Moze sie bawi za duzo lulokiem ;)[/quote]Cytat:
Zamieszczone przez Nocny Grabarz
Nie wiem co to lulok ale jeśli to, to co myślę to nie wiem pod sukienkę mu nie zaglądam ;)
Wersja do druku
Moze sie bawi za duzo lulokiem ;)[/quote]Cytat:
Zamieszczone przez Nocny Grabarz
Nie wiem co to lulok ale jeśli to, to co myślę to nie wiem pod sukienkę mu nie zaglądam ;)
Ta. Napisz to CA wtedy utwierdzisz ich w przekonaniu,ze moga robic co robia;)Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Ale nie wkurza was,ze wojo ucieka wezykiem i przybiera poze "tofikow":DI zauwazylem,ze jak postawie wojo im na drodze, to nic im nie robi. W Szogunie 2 takie wojo zabijalo ich. Krok wstecz kolejny:P
A tu kolega z metalowymi bramami. Ten bug mozna sobie naprawic sammeu; wyobraz sobie,ze to drewniane bramy;) CA liczy,ze wiekszosc bugow gracz sobie usunie wlasna wyobraznia :D
Czy mi sie wydaje ale hoplici lamia falange gdy daje im atak na wroga?
It's not a bug, it's feature :mrgreen: Podpalanie bram było już w Szogunie 2. Dobrze że odpuścili sobie wspinaczkę na mury. Podpaleniu zresztą jest dość łatwo zaradzić - 3,4 jednostki procarzy na murach przy bramie + wieżyczki robią swoje.Cytat:
Ale wtedy pojawia sie nowy "bug" a mianowicie jesli ustawisz swoich procarzy, to Ai swoimi procarzami wystrzela Twoich. Bo oczywiscie dlaczego wojo na murach ma miec lepsza oslone niz te pod murami :D. A swoja droga, to niech podpala brame i szturmuja. Jeszcze wpadna na jakis lepszy pomysl i zaczna szturmowac mury albo inne bramy;)Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Smiesznie tez zrobili z ta flota. POmysl moze mieli dobry ale wyszlo tak,ze standardowa flota jest juz niepotrzebna. Transportowce sa za silne:) Na co mi kosztowna rozbudowa wojennych portow i utrzymywanie floty.
No i Syrakuz nie zajme. Sojusznik blokuje port i pewnie nigdy nie przestanie. A propos oblezen. No wlasnie, powinni to naprawic,ze AI oblega a nie tlyko szturmuje. Chociaz raz mnie Ai oblegalo i musialem aatakowac. Moze trzeba miec silny garnizon zeby oblegalo tlyko, oby;)
Polecam mod From Darkness.
Bitwy staja sie epickie (jak na wymagania RTW II), to znaczy dwie pelne armie bija sie nie 2 minuty, lecz okolo 4,5 minuty,
aczkolwiek nie wyeliminowano bledow prealfy, w ktora gramy,
tzn bitwy sa dlugie, bo armie stoja naprzeciw siebie,
a jak sie przyblizy kamerke blizej to widac np. ze procarze przeciwnika po prostu stoja do nas plecami i otrzymuja dzidy w tyl.
To oczywiscie wydluza bitwe o te 2 dodatkowe minuty.
Cale szczescie oddziały nie tancza bezmyslnie w kolko, tylko po prostu ida przed siebie, cala naprzod, bez flankowania itp.,
kawaleria jest już znacznie szybsza od opancerzonej piechoty (na co CA nie wpadło), Kartagina zawsze upada w pierwszych dziesięciu-piętnastu turach, niemniej postęp jest gigantyczny.
Podsumowujac jednak na mapie strategicznej raczej nie ma strategii, na mapach taktycznych (bitewnych) oczywiście nie ma taktyki.
Trudno, by modem napisać gre od początku, prawda?
@Pampalinex
Mam małe wymagania, jakkolwiek byśmy sie nie podniecali to tylko "głupia" gra, znam i używam poważniejszy droższy software gdzie również zdarzają sie debilne błędy a większe "aktualizacje" kosztują tyle co używane auto a użytkownicy moga sobie co najwyżej pierdnąć w proteście a konkurencyjne oprogramowanie ma podobnie,
ba co więcej jeśli np zepsujesz klucz zabepzpieczający to dupcia, nie odpalisz programu a refundacji czy zapasowego nie dostaniesz bo czegoś takiego jak Steam tam nie ma a gwarancja nie obejmuje ;).
Także naprawdę zabawne są te "wielkie rozczarowania" i "czucie się oszukanym" i inne dramatyzowanie.
A już niektórych pojazdy o ambicjach etc w innych postach są do sześcianu dziwaczne, chyba lepiej ambicje realizować w realu niż żyć grą komputerową ;), to tylko zabawka bez jaj :lol:
Umbrecht wszystko prawda,
ale..
Po wielkich obietnicach ze strony CA jaka ta gra będzie piękna, wspaniała, genialna, +300 kolejnych epitetów
Po zapewnieniach ,że gra po prostu epicka i wykonana z rozmachem,
Po obiecywaniu że gra będzie dopracowana i rozgrywka będzie sprawiać przyjemność
Po ujawnieniu wymagań sprzętowych równoznacznych z jej optymalizacją..
Nastąpił wreszcie długo oczekiwany 3 wrzesień.
Wraz z tym dniem ruszyła międzynarodowa akcja "Wszyscy jesteśmy Beta Testerami"
Przykro to mówić ale gra wykonała krok wstecz, liczyłem na grę która przykuje mnie do fotela na długie godziny i co?
Dostaliśmy pół produkt z którego dopiero bo jakimś czasie może powstać coś godnego pieniędzy które trzeba za to na dzień dzisiejszy zapłacić.
Dużo się mówi o potencjale który ta gra niezaprzeczalnie ma, cóż szkoda że jest to potencjał niewykorzystany ( przynajmniej na dzień dzisiejszy )
Umbrecht wspominał coś o używaniu "drogiego i poważnego softwaru" cóż:
Nie wszyscy tu pracują , część z użytkowników tego forum uczy się i te 130zł to jednak jest dla nich trochę grosza.
Na dzień dzisiejszy to już wole pograć w Podstawowego Romka 1 niż w dwójeczke
Pozdrawiam
@Arwidox
Ja Rome 2 będę bronił do upadłego, ma bugi ale to najlepsza część serii a za niedługi czas będzie także bardziej akceptowalna dla tych, którzy ją teraz tak jadą.
Zresztą co daje to jechanie? Nie lepiej jak się ma już tyle czasu nauczyć się chociaż trochę modować? Ja pierdziele czysta strata energii. Niektórzy od 3 września, poświęcają każdy prawie post na obwieszczanie jak bardzo są oszukani i załamani nowym Romkiem no kurde balde.
130 złoty to jest trochę grosza dla każdego zapewniam, a studenci to do książek się uczyć i na praktyki a nie pykać w gierki bo coraz większe pacany kończą uczelnie, hehe, swoją drogą pokolenie fejsa zabija :lol: co z tym krajem będzie za 20 lat :D .
Z tym Rome 1 w podstawowej wersji to był żart no nie? :shock:
A dlaczego uwazasz,ze to najlepsza czesc serii?Cytat:
No jak wyeliminuja bugi, to przeciez nikt nie bedzie Rome 2 krytykowal za nie;)
Widzę że na forum wiele krzykaczy, a może by tak opisać co do poprawy i co powinno być zawarte w grze? Macie od tego ten temat; viewtopic.php?f=471&t=14040