Dlatego za każdym razem promujemy, by do wszelkich recenzji podchodzić z dystansem. A tak swoją drogą:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...c5&oe=57CCD932
Ktoś mi wyjaśni, za co 98%? ;D
Wersja do druku
Dlatego za każdym razem promujemy, by do wszelkich recenzji podchodzić z dystansem. A tak swoją drogą:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...c5&oe=57CCD932
Ktoś mi wyjaśni, za co 98%? ;D
CA ladnie tam posmarowalo albo sami fanatycy tam pracuja :)
P.S. najbardziej obiektywny zagraniczny youtuber to chyba Legend of Total War. Naprawde mocno zawsze wytyka przy gameplayach wady. Reszta to huraoptymizm, moze Heir of Carthage cos tam doda od siebie jeszcze
Recka Temera może być, tym bardziej że większość punktów pokrywa się w zainteresowaniu.
"Brak bitew o małe miasta"
No nie do końca, są obleżenia ale dopiero jak osada ma maksymalny poziom, wcześniej faktycznie bitwa jest w terenie.
"Brak osobnych rosterów dla Kislevu, Tileii i Estalii"
Raz, że to może nie byc wina CA, jeśli Games Workshop sie nie zgodziło na autorską twórczośc czy wykorzystywanie fanowskich treści to nic nie mogli tutaj poradzic skoro to ma byc na podstawie 8 edycji. Dwa, że mimo wszystko jest nadzieja na DLCki z tymi frakcjami bo za wiele głównych ras w pierwszej cześci nie pododają (na bank Bretonnia i pewnie Wood Elves) a dodatki sprzedawac trzeba. Tak czy inaczej moderzy pewnie i tak tutaj coś pomogą.
Bretonnia będzie na 100% w FLC, nie ma wątpliwości - tym bardziej, że ją robią na podstawie 6 edycji. Co do Kislevu i Tilei - mamy przecież ich rostery w 5 i 6 edycji. Od Tilei mamy Psy Wojny (eng. Dogs of War), a Kislev ma swoją broszurkę w 6 edycji. Estalię mogą dodać, nawet fanowską, w końcu to uniwersum padło przez Matta "TW Smerfa" Warda i jego głupiemu End Times. Więc ku temu, by skorzystać z fanowskich AB już nie widzę żadnej wątpliwości. Dodam więcej - Leśne Elfy na bank będą w pierwszym dużym dodatku. Strzelam, że również do tego dojdzie FLC Zwierzoludzi i DLC Demonów Chaosu.
Co do bitew o małe miasta - na pewno graliśmy w te same gry?
Pamiętaj że Polacy to największy hejterzy na świecie, więc do wszystkich polskich recenzji możesz sobie spokojnie dodać +1 do oceny.
Kislev, Tilea i Border Princes pewnie dostaną swoje rostery w DLC i nie ma sie co temu dziwić bo to sporo roboty biorąc pod uwagę że na razie są to frakcje AI. Co do bitew o małe miasta jeśli zbudujesz fortyfikacje w małym mieście to masz o nie normalnego siege'a z tego co się orientuje.
Księstwa Graniczne są właśnie frakcją bez rosteru zarówno oficjalnego, jak i fanowskiego. W jednym z RPG'ów, bądź w AB Bretonnii z 5 edycji było bodaj wspomnienie, że Księstwa Graniczne są głównie zajęte przez Tileańczyków z Luccini, byłych hrabiów Imperium (tutaj głównie z Przygód Gotreka i Felixa - 1 książka się kłania), a także byłych rycerzy z Bretonnii, którzy wyruszyli na wschód w czasie krucjat do Arabii. Więc raczej winno się wymieszać podstawowe jednostki tych trzech frakcji ;) A dodam, że sama Tilea to właśnie rostery Psów Wojny.
Przeczytałem właśnie recenzje Temera i zastanawiam się skąd wzięliście informacje o tym jakoby CA nie miało licencji na bitwy morskie??
Skąd? Bo bitwy morskie są w grze bitewnej Man O'War, a skoro nie mają bitew morskich, to znaczy, że nie ma na to licencji i dopiero zapewne przy Elfach ją dostaną. Poza tym licencję na Man O'Wara mają twórcy gry Man O'War Corsairs.
Nie ma bitew morskich bo nie kalkulowało im się zrobienie ich dla tej części gry(o czym mówili dawno dawno temu na streamie). Skoro zaplanowali trylogie to musieli uzyskać wszystkie licencje przed rozpoczęciem prac, inaczej ryzykowali by foch GW który im zmienia plany w trakcie projektu.
