadnego potwierdzenia dla swoich własnych planów wykorzystania armii angielskich na dowód braku takich praw zamieszczam:
Cytat:
A czy krol zamierza wspolpracowac tak jak wczesniej pisalem? czy tlyko na pozor ten sojusz? bo jak na pozor i dalej armie zamierzacie sobie trzymac w stolicy zamiast sojusznika wspierac to za takie sojusze to dziekiujemy.
Cytat:
Wypraszam sobie, ale jedynym sojusznikiem jaki powinien zrobić za Anglię turę to jestem ja obecnie, Polska nie ma żadnego sojuszu z Anglią. Od paru tur proszę o hasło ale widocznie coś mr Sabalowi chyba nie pasuje skoro wogole nie odpowiada na moje pw, jeżeli w tej turze znowu ktoś inny zrobi za Anglię to ja w dupie mam takie sojusze
Cytat:
Proste, bo tak miało być już dawno :P , tlyko że nowy gracz co przeją tą anglię się jakoś nie kwapił do tego. Zobaczymy co powie jak wróci.
widać że Anglia nie kwapiła sie do wojny , zatem czekamy na zastępce i na odpowiedz w sprawie mojej propozycji dla anglika do tego czasu nacja będzie przeklikiwana przez MG i stan gry będzie zgodny ze stanem umów na forum .
Jeśli nie to szukajcie również gracza na Polske.
wegry
http://speedy.sh/CQx7j/mko23t27wegry.sav
Nie to żebym się wtrącał, ale swojego czasu jak przejmowałem Danie, to Polska szykowała się do wojny z Anglią i żądała ode mnie, abym zostawił jej tamte ziemie i zajął się wschodem. Gdy się nie zgodziłem, nagle wypowiedziała mi pakt i zaproponował pon Anglii. Ja byłem szybszy i zaklepałem już sobie sojusz z Anglią i jej pomoc z Polską.
I teraz taka sprawa. Nie może być tak, ze wchodzi jakiś szczyl, zagra dwie tury, a potem totalnie oleje KO i jego ustalenia są potem obowiązujące. Gracz który prowadził Anglię od początku, zdecydował o wojnie z Polską, zresztą słusznie, bo po rozwaleniu samotnej Anglii, przyszłaby kolej na niego. Zamiast sztywno trzymać się przepisów, może lepiej wczuć się czasem w sytuacje innych i spojrzeć szerzej, co się działo w danej kampanii. Bo ostatnio to jest plaga, plaga amatorów i szczyli, którzy psują kampanie, biorą na kilka tur, zmieniają diametralnie politykę albo tracą pół państwa i rezygnują.
Obaj wiemy Marat że są Ko w których są nacje -sieroty opuszczone które są przeklikiwane i wchłaniane ,nie gram dla potocznych złotych gaci ale pewne zasady i standardy zawsze trzymam i oczekuje od innnych. Jak pewnie czytałeś w postach wcześniej sam proponowałem aby Milanos przejął sobie nacje angielską i grał obiema ale pod warunkiem że w najbliższej turze anglika wycofa swoją angielską z moich terenów na swoje lub statek i powstrzyma sie od ataku innymi oddziałami angielskimi ja również pozostaje neutralny wobec anglika -czyli tura pona .Czy oczekiwałem wiele moim zdaniem nie jednak ani Milanos ani MG sie nie zgodzili więc ja sie również nie zgadzam.Było jasno że anglik nawet jak grał nie kwapił sie z pomocą dlatego wykonałem takie ataki a nie inne zresztą w tej turze nadal atakowałem tak jakby anglik był nadal neutralny .Tak wiec jak widzisz jestem za tym abyśmy grali ,proponuje rozwiązania nawet dla mnie nie korzystne w dłuższej perspektywie ale nie przesadzajmy forum ma odzwierciedlać gre to dla mnie fundamentalna zasada.A Anglika nie miałem i nawet obecnie nie mam zamiaru atakować . ;)
A przy okazji Marat nie zechciałbyś przejąć ponownie funkcji MG w WKO 33. :?::
PS.
my tutaj dyskutujemy a sprawa rozwiązana
tak więc Mendrzec gra Anglią i on zadecyduje za nas jak sie to dalej potoczy.Cytat:
Markus pisze:
Pilnie poszukiwany gracz do Mko23 do przejęcia Anglia.
Biorę.
Mg ? .
Jakby tura doszła wtedy kiedy miała dojść (4 września), to bym zrobił 5 września. Poczekajcie jeszcze trochę, ja czekałem dwa tygodnie.
Pyknąc za ciebie?
A pyknij jak masz czas i chęci (jak nie to ja jutro spróbuję). Zajrzyj też na PW.Cytat:
Zamieszczone przez adi087