Polonia wreszcie się przełamała troszkę, pewne zwycięstwo 3:0, do tego sporo setek dla podopiecznych Janasa. Kiedy ostatnio było tylu pretendentów do strefy pucharowej, Jaga, Korona, Lechia, Polonia Warszawa, Gks, Legia, Wisła, Lech, Górnik ...
Wersja do druku
Polonia wreszcie się przełamała troszkę, pewne zwycięstwo 3:0, do tego sporo setek dla podopiecznych Janasa. Kiedy ostatnio było tylu pretendentów do strefy pucharowej, Jaga, Korona, Lechia, Polonia Warszawa, Gks, Legia, Wisła, Lech, Górnik ...
Panowie Earl i Romanos . Możemy się spotkać przy okazji meczu na Bułgarskiej z wami, ale wątpie żebyscie jezdzili za L. Koniec tematu.
:shock: Patrzę na wynik Jagi i już 4-0 w dupsko :shock: niesamowite, nie widziałem całego meczu, ale co się działo ?
Wisła też 5:2 poszła, jutro liczę na Czibambę :D i wszystko wraca do normy, pogoń za czołówką.
PS: Ciekawa sytuacja z wyjazdu chłopaków do Anglii.
Aahahaha :mrgreen: jak mi to opowiadali przez kome to myslalem ze je** :lol: na skrzyzowaniu koles hamowal, liscie spadly i herb sie odslonil. Przekopane autko ładnie.Cytat:
Tak jak w modzie jest nasz Lech bo pod stadionem po meczu znalazł się nawet typ z wielkim herbem Jagiellonii na masce samochodu. Moda nakazała mu przykryć go kupą liści a pasażerom założyć koszulki Lecha. Goście mieli sporo szczęścia, że metr od nich znaleźli się angielscy mundurowi.
Moje serce się raduje, nic to że Legia I Wisła wygrała swój mecz, idzie przeżyć ;) . Ważne że jest bardzo dobre spotkanie Widzewa :lol: Jest szansa że usadowią się środku tabeli, ale cóż pożyjemy zobaczymy ...
Myślałem, że dostaniemy minimum 0:3 od Jagi, a tu chłopaki w połowicznie rezerwowym składzie prowadzili już 4:0 :D
Wczoraj pierwszy raz Waka Waka poszła na cały stadion, a i piłkarze po meczu się przyłączyli ;) http://www.youtube.com/watch?v=YusdDAURU_c
Czołówka traci punkty. W tym roku liga jest nadzwyczaj nieprzewidywalna.
PS. Biedna Cracovia - piłkarze chyba wybiegają na boisko z zamkniętymi oczami i kopią piłkę licząc na opatrzność.
Alez Widzew pojechal po Jadze :shock: ...zagrali jak rasowy bokser.Cztery uderzenia i nokaut :!: Jagiellonia mogla odskoczyc na kilka pkt lecz nie wykorzystala szansy i teraz trzeba bedzie szybko pozbierac druzyne w calosc i w meczu przeciw Dyskopolo sie zrehabilitowac ;)
Skorża pewnie budzi się codziennie rano z myślą "jest dobrze, nie spie*dol tego". I to przyzwoicie oddaje stan sytuacji. Jeśli utrzyma się obecna tendencja, Legia będzie grać w europejskich pucharach. A mistrza wśród czołowych drużyn też bym nie wykluczał... W różnych ligach często jest tak, że jedna z drużyn poza czołówki ma bardzo mocny start, ale bardzo rzadko udaje się to komuś utrzymać. Zdziwię się, jeśli Lech, Legia i Wisła nie skończą wszystkie w pierwszej piątce (no, może szóstce :P). Cholernie mnie ciekawi co w Legii zrobią z niewypałami transferowymi.
