Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 6 - SWEBO
Cytat:
Zapewne każdy ma czas zagrać 40 frakcjami i doprowadzić je do końca powiedzmy zajmuje to 30h gry na jedną. Dopowiedzmy sobie szczerze, że każdy wybierze max 2-3 frakcje i pójdzie na multika, kampania online ze względu na rozgrywanie bitew za kompa jest jeszcze dłuższa, więc gdzie tu sens robienia 565431 frakcji?
Bardzo chętnie bym zobaczył 565431 frakcji w multi. Gra przez to byłaby urozmaicona i zróżnicowana a nie jak w Napoleonie - 10 nacji na krzyż, z których ludzie wybierają w kółko 4-5 tych samych.... pograłem w tą grę na multi 2 miesiące i mam jej dość
A ja przeważnie gram w multi do pierwszego DLC. Mam nadzieję, że w Rome II nie będzie takich chorych jednostek jakie pojawiły się w DLC do Shoguna - chodzi mi o tych strzelców, których karabiny przebijały się przez wszystkie jednostki i docierały aż do generała, czy ta konnica która też była o wiele lepsza od podstawowej. Ale z drugiej strony to 'świetny" chwyt. Chcesz mieć szanse w multi? KUP DLC!
A co frakcji, też chciałbym, żeby było ich jak najwięcej. Może nie zagram wszystkimi, ale najważniejsze jest mieć wybór kim zagrać.
Tych strzelców to potem poprawili. Ale fakt, były to jednostki silniejsze i robiły różnicę.
Co do Baktrii to będzie na 80% wg mnie, ale niestety w którymś DLC, pewnie jakimś późnym.
Cytat:
Zamieszczone przez Hetman
A ile można grać tym samym na wschodzie? Co to za Rome II jak byłyby te same frakcje w 100%?
Jak na razie to nie mamy jeszcze żadnej frakcji wschodniej. ;)
A ile można grać barbarzyńcami na północy? Mamy już 3 frakcje barbarzyńskie, a żadnej wschodniej.
Na pewno będą te same frakcje w finałowej 8, czyli będę w 100% (prawie bo jednej zabraknie).
Najśmieszniejsze jest to, że ludzie na TWC wierzą, że Dakowie i Iberowie mogą być 2 pozostałymi frakcjami. Same frakcje barbarzyńskie? Zero wschodu w podstawce? Najlepiej podstawkę nazwać Total Babarian Invasion. :lol:
Jeśli chodzi o barbarzyńców to najbardziej lubię w kolejności: Scytowie, Ilirowie i Trakowie.
Natomiast z tych grywalnych to Galów.
Co do multi to ja go nawet raz na oczy nie widziałem.
A od Medka2 nie rozgrywam prawie w ogóle bitew ręcznie :?
Tylko rozwijam sobie moje państewka na mapie kompani.
Nie podoba mi się że na starcie nie będzie raczej żadnego małego Polis Greckiego :cry:
Cytat:
Jak na razie to nie mamy jeszcze żadnej frakcji wschodniej. ;)
A ile można grać barbarzyńcami na północy? Mamy już 3 frakcje barbarzyńskie, a żadnej wschodniej
Dokładnie, mnie to naprawdę martwi, co za dużo barbarzyńców to niezdrowo :D Przecież to frakcje niemal identyczne pod względem wojowania, brytyjska frakcja się trochę wybija ze swymi rydwanami. Ale bez jaj, muszą dać coś wschodniego, i według mnie dadzą bo to byłaby żenada jakby tego nie uczynili :)
Cytat:
Najśmieszniejsze jest to, że ludzie na TWC wierzą, że Dakowie i Iberowie mogą być 2 pozostałymi frakcjami
Tego nie skomentuję nawet bo szkoda słów, niektórzy z TWC piszą bardzo mundre rzeczy hehe.
Cytat:
Nie podoba mi się że na starcie nie będzie raczej żadnego małego Polis Greckiego
Macedonia rzeczywiście mogła wykluczyć Grecję, ale myślę że dadzą jakieś polis.
Ja się zaczynam martwić co z tego będzie :(
Racją jest, ze jedną z tch frakcji może być Iberia, ale to by były już 4 frakcje berbarzyńskie i Dacja to 5 + opcjonalnie Tracja ( chociaż ta wprowadza coś nowego, wpływ kultury hellenistycznej, Tracja mogła by być nawet cciekawa )
Teraz pytanie o Ptolemeuszy, Seleucydów, Partów, Pont i Greków, ja sobie bez nich nie wyobrażam ROME : TOTAL WAR - mojej ulubionej części :cry:
Na 90% Ptolemeusze i Seleucydzi będą w podstawce, a Partowie w kolekcjonerskiej wersji/DLC. Reszta może być, ale nie musi w kolejnych DLC.
Cytat:
Racją jest, ze jedną z tch frakcji może być Iberia, ale to by były już 4 frakcje berbarzyńskie i Dacja to 5 + opcjonalnie Tracja ( chociaż ta wprowadza coś nowego, wpływ kultury hellenistycznej, Tracja mogła by być nawet cciekawa )
Rzymianinie, pomyśl sam, no ile tych barbarzyńców? Ile identycznych frakcji? Nie dadzą Iberii na 100%, chyba że CA powaliło ale wątpię ;)
Cytat:
Na 90% Ptolemeusze i Seleucydzi będą w podstawce, a Partowie w kolekcjonerskiej wersji/DLC
Raczej Partia + jedna z nacji które wymieniłeś, jakaś wschodnia raczej będzie w podstawce.
Owszem, ale w kolekcjonerskiej wersji podstawki. Z tych 3 frakcji które były w jedynce Partia może okazać się nawet emergency fraction (zależy w którym roku będzie się rozpoczynać gra - wygląda że raczej 270 p.n.e. a nie 242 p.n.e.). Ponad to właśnie dlatego że wschodnia - najbardziej oddalona od Rzymu, to może jej w podstawce nie być.