Mam pytanie czy we wszystkich państwach moze wybuchnąć wojna domowa? Np. w atenach też?
Jeżeli tak to ile trzeba miec poparcia wsród rad, sedziów, wodzów i tak dalej...
Wersja do druku
Mam pytanie czy we wszystkich państwach moze wybuchnąć wojna domowa? Np. w atenach też?
Jeżeli tak to ile trzeba miec poparcia wsród rad, sedziów, wodzów i tak dalej...
Wojna wybucha u każdej nacji, chyba że zastosujemy się do porad z poniższego poradnika (albo zagramy na czuja i utrzymamy równowagę):
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... 2-politics
A czy ktoś mógłby mnie uświadomić w jaki sposób zdobywać ciężki hajs na "przygodach" naszych agentów :) Jeden z moich herosów zdobył cechę odpowiadającą za większe przychody w trakcie "przygody" lecz nie za bardzo wiem jak mam taką akcje rozpocząć ;) Z góry dziękuję za pomoc :)
Szczerze? Nie wiem. Teoretycznie powinno to działać jak kupcy w Medku2 - im dalej i wyższy poziom tym lepiej. Czempion powinien stać i nic nie robić, nie ruszać się, nie aktywować zdolności, nie wykonywać misji. W praktyce nie mogę wychwycić czy to w ogóle działa i w którym polu tabelki z przychodami/rozchodami zyski z przygód są odnotowywane. Jest to jedna z tych rzeczy, która czeka na swojego odkrywcę. :)
Hej, czytałem na twcenter, że tzw. adventuring czyli przygody naszego championa/agenta zasadzają się na podróżowaniu nim, takie mityczne wędrówki Herkulesa jak w serialu z Kevinem Sorbo ;) Podobno im dalej znajduje się on od stolicy, tym lepiej. Natomiast wszelkie bonusy są wyszczególnione w lewym dolnym rogu jego portretu, panelu z wizerunkiem. Generalnie, to jeden z bardziej zagadkowych aspektów Rome2, tak tajemniczy, że nawet w CA tego nie wiedzą :lol:
Osobiście podejrzewam, że to jest tak jak z tym systemem politycznym - nie wiadomo o co chodzi, a jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. W styczniu CA chce wydać poradnik odnośnie polityki i myślę że wtedy wydadzą DLC poszerzający politykę. Jednocześnie dokooptują sprawny system czempionów i tymi przygodami, troszkę rozszerzą i także wydadzą jako DLC. Nie zdziwię się jak za sam poradni trzeba będzie zapłacić. :)
Chyba to było wałkowane tysiąc razy ale muszę zapytać. Co dają "przygody"? Piszę że to generuje dochód w zależności od odległości, ale ja swoją czempionkę wysłałem do rejonów górnego Nilu grając Swebami i chyba nic nie dostawałem z tego :D
Tak wałkowane, że aż ciężko spojrzeć na posty wyżej, które o tym traktują. ;)
Wiedziałem że gdzieś o tym czytałem, omg co za fail ... Proszę o bana.
A ja mam nieco inne pytanko - z natury technicznej. Jest jakiś sposób, bądź mod który w każdej chwili można wyłączyć i włączyć, ukrywający interfejs? Lubie porobić screeny w trakcie bitew ale przeszkadza mi w tym interfejs.