Łazęga, Cabral i Antolovic to młodzi piłkarze. Dwóch pierwszych ma umiejętności piłkarskie na przyzwoitym poziomie, ale ciężko im się dostosować do naszej ekstraklasy. Cabral nigdy nie grał poza Ameryką pd., więc w naszej siłowej kopaninie ciężko mu się odnaleźć. A Mezenga styczność z europejską piłką miał tylko na tureckim zadupiu, więc problem jest podobny. Jak dla mnie na pół roku powinni siedzieć w drużynie Młodej Ekstraklasy, okazyjnie występując w pierwszym składzie. Antolovic to spory talent, po roku u Dowhania będzie jednym z czołowych bramkarzy w lidze. Zresztą, po roku u Dowhania nawet ja byłbym dobrym bramkarzem, facet to cudotwórca :). Kostia nigdy nie był uważany za materiał na pierwszego bramkarza, sporo tam na niego narzekali, chłopak się podobno nieźle opier*ala i nikt go tam nie chciał do bramki wstawiać - ale póki co radzi sobie w porządku, więc niewykluczone, że jeśli uda mu się cały sezon utrzymać formę, to zostanie sprzedany za porządną kasę.
Swoją drogą: im mniej Rybusa na boisku, tym więcej bramek Legia strzela. Nikt tam nie widzi prostej zależności :D?
PYRKI na kolanach! Górnik pnie się w górę :lol:
Kto by pomyślał, że po 10 kolejkach Ekstraklasy pierwsze 3 miejsca będą zajmować Jaga, Korona i Górnik :o
Wątpię, żeby na podium znalazła się więcej niż jedna drużyna z tej trójki.
Pierwsza bramka raczej ze spalonego, ale jako że czerwona kartka na końcu meczu niesłuszna, to w pewnym sensie mamy wyrównanie. Szkoda kontuzji Drygasa. A swoją drogą w przerwie zimowej w Poznaniu będzie nad czym się zastanawiać...i nie myślę tu bynajmniej o zawodnikach :roll:Cytat:
Zamieszczone przez scooter
Najlepsze jak można w 1 meczu stracić tyle bramek co w 9 meczach wcześniej łącznie(czyli obecnie od początku sezonu) :lol: , ja po 2:0 odwrócilem sie plecami do murawy i w d miałem mecz bo zabawa na sektorze była przednia,
No i mamy 3:0 dla Arsenalu w meczu Man'em City!
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html
Ha Zdech dobrze jedzie :lol: czyżby to jednak wam przypadło miano najpiękniejszego stadionu w pierwszej lidze...? 8-)
a tak na poważnie to kolejny przykład tego że nasi kopacze zupełnie nie potrafią zagrać dwóch dobrych meczów w ciągu tygodnia... jakaś parodia
Mówisz o Lechu ? :P Albo to co piszesz to racja, albo Lech nie może się odnaleźć na szkolnym podwórku...
Kolejka cudów, kolejna cegiełka do najbardziej nieprzewidywalnej ligi w Europie :lol: Legia miecie, Wisła miecie, Gks przegrywa, Jaga dostaje 4:1, Lech znowu przegrywa, Polonia wygrywa pierwszy raz od chyba 5 meczy ... ad meczu Lechii z Wisłą, fakt, że sędzia zepsuł, ale czy widowisko byłoby tak piękne, gdyby uznał karnego dla gospodarzy ;) ? Warto zauważyć, że mimo świetnej gry Wisły w 2 połowie (Kirm wymiótł), Lechia grała dobrze, dużo klepki, świetne sytuacje, tylko napastnicy byli nie w formie, szczególnie ten murzyn, bo mogło się skończyć dla Krakowian źle ... Arka znowu anty-futbol, mam dosyć tego zespołu, wolę, by oni spadli, a nie Cracovia. Jaga mam nadzieję, że się szybko podniesie, widać było, że nawet Probierz jakoś bardzo się nie martwił, tylko wziął to za "dziki" mecz.
W polskiej ekstraklasie zdają się zawodzić wszystkie reguły. Tylko pytanie - czy nasza liga jest taka słaba, bo czołówka nie potrafi utrzymać się na topie, czy taka mocna, że wszyscy maja predyspozycje do bycia w czołówce :D?
Ja bym powiedział, że się wzmocniła, bo większość zespołów a to zatrudniła przyzwoitych trenerów, a to zrobiła dobre transfery, wystarczy popatrzeć na grę np. takiego Zagłębia, które w meczu z Lechem po prostu potrafiło rozgrywać dobrze piłkę, nie wygrało tylko dlatego, że Lech grał słabo. To samo z wieloma innymi drużynami.
Nasza liga owszem, jest w tej chwili nieprzewidywalna, ale w tej kategorii, jak dla mnie zdecydowanie prowadzi Serie A. Zwycięstwa drużyn z końca tabeli nad liderem/wiceliderem to tam nic nadzwyczajnego.
