Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Przecież słów o siejącym nienawiść TVN-ie nawet nie można komentować. Mnie już nudzi komentowanie wymysłów wyssanych z palca, nie opartych o nic poza sennymi wizjami.
Programowo najlepsza ale w manipulacji.Stary artykuł.Nie ciulam.Edytowałem.
Telewizja TVN udaje, że nie wie skąd wzięła się decyzja Prawa i Sprawiedliwości o bojkocie. Dlatego zamieszczam garść takich manipulacji – to oczywiście tylko nieliczne przykłady fałszu w głównym wydaniu Faktów TVN o 19.00. Znacznie więcej jest ich w TVN 24. Proszę o przekazanie informacji osobom zainteresowanym losami naszego kraju.
Fakty TVN z 18 lipca 2008 w materiale dotyczącym ostrych sformułowań używanych przez polityków zacytowały wypowiedź Prezesa PiS o pośle Kutzu „Tacy ludzie powinni być eliminowani z życia publicznego”. Według TVN była to odpowiedź na słowa Kutza „Kaczyńscy to ostatnia runda polskiego nacjonalizmu”. Z materiału wynikało, że była to wzajemna krytyka polityków bez żadnej głębszej treści. Tymczasem pełna wypowiedź Kutza brzmi: „Kaczyńscy to ostatnia runda polskiego nacjonalizmu. Kiedy minie dziesięć lat i wreszcie zejdą ze sceny, Polska stanie się na Śląsku abstrakcją. Liczyć się będzie Heimat, matka, dom, kawałek ziemi, sąsiad”. Jak z tego widać Jarosław Kaczyński bronił integralności terytorialnej Polski, którą Kutz postawił pod znakiem zapytania.
"Tacy ludzie nie mogą brać udziału w życiu publicznym"
Demonstracja stoczniowców pod domem Tuska. Fakty TVN o 19.00 nie poinformowały w ogóle o niej!
Stoczniowcy przed domem premiera
Fakty TVN z 23 lipca w sposób daleko niepełny zrelacjonowały sprawę odebrania immunitetu ministrowi Ziobro. Nie podano informacji, że posłowie mają prawo zgłosić wniosek formalny na komisji, że dotąd rozpatrywano wnioski o odebranie immunitetu pod nieobecność określonego posła dopiero po 2 nieusprawiedliwionych nieobecnościach, że inni posłowie PiS byli na komisji ponieważ dowiedzieli się o posiedzeniu w Sejmie, a poseł Ziobro dowiedział się mając już zaplanowany dzień w Krakowie. Zamiast wyjaśnić widzom przyczyny konfliktu dziennikarze TVN skupili się na pokazaniu i krytyce jego skutków. Czy według TVN nie ma nieprawidłowości, wobec których uprawnioną, bo jedyną formą protestu jest głośne zwrócenie uwagi opinii publicznej?
Komisja popiera odebranie immunitetu Zbigniewowi Ziobrze
Klasyka manipulacji Faktów TVN sprzed wyborów do Sejmu.
Manipulacja Faktów TVN. Bronię Premiera.
W Faktach TVN o 19.00 z 7.10.2008 temat usprawiedliwień posłów PiS poruszano aż 2 razy – na początku i na końcu serwisu. Nie poinformowano jednak którzy posłowie wpisali fałszywe wyjaśnienie, skupiono się na liderach PiS, którzy zgodnie z prawdą napisali „inne ważne przeszkody” – nawet Stefan Niesiołowski z PO przyznał, że to wyjaśnienie jest w porządku. Brak wyjaśnień również byłby krytykowany jako przejaw lekceważenia wyborców.
Usprawiedliwienia posłów PiS - kolejna pseudoafera
Na koniec o pomijaniu wielu tematów - to może wynikać oczywiście po prostu z braku wiedzy dziennikarzy. Ale nie da się wykluczyć, że to świadome działanie:
"O tym wszystkim można się było dowiedzieć z CNN, SKY News, BBC World, ARD, NTV, Al-Dżazira, itd. Ale nie z „Faktów” TVN – i zapewne nie z innych dzienników telewizyjnych polskich nadawców. „Fakty” poinformowały nas, że szczupłe kobiety o dużych biustach mają trudności w dobraniu biustonosza. Jedynym doniesieniem z zagranicy we wtorek była informacja o strzelaninie w szkole w Finlandii".
Świat z perspektywy biustonosza.
http://images41.fotosik.pl/296/e5c7a5e603875cc2m.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Przecież słów o siejącym nienawiść TVN-ie nawet nie można komentować. Mnie już nudzi komentowanie wymysłów wyssanych z palca, nie opartych o nic poza sennymi wizjami.