PS Obaj w recenzjach wspominacie o modach, które mają być dostępne na premierę gry co też jest nie do końca prawdą. Owe mody mają być dostępne na premierę narzędzi moderskich, które to postarają się wydać na premierę gry ale nie gwarantują tego w 100%.
Zabrakło czegoś? Jeśli tak to mogę jeszcze dopisać, jak mówiłem, możliwe, że recenzja doczeka się aktualizacji (nie miałem jeszcze okazji grać Chaosem, bo był on niedostępny póki co)
Przeczytałeś moją recenzję? ^^
Do mojej oceny Wiedźmina 3 trudno dodać +1 w dziesięciostopniowej skali :"D A Warhammerowi nie wystawiłem liczbowej oceny ;) Zaś oceny innych portali są takie, że jak się doda +1 to wychodzi, że gra jest arcydziełem :"D
U mnie na pewno również będzie aktualizacja, w końcu nie wszystko jeszcze odkryłem, na pewno będę musiał spaczenie terenu dodać i parę rzeczy jeszcze.
Taką informacje podali na żywo na streamie ogłaszając wsparcie dla modów, i z tego co kojarzę a jestem w miarę na bieżąco z ich mediami społecznościowymi to nie było nowszych informacji. Co prawda w blogpoście(który jak dobrze pamiętam ukazał się równolegle ze streamem) widnieje "From launch on day one" ale ja jednak zawsze bardziej ufam "żywemu" człowiekowi w przypadku sprzecznych informacji.
Wiedźminowi 3 jak najbardziej należy się 11/10 ;] a wracając do Warhammera to pod względem grafiki, dźwięku i muzyki na mapie kampanii to ta gra jest z pewnością arcydziełem
BTW Temer, kilka razy powtórzone "uprostrzone..." aż boli w oczy ;] + kilka razy ci się zjadło końcówki wyrazów, bądź nie mogłeś się zdecydować, która odmiana jest prawidłowa i wyszły ci hybrydy :]
Akurat znam dobrze obie osoby, które nad tymi modami pracują, bo jeden jest moim "szefem", więc będą od razu.
Swoją drogą dobre recenzje, chyba najbardziej krytyczne (krytycznie nie równa się negatywne) z tych które miałem okazję przeczytać/obejrzeć. Dopiero po waszych recenzjach zauważyłem, że bohaterowie mają tylko jedną, niedorzeczną animację ataku, która wygląda mega komicznie.
Co do modów to na stremie mówili, że mod z prawidłowymi pozycjami startowymi umożliwi grę Co-op tej samej rasy np Krasnal-Krasnal, ciekawe czy będzie to także dotyczyć Chaosu jako że Chaos ma tylko jedną frakcję i jest hordą.
Ściągam już gierkę :)
Co za chamstwo. Człowiek kupił sobie preorder i dopiero w poniedziałek go będę miał. Jeżeli go dostarczą jak będę w domu bo jak nie to pewnie będę do wtorku czekał...
Zapraszamy na livestreama:
http://www.hitbox.tv/TotalWarORGPL
http://www.hitbox.tv/TemerGames
Jeżeli zamawiałeś na muve.pl to dostaniesz raczej we wtorek, bo wysyłają dopiero dzień przed premierą tj 23.05 (tak mi support odpisał). Przy normalnych premierach które są koło 18 nie ma z tym problemu, ale w przypadku TW:Warhammer jesteśmy dobre kilka godzin w plecy :[ (Premiera o 10 rano u nas jak dobrze pamiętam).
Ja zamówiłem cyfrową wersję z muve i już mam nową ikonkę na pulpicie ;) Potem widzę, że w steamie wyświetla mi się kto już grał/gra i się zdziwiłem, że tyle osób ma wtyki u CA ;P
Nie trzeba mieć żadnych wtyków wystarczy mieć średnich rozmiarów kanał na youtube z TW w nazwie ;]
A ja muszę poczekać na paczkę i kuriera, ale mam nadzieje że do środy się wyrobi.
Ja zostałem uprzedzony, że we wtorek paczka na 100% przyjdzie :D
Jeżeli któs zamawiał cyfrową wersje z gram.pl (jak ja) to klucze nie będą wysyłane wcześniej niż w dniu premiery. Oczywiście nie wyślą ich przed południem bo podobno ich jeszcze nie mają.
A przynajmniej tak twierdzi obsługa klienta.
Na muve pl ja już klucz otrzymałem i mogę pobierać wstępnie. Sprawdzajcie czy już macie
Wygląda na to że to jest mój ostatni pudłowy TW.
