-
Tyle wiem bo podobnie się robiło z tego co pamiętam w Third Age'u 3.2. Ale nie jestem pewien pewnej rzeczy, mianowicie jak już sobie zescrolluje daleko w dół to następnym skryptem po ## Dynamic Garrison Script: By Spice Master(...)## jest coś takiego ## Dynamic Garrison Script: Return To Your Tasks! Destroy Garrison ##. W nim znajdują się linijki typu "destroy_units moors garrison_unit" etc. Czy ten skrypt także mam usunąć aby zmiana zadziała?
( po usunięciu tylko pierwszego skryptu dalej spawnią się armie )
-
Po usunięciu skryptu z campaign_script usuń jeszcze plik map.rwm z katalogu base. To zadziała od nowej kampanii dopiero. W aktualnej zmiany nie zadziałają.
-
Nawet po usunięciu map.rmw skrypt dalej działa. Prawdopodobnie usuwam zły skrypt z pliku txt. A usunąłem # Dynamic Garrison # ze "spisu treści" ( nie wiem jak to inaczej nazwać ) i także to co napisałem w poprzednim poście, bez ## Dynamic Garrison Script: Return To Your Tasks! Destroy Garrison ## i tego co jest poniżej ów skryptu. Jeśli ktoś ma jakiś jeszcze pomysł prosiłbym o podanie.
-
Nie ze spisu treści a dalej go znajdź i usuń taj jak Gruha napisał. To będzie kilkaset wierszy do usunięcia. Kopię oryginału zrób.
-
Popatrzyłem na paru innych forach, znalazłem jak to się robi dla innych modów.Mimo to po wielu próbach i waszych radach wciąż spawni się armia Helmowego Jaru. Nie rozumiem co robię źle. Zaczynam sądzić, że dla tego submoda w tej wersji nie da się tego usunąć. ;_;
Grając we wcześniejszą wersje submoda udało mi się go usunąć bez większych przeszkód i bez szukania pomocy na forach. W tej wersji skrypt wydaje się być lekko zmieniony ale to chyba nie powinno stanowić problemu w usunięciu go. Poddaje się :/
-
Twórca pisał żeby edytować pliki w Notepadzie bodajże nie w zwykłym notatniku. Ale usuwanie skryptu powinno działać. Może jutro usunę sam i wstawię to zobaczysz czy mnie się udało.
-
Byłoby super! :D
Zobacze też w Notepadzie jak to tam zadziała ( jeśli go mam :x )
-
Link do campaign script bez Garnizonów. https://www.easypaste.org/file/vLHmi...pt.txt?lang=pl
Zachowac oryginał ten plik wrzucić do data/world/maps/campaign/imperial_campaign.
Potem usunąć plik map.rwm z data/world/maps/base i zacząć nową kapmanię nie powinno być garnizonów. Na savy to raczej nie zadziała.
-
Mój capaign_script wyglądał identycznie jak ten który podesłałeś. Mój nie działał w ogóle, twój usuną tylko nieliczne jednostki spawniące się W MIASTACH ale armie wciąż się pojawiają. Nie mogę wciąż tego pojąć... :/
Ale dobra już nie zawracam głowy, będę po prostu dalej grał z tym skryptem nie jest to jakiś duży problem. Po prostu chciałem zobaczyć jak się gra bez obmyślania planów zniszczenia dodatkowej pełnej armii elitarnych krasnoludów xD
Tak, czy siak dzięki za pomoc :)
-
Garnison Script jak sama nazwa wskazuje odpowiada za garnizony w miastach, więc to normalne, że po jego usunięciu takowe garnizony zniknęły z miast.
Za spawn armii na mapie kampanii odpowiada co innego xD