Serie A nieprzewidywalna? Przecież tam od 5 lat co roku ligę wygrywa ten sam zespół.
Co więcej, od powrotu Juve z Serie B, miejsca ktore gwarantowały udział w LM zajmowali: w pierwszym sezonie - Inter, Roma, Juve, Fiorentina; drugi sezon - Inter, Juve, Milan, Fiorentina; trzeci sezon - Inter, Roma, Milan, Sampdoria.
Bundesliga jest jeszcze dość nie przywidywalną ligą bo co roku w górze tabeli jakieś zmiany, fakt co 2,3 sezon Lige wygrywa Bayern no ale zawsze jakieś zespoły typu Hoffenheim ten sezon zresztą przykałdem, mi się bardzo podoba obecny sezon, nasza Liga może i w przedbiegach dostaje z jakimiś azerami ale mówie niech tlyko będzie wiecej zespołów w Lidze i będzie ona wcześniej się zacyznac to to się skończy bo moim zdnaiem w tej chwili po 10 kolejkach dac takich azerów na ansze rozegrane drużyny to by była inna bajka, już nie długo bo za gdzieś 1,5,2 lata większość stadinów ekstraklasy będzie nowa z o wiele większą widownią czyli kolejny zysk więcej ludzi ogląda czyli tv musi więcej zapłacić tak samo sponorzy i myślę że już nie długo będziemy na równi ze średniakami europy(jakimiś Grekami Belgami itp)
Grekowie i Belgowie są około 15 miejsca (my chyba 25 - 27), i są oni półkę wyżej, tzn mogą wystawić 2 drużyny do ligi mistrzów i 2 do ligi europy, czyli łącznie cztery. Awans na to miejsce wymaga trochę wyników, ale nie jest to nie możliwe, np. Lech 2 lata temu zdobył aż 8 pkt, z tego co wypatrzyłem, nikt 10 miejsc w górę i w dół od nas nie zdobył więcej w tamtym roku. Lech jest w rankingu drużyn gdzieś koło setnego miejsca, ale to dlatego, że przed sezonem 2008/2009 to były totalne ogóry, w tamtym się nie udało, w tym na razie jakoś idzie, trochę awansuje, jak za rok i dwa też będzie w pucharach to powinien osiągnąć przyzwoite miejsce. Albo jak Jaga czy inny zespół trafi go Ligi mistrzów, fajnie by było ;) Fakt, zaczynanie sezonu wcześniej będzie miało zdecydowane przełożenie. Bo każdy kto widział mecz takiej Wisły potrafił zauważyć, że to nie Azerowie grali dobrze, tylko Krakowianie gorzej niż Lech z Górnikiem czy Zagłębiem, jakby zostali obudzeni o 3 w nocy, a najdziwniejszy był drugi mecz, w którym Wisła straciła 3 bramki w 10 czy 15 minut i zdołała odrobić dwie, chodź przeciwnicy musieli murować bramkę niesamowicie, kto jest w stanie to ogarnąć, bo nie ja :lol:
Wisła akurat w ostatnich latach wręcz ,,wyspecjalizowała się" w robieniu różnego rodzaju blamażów i kompromitacji w europejskich pucharach. Ostatni ,,bój" z Karabachem(nawet ta nazwa mnie rozśmiesza) to tylko cegła z muru, stworzonego z takich ,,potężnych" europejskich zespołów jak wspomniany Karabach, Levadia Tallin czy Valereenga. Z drugiej strony, Wisła miewała grywała też takie mecze, jakich oczekujemy (np: z jednym klubem z Tbilisi [wyjazd wygrany 2:8], Beitarem Jerozolima [5 albo 6:0 w Krakowie] czy choćby w tym roku, z tym Kaunasem, czy jak tam ten klub się nazywa).
Metodą na polepszenie naszego statusu na arenie międzynarodowej jest faktycznie, wspomniane już tu cofnięcie rozpoczęcia się sezonu. Dodam, że przerwa zimowa też powinna być nieco krótsza.
Dragonit :arrow: Grecy, nie grekowie(tylko żeby nie było, że się czepiam) ;)
NIGDY NIE SPADNIE, KOLEJORZ NIGDY NIE SPADNIE!
Miał być mistrz Polski, a będzie mistrz Wielkopolski.
