Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Doszly mnie sluchy,ze beta 4 jest a juz zapowiadaja 5 patcha. To raczej nie brzmi dobrze. SKoro jeszcze 4 nie ma a juz 5 szykuja :(To pokazuje rozmiar problemow.
Jakich problemów, przecież słyszysz, że koledzy ich nie mają ;) A o tym 5 to oficjalna wiadomość?
Kolega mi doniosl,ze czytnal bodajze na forum CA i powiada,ze mial 4 pacza sprawdzic ale sobie podaruje skoro 5 zapowiadaja.
DObrze,ze ich nikt o zdanie nie pyta a Ci co maja problemy nie daja sie zakrzyczec im ;)dzieki temu sa pacze.
I niby co to za nowość, skoro od wypuszczenia bety 4 wisi na oficjalnej stronie romka
Cytat:
Patch 4 - BETA
Patch 5 (coming soon)
?
Poza tym od drugiego patcha już tak jest - wypuszczają betę (czyli kompletny patch tak naprawdę), poprawiają ewentualne błędy, jakie wyłapią gracze, a w międzyczasie pracują nad kolejnym. Patch 4 jest już przecież gotowy, w oficjalnej wersji co najwyżej poprawią jakieś drobne błędy.
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
I niby co to za nowość, skoro od wypuszczenia bety 4 wisi na oficjalnej stronie romka
Cytat:
Patch 4 - BETA
Patch 5 (coming soon)
A kto napisal,ze to nowosc; dla Ciebie albo ogolnie? Nowosc dla mnie jak juz i jak widac tez dla kolegi wyzej, i mojego:)
Cytat:
Poza tym od drugiego patcha już tak jest - wypuszczają betę (czyli kompletny patch tak naprawdę), poprawiają ewentualne błędy, jakie wyłapią gracze, a w międzyczasie pracują nad kolejnym. Patch 4 jest już przecież gotowy, w oficjalnej wersji co najwyżej poprawią jakieś drobne błędy
Moze i tak a mopze nie, w kazdym razie dla mnie, i kolegi oznacza, to co napisalem wyzej.Skoro robia kolejne pacze ,to maja co poprawiac wiec? Miesiac i 4 pacze a konca nie widac:)
Nic nie wynika z tego, co piszesz. Jest dużo rzeczy do poprawy to robią dużo patchy, coś w tym dziwnego? 4 patche na miesiąc to dobre tempo, oby je utrzymali.
Re: Patche - temat zbiorczy
Nowy update:
Hi all,
You might have seen a new download for those who have opted in the patch 4 BETA.
This has called for an update of the patch notes; the following entries have been added:
- Fix rare crash when AI initiated diplomacy with the player.
Fixed problem with slinger units being overpowered as their shots could hit multiple units and made balancing adjustments to other projectile types.
- Fixed pike phalanx single-click and double-click attack behaviour. They will now try to maintain proper distance from targeted unit instead of running into them.
- Made it much harder for enemy infantry units to move/push through a pike phalanx.
- Flaming projectiles are now set as default for naval artillery when available.
- Increased the range of torches that can be thrown to burn down gates in battles.
- Cinematic camera view in battles now works better with siege vehicles.
- Disabled damage from rolling flammable projectiles that have landed on the ground (This does not include fireball deployables)
- "Army Destroyed" event message now displays the name of the army instead of the name of the general.
- The "Food Shortage" event message no longer contains a list of provinces affected. This can still be reviewed in the Provinces panel.
- Added event message for when units defect during a civil war in Campaign modes.
- Rank up event message now contains the new rank for both characters and armies in Campaign modes.
- When attacking a door of a fort with a battery ram, the per cent of damage will now reach 100% when the door to opens, instead of 20%.
- Fixed issue where double clicking on a map in the map list in the Battle Setup screens (in Custom Battle and Multiplayer Battle modes) would make that map always remain highlighted as if it was selected.
- Fixed multiple issues surrounding certain events being fired at the same time as winning the game.
- The movie player for Campaign movies will now correctly re-initialise its full screen state between queued movies.
- Fixed reinforcing armies unit banners sometimes appearing darker and missing their outlines on the battlefield.
- Unit banners will no longer appear black when turning on unit flags in a battle after turning them off in the campaign map.
- Fixed tooltips for incident event effects in Campaign modes.
- The resources icons in the Trade & Finance tab now fit in the user interface better when multiple (over 6) different types of resources are being traded.
- Fixed face animations and audio not working correctly in the diplomacy screen when declare war, and prevented adding new offers/demands from interrupting the face animations.
- Addressed inconsistencies in the campaign Heads Up Display when selecting between enemy and friendly settlements and characters.
- Added details of the effects to "Public Order" event messages.
- Fixed text clipping issues on building tooltips in Campaign modes in some languages.
- Fixed text clipping on the campaign factors tooltip in some languages, now shows ellipsis to show text has been cut off.
- Fixed possible cut-offs of text in the "Trait / Ancillary Gained" event message in Campaign mode.
- Subtitles added to the Parthia Civil War video in Campaign modes.
We are committed to continue working on all issues that are found. Thank you to all of you for your help.
Regards,
Matthias
Bardzo ciekawe zmiany. Tym bardziej, że wchodzą jako hotfix do patcha 4. Spodziewałem się, że dopiero w którymś z kolejnych patchy zobaczymy tak wyczekiwane zmiany :shock:
- znerfienie OP procarzy, którzy na betapatchu 4 dostali po AK-47 gratis,
- zmienienie/naprawienie zachowania falangi - wreszcie :D!
- utrudnienie przepychania piechoty przez piechotę - to zapewne ucieszy osoby korzystające z armii opartych na pikinierach,
Z ciekawości sobie to dzisiaj przetestuję (przynajmniej te dwa pierwsze myślniki).
Pozdrawiam
Sprawdziłem nowe pociski - są miodne. Myślę, że jest niemal idealnie. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko zwiększyć przebijanie pancerza oszczepnikom do 4. Peltaści są wreszcie w stanie szybko zeżreć wrogą ciężką piechotę :). Procarzy wrócili na swoje miejsce - nie zadają dużych obrażeń na raz ale jeżeli będą mieli czas to potrafią się spłacić.
Co do falangi to nie doczytałem, że chodzi o falangę pikinierów :oops: A już myślałem, że będzie łatwiej dowodzić hoplitami.
Pozdrawiam
jest coraz lepiej, takze z optymalizacja, czekamy na kolejne pacze.
Mi szczegolnie klatki w bitwach urosly.
Ja pozwolę sobie wrócić do znaków legionowych. Po 4 becie nie ma możliwości nadania oddziałowi piechoty (rzymskiej oczywiście) znaku orła (samego - bo w wieńcu orzeł jest). Natomiast flota takiego orła może mieć.
Z tym orłem to w ogóle jakieś cuda , na początku był a teraz coraz mniej tych oznaczeń zostaje.
Orzeł wpada w oko -ale chyba na zimę odleciał do Afryki :|
I co wy z tym patchem ! Mi się tylko steam aktualizował wczoraj i dzisiaj ale przecież to nie ma związku z grą żadnego chyba.
Cytat:
Zamieszczone przez Argail
I co wy z tym patchem ! Mi się tylko steam aktualizował wczoraj i dzisiaj ale przecież to nie ma związku z grą żadnego chyba.
Pardon - nasze niedomówienie. Chodzi nam o oczywiście o hotfix do betapatch 4. Pobrał się wczoraj i ważył ~22MB z tego co pamiętam. Testował ktoś już zmianę strzelców w bitwach morskich :?: