Naprawdę tak trudno przetłumaczyć sobie z tej strony?
https://forums.totalwar.com/discussi...f-the-beastmen
Wersja do druku
Naprawdę tak trudno przetłumaczyć sobie z tej strony?
https://forums.totalwar.com/discussi...f-the-beastmen
Dobra już przetłumaczyłem. Rzeczywiście bardzo kosztowne dla nich chyba. Szczególnie harpie, mają naprawdę bardzo rozbudowany model. Nie mówiąc już o tym,że każda jednostka jest "wyjątkowa". Ha, ha, ha. Z pięć wersji minotaura, różnice się bronią, a oni piszą o wyjątkowości jednostek,żenada i jaka cena.......
Pomijając już dyskusję o Zewie Zwierzoludzi, przejdźmy do typowania kolejnego DLC.
Na początku, jak wiemy, mieliśmy Wojowników Chaosu w DLC, potem z FLC o Krwawych Rycerzach dostaliśmy Krew w DLC. Teraz mamy DLC ze Zwierzoludźmi, w FLC Magów Bursztynowego Zakonu i Mistrza Inżyniera od Imperium. Teraz najbliższe FLC to Legendarny Lord, o którym wiemy już, że to będzie Krell dla Wampirów. W związku z tym najprawdopodobniej wyjdzie DLC z LL'ami - od razu możecie wyrzucić pomysł, że najbliższym DLC będą Leśne Elfy, do kosza. Raczej będą przy FLC z Bretonnią.
I teraz co do DLC z LL'ami: wg mnie będą do Imperium, Krasiów, Zielonoskórych, Wojowników Chaosu, bądź Zwierzoludzi (uwzględniam DLC do DLC) - czemu nie ma Wampirów? Bo tam już nic nie ma do dodania. Izabella, Vlad i Konrad już nie żyją i nie pojawiają się w aktualnej tj. 8 edycji (nie uwzględniam zardzewiałego End Times i skażonego Age of Sigmar). Poza tym Imperium i Wojownicy Chaosu są właśnie najbardziej pociętymi frakcjami. Brakuje obu frakcjom połowy rosteru, Chaos tym bardziej na to cierpi, bo w bitewniaku był bardzo mocno rozbudowany, mieliśmy Molochy Khorna i Wojowników Khorna na nich, inne monstra równie brutalne co Pomioty Chaosu, Ogry Chaosu, Maruderów na Rumakach Slaanesha itd., a do tego mieliśmy możliwość rozwinięcia maruderów, wojowników i wybrańców do wyboru jednego z czterech Mrocznych Bogów.
Po tym żałosnym tłumaczeniu się CA z braku Dżaberslytów, Harpii, Gorgon i 2/3 Lordów oraz 8/10 LL'ów, tym bardziej wierzę, że będzie DLC do DLC.
Ja bym się nie spodziewał LL dla Wojowników Chaosu, bo DLC do DLC nie byłoby dobre z marketingowego punktu widzenia. Na uzupełnienia do płatnych frakcji nastawiam się przy okazji dużych dodatków, bo jak dla mnie, to usprawiedliwia powycinane roostery.
Teraz LL, moim zdaniem, dostanie Imperium razem z jakimiś jednostkami zakonów rycerskich. Budynki dla nich już są w grze. Ewentualnie Orkowie mogą goblińskiego Lorda dostać z jednostkami squigów.
Co do Krella to nie pasuje mi na samodzielnego dowódcę. Żeby było zgodnie z lore, bez wampira lub nekromaty w armii powinien się rozsypać.
Wiesz, niekoniecznie. Krell po tym, jak Nagasha Sigmar zabił, błąkał się po Imperium, a dopiero Sigmar potem mu śmierć przyniósł. Wcale nie potrzebuje jako indywiduum nekromanty lub wampira, by go utrzymać przy życiu. Krell na 100% będzie LL'em z FLC.
Tyle, że w AB nie ma dla niego wyjątku w tej kwestii. Pierwszy raz wskrzeszał go sam Nagash, więc raczej zrobił to solidniej niż Kemmler. Poza tym, według zasad, dowódcą armii musi być czarodziej, więc mamy kolejny czynnik, który powinien eliminować Krella. Z drugiej strony CA pewnie go wypuści, bo i tak z zasadami wampirów trochę już namieszali.
Z tym, że mechanika w grze bitewnej i komputerowej, a historia świata Warhammera, nazywana lore'em, to dwie inne rzeczy, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by dać go jako LL'a. Tym bardziej, że obrazek z FLC "New Legendary Lord" sugeruje na Wampiry, a Vlad, Izabella i Konrad nie żyją i nie wrócą.
Arroyo nie pisz że coś będzie na pewne na 100%, pamiętaj że masz kolorek przy niku i wypada pisać tylko sprawdzone rzeczy. Chyba pamiętasz tego szamana orków?
Prawdę mówiąc tą kampanią do zwierzaków trochę wybili moje domysły.
Ale też stawiam lord paka, może nawet dwa, a dopiero na święta elfy leśne w mini kampanii i Bretka jako darmowa rasa.
Z tym, że wypada mi pisać też to, do czego mogę sam dojść, poprzez interpretację obrazów, filmów itd. A skoro obraz wokół napisu "New Legendary Lord" wskazuje na Wampiry, a Izabella, Vlad i Konrad nie żyją i nie mają żadnego prawa wracać nagle, skoro wyjaśniono, jak zginęli i rozrzucono ich prochy na wiele stron świata, to tylko Kemmler jest możliwy z nowych edycji. Tym bardziej, że nagłe dawanie mimo tak logicznego wyjaśnienia tego, co stało się z tą trójką, tych właśnie trzech LL'ów do gry, jest tak naciągane jak twór Matthew "TW Smerf" Warda, zwany End Times.
To inaczej dobieraj słowa. Bo na "100% pewne" jest tylko to co zapowie CA na swoich oficjalnych stronach.
Przy czym nie piszę że nie masz racji. Bo ja Izabelli, Vlada i Konrada spodziewam się tylko w mini kampanii (coś jak imperialna da roma2).