Nie, pojęcie narodu to wymyśliła prawica skandując kto może się zaliczać do niego. :rolleyes: Reszta to plewy, które w jej mniemaniu trzeba wyrwać.
Wersja do druku
Generalizowanie jest przyczyną większości konfilktów, a teraz chochliku mocno generalizujesz.:) I tak, chodzi o golenie głowy, ale były głosy że to nawoływanie do morderstwa. :)
Czy ja powiedziałem że jest? Jeżeli ktoś nazywa tych ludzi kolaborantami (coś to ma jednak ze zdradą kraju, bo co jak co ale prywata dla mnie zawsze jest obleśna), to i golenie głowy ma sens symboliczny. :)
Jak politycy PIS za rządów PO-PSL kilkukrotnie skarżyli się w Brukseli(w sprawie Smoleńska,TV Trwam,rzekomo sfałszowanych wyborów samorządowych....) to nie przypominam sobie, żeby ktoś nazywał ich zdrajcami,kolaborantami,targowicą....... a tym bardziej nawoływał do golenia głów.
Tak, ale nie namawiali do nałożenia na kraj sankcji. Kolosalna różnica.
A obecnie namawiają ? jedynie Petru coś wspomniał w jakimś wywiadzie jednocześnie mówiąc, że Bruksela nie powinna zbyt mocno naciskać Polskę ze względu na historyczną niechęć Polaków do nacisków z zagranicy. Żaden z polityków PO występując w PE nie namawiał do nałożenia sankcji na Polskę, a Nowoczesnej w PE nie ma.
A proszę bardzo, myślę że jest to wystarczająco ważna w PO persona https://www.youtube.com/watch?v=lZTnWvWCRfs