Ai ma różne bonusy im wyższy poziom trudności tym większe. To się przekłada na ich armie także. Sporo grzebania by to pousuwać. A mod się rozwija więc nie ma to sensu.
Wersja do druku
Ai ma różne bonusy im wyższy poziom trudności tym większe. To się przekłada na ich armie także. Sporo grzebania by to pousuwać. A mod się rozwija więc nie ma to sensu.
Mają być fajne zmiany dla orków z gór mglistych. Dodadzą mangonelę. Obniżą ogólnie morale dls ich piechoty ale dodadzą Taskmasterów, nieliczny oddział uruków trzymających nad resztą armii musztrę.
To będzie patch do 1.2 czy wersja 1.3? Co tam jeszcze planują? Trochę gram ostatnio w DaC. W ramach odpoczynku od średniowiecza.
Szczerze to nie wiem jaki to ma być tytuł tego patcha.
To co pamiętam to:
-nowe banery dla frakcji
-wargowie z kuszami dla orków z gór mglistych
-zmiana systemu rekrutacji dla Bree
Trwa dyskusja nad dosyć kontrowersyjnymi pomysłami:
-usunięcie Khandu, rozdanie jednostek pozostalym, szczególnie haradowi
-Rhun, może Harad zaczynać będzie jako horda
-miotacze ognia dla Rhunu (były w MOS)
Większość tych rzeczy to raczej kwestie jeszcze do obgadania, a co wy o tym myślicie?
Khand może zostać wg mnie, ale po kasacji bym nie rozpaczał. Rhun jest zdecydowanie za potężny. Masakruje sąsiadów. Kusznicy orków na wargach fajny patent. na plus Khazadowie z Morii podbijali u mnie Dunlandzkie prowincje dawniej byli pasywni. Dale jest za słabe i Dorwinion w kontekście Rhun.
Ktos tez ma tak ze jak mordor atakuje wschodnie Osgiliath i jakas jego armia stoi obok miasta to na polu bitwy druga armia atakuje od strony zachodniego Osgiliath ? Dość dreczace to jest wiedzac ze na mapie kampanii na zachodnim brzegu masz pelna armie ale od tej strony idzie druga armia mordoru :P
Osgiliath jak Osgiliath, bardziej denerwujące jest jak grasz gondorem i oblegają Ithilien... Biorą taran, podjadą pod bramę i czekają na odstrzał ;v I tak w kółko.
Tu akurat prosta sprawa jednym oddziałem zbrojnym wybiegasz atakujesz taran i odrazu sie wycofujesz za brame (nawet cie nie gonią)... Nastepnie czekasz az dojada drugim taranem i juz wywalaja brame. Czasami sie zdarzy ze trzeba zrobic tak dwa razy ale rzadko :P
Mogę zainstalować 1.2 na 1.1?
Zainstaluj 3 party i dopiero patch 1.2 zgodnie z opisem instalacji wejdź w link z postu nr 1. Czasem wywali, rób savy co kilka tur.