Co mi innego pozostało ? :|
PS: dobrze, ze nie pojechalem na Gornik, nie chcialbym zostac przejechany przez panikujaca wiare. a i ząb mialem robiony, moze bym uciekl w jakies pole czy cos.
No i dalej Puchar Nasz :mrgreen: a Polonia musiała grać dogryweczkę czyli przed piątkowym meczem wszystko po naszej myśli.^^
A GKS przegrał z Podbeskidziem :shock: :o
A to takie małe coś hehe
http://img43.imageshack.us/img43/7752/o ... legiaw.jpg
banerek zachęcający na naszym forum na wyjazd za 2 tygodnie :lol:
Jak nie oglądacie teraz meczu pucharowego Wisła - Widzew (po 45 minutach) to nic nie tracicie. Jakby Gepetto wystrugał 22 piłkarzyków i kazał im grać. Mimo wszystko liczę na zwycięstwo ;)
Nagano wyjąłeś mi to z ust :D Nie wiem czemu ale w lidze Lech gra słabo to fakt, ale jak patrzę na ten mecz i porównuję go do Man City - Lech to nasi Poznaniacy wyglądają jak Barcelona ;)
:?Cytat:
Nagano wyjąłeś mi to z ust :D
Albo głupoty gadacie, albo 2 połowa była 100x lepsza, bo widziałem jej trochę i mnóstwo fajnych akcji, podań, strzałów itd ;) mecz Jagi też klawy, ogólnie nawet puchary wyglądają ciekawie w tym roku :D z Gks'u trochę beka, podobnie z Łks'u, 1 karnego tylko strzelić :lol:
Tylko spróbujcie nam łazienek nie porozpieprzać jak lechici :P.Cytat:
Zamieszczone przez Milanos
Dawaj Czik na ten mecz chętnie się spotkam na żywo bo ja już dzień wcześniej do Romanosa jadę i będę razem z nim na waszej trybunie siedział hehe (oczywiście tylko nie przesadzajmy z kupowaniem biletów na żyletę :mrgreen: )
Nie wiem, czy dam radę - dla mnie to trochę kosztowna wycieczka, bo w stolicy nie mieszkam teraz, a z kasą cienko. Jak dam radę, to dam znać :).
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Typowo polska polityka, i co z tego że nie idzie teraz? Toż to piłka nożna, a zmiana trenera i jeżeli to prawda na takiego może Lechowi wyjść bokiem. Nie zazdroszczę kibicom Lecha, a mam kilku w pracy, ich zdaniem to zawodnicy powinni ponosić konsekwencje tego że nie przykładają się do wykonywanego zawodu piłkarza, a nie trener 8-)
Bakero nie jest zły, może im to wyjść na dobre.
Masz rację, ale znowu zawodnicy są niewinni, a później się dziwić że grają jak grają :cry:
Zły nie jest, ale wątpie czy to pomoże. Zgadzam się też z Eutychesem choć moim zdaniem, Lech jeszcze nie jest skazany na porażkę i dopiero teraz zacznię wygrywać seriami 8-)
Jak przestanie przegrywać seriami to już będzie sukces.
Jak dla mnie szokująca decyzja, ale dobry wybór trenera, Bakero może tu zdziałać naprawdę dużo. Zieliński zły nie jest, prowadzone przez niego drużyny zawsze coś osiągały, ale w grę weszła rutyna, może zmęczenie, trudno powiedzieć, nie mniej nie było już tej świeżości. I niech nikt nie pieprzy, że typowe zachowanie polskiego zarządu bla bla bla, bo przecież nie przegrał on 1 meczu jak Polonia Warszawa, tylko w lidze idzie fatalnie od początku, prezes był cierpliwy. Bakero ma potencjał, zawodnicy Lecha zapewne będą w stanie sprostać jego taktyce gry, więc będzie się działo. Tylko wiadomo, że na początku może być średnio, a na horyzoncie Wisła, liga europy z nadziejami ...
Dragonicie, ja nie pieprzę, akurat w tym momencie jak piszę, uwierz na słowo ;) ...bla bla bla...Czytaj uważnie bla bla bla ;) Mi chodziło o to że w Polsce nigdy nie są winni piłkarze za wyniki, i tyle, i kolejny trener co powinien za bidulki grać? Tu akurat kwestia Lecha, a z moimi czasami bywało podobnie.... i Można wiele przykładów wymienić.Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit