Bitwa z ligą etruską, szanse na wygraną 100% remains= 19%Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Wersja do druku
Bitwa z ligą etruską, szanse na wygraną 100% remains= 19%Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Rafkos, jeżeli można pisać po polsku to jeżeli możesz to wrzuć link do strony a ja sam do nich napiszę.
Wątpię, czy ktoś zrozumiałby tam język polski :)
http://www.twcenter.net/forums/forumdis ... mpera-(DeI)
Mam inny problem, który w tym momencie doprowadził mnie do takiej pasii... , że odkładam w ogóle grę w romka 2 i w tego moda . Czytałem na forum total war \.org , że niektórzy też mieli ten problem, a mianowicie po otrzymaniu triumfu przez mojego wodza ekran blaknie i gra przestaje działać. Pomijając fakt, że jest to jeden i tak z niewielu filmów w grze, a który mi przynosił najwięcej frajdy to teraz jest on bugiem.
Na forum pisali żeby szybko przełączać informacje, owszem to działa a co w sytuacji gdy:
" własnie skończyłem bitwę jednym legionem z trzema armiami Armenii (czas trwania 45 min)" to było moje najbardziej błyskotliwe zwycięstwo w całej kampanii i co, wciskam koniec tury Triumf i du...a.
Włączam od nowa kontynuuj i co zaczynamy od nowa bitwę.....!!!!!!
Może ktoś znalazł bardziej trwałe rozwiązanie tego bugu i podzieli się info, bo inaczej nie odpalam już tego g.......... .
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... eo-Bug-FixCytat:
Zamieszczone przez arturex8
masz tutaj fixa
Zatem za linka dziękuję, jednak nie napiszę o swoim spostrzeżeniu - problemie, angielski to nie moja epoka.
Założyłem kampanię Kartaginą, za oknem deszcz, liga pauzuje, wątroba się regeneruje, komputer to najlepsza rozrywka w takich dniach.
Mam epickie walki z Rzymem i Syrakuzami o Lilybaeum, Rzym atakuje mi na dokłądkę Karalis na Korsyce. Od początku gry nie podbiłem żadnego miasta, ledwo bronię prowincje startowe, jak ruszą na mnie nacje iberyjskie nie obronię się. Póki co mam 32 turę i żadnego regionu nie podbiłem. Trzeba było skoncentrować wszystkie siły i wziąć Syrakuzy, bałem się jednak ataku Egiptu i Iberów. Rzym wali na mnie lądem i morzem, uporali się szybko z Etruskami a Daorsowie uwolnili ich od Epiru. Nadchodzą ciężkie czasy dla Kartaginy.
Gnejusz- mam tak jak opisałeś zero rozwoju, puste czarne pole w miejscu na kolejny budynek. Mam dopiero 90 turę to widać dużo wcześniej jak u Ciebie. :cry:
Będę jeszcze grał, ale jeśli zarazi ten bug kolejne miasta to będę musiał zrezygnować...
Ja gram Kartaginą.
Zatem nie jestem jedyny, podejrzewałem kilka rzeczy i min bug z triumfem... Jestem ciekaw jak jest u innych.
Pora jednak to zgłosić ekipie od moda, lepiej żeby kolejnej łatki z tym bugiem nie wypuszczali.
Co do rozwoju miast, to czy wszystkie mniejsze osady powinny mieć tyle samo slotów na budowę? Bo u mnie niektóre mają cztery, a inne trzy (czarne pole zamiast kwadratu rozwoju), to normalne?
To normalne, w podstawce też niektóre się różnią ilością pól. Co do bugu z rozwojem to zgloszę go Dresdenowi, chyba on ogarnia sprawy. Oby nie było tak jak z triumfem, że za bug odpowiada CA.
Z tego co wdziałem to póki co do 0.8 czekam z kampanią, zapowiadane zmiany są nader ciekawe :)
Przy okazji, preview Iberów:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... ian-Tribes