Dzięki Kamo, są gdzieś opisane zmiany w nowej łatce w j. polskim?
Czy to, żę Kartagina nie może na mapce bitewnej żadnych formacji bojowych utworzyć jest normalne?
Wersja do druku
Dzięki Kamo, są gdzieś opisane zmiany w nowej łatce w j. polskim?
Czy to, żę Kartagina nie może na mapce bitewnej żadnych formacji bojowych utworzyć jest normalne?
Wydaje mi się że to zależy od tego, czy miasto jest położone nad morzem. Takie Neapolis ma więcej slotów niż np. Velathri. (Neapolis jest nad morzem, a Velathri głębiej na lądzie). Wtedy jeden slot budowy dodatkowy jest zajmowany przez port.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Panowie. Na moje to stolice prowincji mają po 6 slotów, a pozostałe po 4 sloty. Z miastami nad wodą jest tak że jeden ze slotów jest od razu przypisany do portu i tyle.
A kiedy mniej lub więcej można się spodziewać tej wersji 0.8 KAMie drogi, bo podobnie czekam z kampanią i już mnie telepie z chęci grania :D
Jestem oczarowany tak samo modem, jak i silnikiem gry-na Gemie gra wygląda powalająco, ciągnie naprawde duże starcia, i to na Athlonie phenom 3.2 :D. Własnie stoczyłem epicką, 45 minutową bitwe z Macedonczykami, i gra się naprawde miodnie: po przegranej walce na flankach, przeformowanie falangi w czworobok i obrona aż do śmierci- chciało mi się płakać :D Bitwa na 16 tysiecy chlopa
Czy tylko u mnie balisty strzelają z 2 minutowym opóźnieniem ?
No to mam jeszcze jeden problem... Gra mi sie zawiesza w 94 turze :x
Ale w jakim konkretnie momencie? Czasem wystarczy zwinąć ją do pulpitu aby zaskoczyła.
W trakcie przewijania tury. Za pierwszym razem myślałem że to przypadek, ale się powtórzyło.Cytat:
Zamieszczone przez Shay Ruan
Miałem podobnie grając Ptolemeuszami gdzieś koło 100 tury. Zawsze mi pomagało zwinięcie gry do pulpitu.