Dziś widziałem "Egzorcyzmy Emily Rose" i powiem tyle- jak sie na poczarku dowiedzialem ze film zostal oparty na faktach, to o 3:00 w nocy na pewno nie wyjde do kibelka.
Wersja do druku
Dziś widziałem "Egzorcyzmy Emily Rose" i powiem tyle- jak sie na poczarku dowiedzialem ze film zostal oparty na faktach, to o 3:00 w nocy na pewno nie wyjde do kibelka.
Dla mnie ten film nie jest nawet w połowie tak straszny, jak dokument.
A jest dokument? Można poprosić o jakieś szczegóły, namiary? Z góry dzięki ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
http://www.youtube.com/watch?v=BlhFK2Gc1Nw - to chyba to, bo ja oglądałem na religii, a nie na youtube ;)
o tym tez slyszalem, ale sam nie obejrze :lol: hehe. we dwoje zawsze razniej.
No co ty. :D Musiałbym mieć nieźle w bani żeby jechać film który dostał Oscary bo nie dostał inny. :)Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Avatar gdzie był pewniakiem dostał i tyle. THL po prostu dla mnie jest średnim filmem i nie podoba mi się promocja filmu i amerykańskiej polityki poprzez Oscary. Gdyby ich nie otrzymał nie byłby wymieniany w dobrych filmach wojennych, bo Plutonowi, Full Metal Jacket itp. po prostu nie dorasta do pięt.
Jeśli już o filmy wojenne chodzi, to nikt nie wspomniał o arcydziele jakim jest Czas Apokalipsy. Tylko za trzy sceny: dwie z "The End" Doorsów w tle (początek z helikopterami i scenę finałową) oraz atak z Wagnerem w głośnikach uznaję go za jeden z dwóch najlepszych filmów jakie widziałem w życiu 8-)
To ja jeszcze dodam "Amerykańskich chłopców" o wojnie na Bliskim Wschodzie.
Spot Tomka Bagińskiego przygotowany na obchody 600. rocznicy bitwy pod Grunwaldem - 17 lipca 2010.
http://www.youtube.com/watch?v=vpR_Ckg3q6s
:)
I jak niby coś takiego ocenić? No fajne - pod względem technicznym i zważywszy, że robił to jeden człowiek. Ale czemu to ma służyć? Przesłania zbytniego to na końcu nie ma. Taka sztuka dla sztuki. Zbyt krótkie. O talencie Bagińskiego wie wielu, ale to nie talent decyduje o przydatności tego człowieka w kinematografii, a polityka, a ta promuje tylko swoich.