Trochę nie rozumiem idei kupowania pudełkowych wersji gier. Z pudełkami są same problemy. W razie przeprowadzki są to dodatkowe rzeczy do przenoszenia, zagracają pokój, trzeba z nich wycierać kurz. Nie, nie, nie.
Ostatnio kupiłem tak Napoleon Total War - a gra i tak ściągnęła się ze steama...
W ogóle to NTW kupiłem kilka dni po premierze za 50 zł od.... recenzenta pewnego portalu internetowego o grach, który nawet gry nie rozpakował z folii. Jak mi wytłumaczył, recenzję napisał na podstawie recenzji zagranicznych i filmików z gejmplejem na jutubie :)
Gry pudełkowe mają tą przewagę nad wersją elektroniczną ze steam, że przeważnie wychodzi dużo taniej...
Tylko kto kupuje wersje elektroniczne bezpośrednio na steam za ojro ?? - Np: Na muve - Wersja Digital Warhamera 178,90 a pudełkowa 179,99.
A z kodem z naszego forum jeszcze na muve dostaje się rabat ;) Ale nawet z rabatem jest to najdroższa gra jaką kiedykolwiek kupiłem.
Witam, zbłądziłem trochę bo to nie moja bajka, ale gra wygląda na tyle ciekawie, że od dobrych dwóch miesięcy zamierzam się ją kupić;). Tym bardziej, że radosny news o Chaosie prawdopodobnie popchnie mnie do sklepu w pierwszym tygodniu po premierze. Tu jednak powstała wątpliwość. Otóż moja interpretacja co do frakcji Chaosu jest taka, że kupując grę w pierwszym tygodniu po premierze, dostanę tę frakcję za darmo i będę się już mógł nią delektować po wieki. Jednak czytając komentarze na różnych stronach (YT, recenzje itp) w niektórych z nich zawarte są słowa np takie, że "frakcja Chaosu dostępna będzie za darmo TYLKO przez pierwszy tydzień a potem i tak trzeba będzie kupić dlc". Z tego wychodzi, że ma ona być jakby do wypróbowania, a potem będę musiał ją tak czy siak nabyć. Ale na filmikach CA brzmiało to jak moja interpretacja. Teraz to już sam nie wiem jak to jest:(. Poratujcie proszę rzeczowymi informacjami, by rozwiać me wątpliwości:confused:
Powinno być tak jak interpretujesz, podobnie było kiedyś z nomadami w Rome2, że byli przez jakiś czas dostępni za darmo i kto wtedy przypisał ich (dlc znaczy się) ten miał ich już na stałe.
Kupując grę w pierwszym tygodniu dostajesz DLC z Chaosem za darmo, na zawsze. Problem tu jest jedynie że nigdzie nie napisali w jaki sposób je dostajesz. Czy kod dostaniesz w pudełku, czy po prostu wszystkie klucze wpisane w Steam do 31 maja automatycznie dostają Chaos. Jeśli ta druga opcja to nie ma się czym martwić, jeśli pierwsza to może być rożnie zależnie od sklepów.
Co do sensu kupowania gier w pudełkach to tutaj nie chodzi kompletnie o opłacalność i wygodę. Sam moment rozpakowania gry na którą czekałeś kilka lat jest bezcenny (i niekiedy daje więcej radości niż gra). Ja zazwyczaj gry na które czekam kupuje w pudełkach, jeśli gra interesuje mnie średnio to czekam i kupuję wersje cyfrową na jakiejś promocji. Oczywiście w ciągu ostatnich lat wydania pudełkowe strasznie zubożały, a pre-ordery zaczęły dochodzić w dzień premiery a nie dzień przed premierą, przez co sam poważnie zastanawiam się czy nie przerzucić się kompletnie na wersje cyfrowe.
Ja zamawiałem grę ze strony CA :) Dostałem maila, że firma, która będzie to rozsyłać "wymusiła" utworzenie strony z możliwością oglądania postępów wysyłki przez FedEx. Paczka ma być w poniedziałek przed 24.00 :D
Witam
Właśnie na Steam rozpocząłem się wstępne pobieranie Warhammera.... 9.4 GB, miła wiadomość jak dla mnie.Mądrze zrobili że tak wcześnie można spokojnie pobrać grę,ponieważ 24 maja będą serwery niesamowicie przeciążone.
A wiecie może co te Quest Battles dają ?? To są zwykłe bitwy, coś jak historyczne czy są jakieś nagrody później do singla za to ??
Odblokowujesz za ich pomocą rzeczy powiązane z Twoją postacią w trakcie kampanii, czyli np wierzchowce.