Nie da się ukryć, że TVN jest nieco stronniczy, co niedawno potwierdził sam Andrzej Wajda, a że niektórzy ubierają to w takie przerysowane i "odrzucające" wiele postronnych osób słowa, to już ich problem ;)
Cytat:
Nie da się ukryć, że TVN jest nieco stronniczy
Ludzie! O czym wy dyskutujecie?! TVN jest prywatną telewizją i może sobie mieć takie sympatie jakie chce. Byleby stosowała się do obowiązującego prawa. Problem polega na tym, że Telewizja publiczna jest nie mniej stronnicza. A pisząc "nie mniej" wyrażam się bardzo delikatnie, bo ostatnia TV1 zaczyna mi przypominać TV Trwam (telewizję prywatną, więc pal licho, niech sieje swoją propagandę, choć przecież prawo naruszała nieskończoną ilość razy!). I to jest skandal, bo ta telewizja działa za publiczne pieniądze! A jak PiS sobie chciał bojkotować TVN, to mógł. Co prawda to czysty idiotyzm, ale żyjemy w wolnym kraju... W końcu politycy PO albo SLD w TV Trwam też nie występują :lol:
......للاسف الشدید الامازیغیین باعوا کل شیء لدیهم
للعرب !!! و للاسف الشدید الامازیغیین باعوا کل شیء لدیهم
للعرب و حتی ......للاسف الشدید
الامازیغیین باعوا کل شیء لدیهم
للعرب !!! و حتی
To tyle o tvn,tvn24 to obcy bełkot.
Cytat:
Zamieszczone przez Napoleon7
Cytat:
Nie da się ukryć, że TVN jest nieco stronniczy
Ludzie! O czym wy dyskutujecie?! TVN jest prywatną telewizją i może sobie mieć takie sympatie jakie chce. Byleby stosowała się do obowiązującego prawa. Problem polega na tym, że Telewizja publiczna jest nie mniej stronnicza. A pisząc "nie mniej" wyrażam się bardzo delikatnie, bo ostatnia TV1 zaczyna mi przypominać TV Trwam (telewizję prywatną, więc pal licho, niech sieje swoją propagandę, choć przecież prawo naruszała nieskończoną ilość razy!). I to jest skandal, bo ta telewizja działa za publiczne pieniądze! A jak PiS sobie chciał bojkotować TVN, to mógł. Co prawda to czysty idiotyzm, ale żyjemy w wolnym kraju... W końcu politycy PO albo SLD w TV Trwam też nie występują :lol:
Jaka gwałtowna reakcja :lol: Czy ja gdzieś wartościowałem? Stwierdziłem tylko fakt i poparłem go opinią autorytetu. Jak dla mnie TVN może nawet wspierać Leppera, bo i tak go zwykle nie oglądam :)
No to panowie chyba w ogóle tego TVN nie oglądacie i pan Wajda podobnie , ja czasem oglądam i zupełnie nie widzę żeby faworyzowano tam PO ,wręcz przeciwnie politycy PO w programach takiej Olejnik,Rymanowskiego,Teraz my itp są bardzo ostro atakowani , a ostatnimi czasy to się jeszcze nasiliło , podobnie w takim szkiełku kontaktowym prowadzący raczej nie są sympatykami rządu (przynajmniej tego nie pokazują) i równo jadą po wszystkich, a dzwoniący to w 80% PiS'owcy(którzy przecież TVN nie oglądają) to jak to jest ?
Natomiast taka TVP1 jak ktoś już słusznie zauważył zaczyna przypominać TV Trwam.
Cytat:
Problem polega na tym, że Telewizja publiczna jest nie mniej stronnicza. A pisząc "nie mniej" wyrażam się bardzo delikatnie, bo ostatnia TV1 zaczyna mi przypominać TV Trwam (telewizję prywatną, więc pal licho, niech sieje swoją propagandę, choć przecież prawo naruszała nieskończoną ilość razy!). I to jest skandal, bo ta telewizja działa za publiczne pieniądze!
Jako teraz że nie oglądam, to trudno mi zabrać głos(choć pamiętam, że kiedyś jak patrzyłem więcej, to czasem paradoksalnie była bliższa mitycznemu "obiektywizmowi", niż jej prywatna konkurencja). Tylko mam jedno pytanie: czy TVP się KIEDYKOLWIEK choćby otarła o "obiektywizm" :lol: :?: To jest "telewizja publiczna", przy czym "publiczna" jest tak samo, jak "dom publiczny". Od zawsze była w łapkach polityków, którzy mieli dostęp do koryta, więc o czym tutaj rozmawiamy :?: Trzeba ją sprywatyzować, wtedy chociaż nikt nie powie "że kłamie za pieniądze podatnika" i nie będzie pretekstu dla zdzierania "abonamentu".
Chyba, że problemem TVP nie jest "brak obiektywizmu", tylko to, że nie wielbi Partii ;)
Oglądam tylko Wiadomości TVP w internecie i oczywiście są przychylne PiS-owi, ale w taki dość nieudolny i przez to jawny, czasem wręcz zabawny sposób. Do tego przyzwyczaiłem się już do irytującego sposobu przekazywania wiadomości przez Piotra Kraśko. Lata temu byłem miłośnikiem Faktów TVN, ale potem sprowadzili tam Durczoka i skończyła się moja sympatia do tego programu. Nie wiem co teraz dzieje się w Szkle Kontaktowym, ale pamiętam że jeszcze dość długo po wyborach 2007 rządzący byli tematem tabu.
Z serii: co nowego, panie, w kraju socjalistycznym?
http://www.eioba.pl/a127096/napluc_ci_w_gebe_tatusiu
Aż chce się zakrzyknąć "O Nowy Wspaniały Świecie" ;) Pamiętam nawet jak na tym forum broniono tej ustawy. Choć nawet za Stalina czy Hitlera nie było takiego prawa. Trzeba zapamiętać dobrze nazwiska posłów, którzy za tym bolszewizmem głosowali i urzędników, co to prawo stworzyli. Przy odrobinie szczęścia jeszcze będzie okazja, by ich za to pociągnąć do odpowiedzialności. Nie tylko zresztą za to...