-
Witam moich znajomych :D
Po długiej przerwie postanowiłem wrócić nieco do Medievala i BC.
Pierwsza rafa to instalacja medievala.
Instaluję z dysków, mam wersję podstawową i Kingdoms.
I teraz wiem, że są patche, ale już się pogubiłem jakich potrzebuję patchy przy instalacji i jaka wersja musi być pod mody w tym CB.
Oraz gdzie znaleźć te patche (chcę wersję polską).
Może ktoś wie? Z góry dzięki za pomoc.
D
-
Najpierw wgrywasz podstawkę i patche do numeru 1.3, potem kingdomsy i patch 1.5, wszystko jest na płytach.
-
Ktos przypomni w ktorym roku pojawia sie skrypt "Nowa smiercionosna broń" ?
-
Czy ktoś ma manuala w języku angielskim ? Wszystkie linki na TWC są niestety nieaktywne już.
I drugie pytanko: czy w BC7 jest możliwość zamiany zamku na miasto ?
-
Co do pierwszego pytanie ja nie mam.
Co do drugiego nie ma takiej opcji żeby podczas gry dokonać konwersji osady, jedyny sposób to grzebanie w plikach i spowodowanie stałej zmiany.
-
Manual do 7ki jest tylko włoski.
-
Na forum znalazłem taki "temat poradnik" http://forum.totalwar.org.pl/showthr...ucis-6-1-i-6-2
Czy jest coś kompletnego ?
-
Ogólnie która wersja moda lepsza ?7.0 czy 6.3 ?Wliczając submody. Pomimo że 7.0 jest nowszy to wydaje mi się strasznie okrojony ( pomimo 2 nowych frakcji ( chyba )) np. odstępując od oblężenia zaproponowanie poddania się nieprzyjacielskim jednostką podczas oblegania jakiejś prowincji .
-
Jeśli chcesz szybszych tur bierz 7.0, jeśli chcesz więcej fajnych skryptów to polecam 6.3. Jak dla mnie 6.3 jest lepszy, ale to subiektywna opinia.
-
A w 6.3 szybkość kompa ma duży wpływ na szybkość tur ?Może bd podobnie jak w 7.0