Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Jest coraz bardziej ciekawie. 8-)
Cytat:
to co dla jednych jest przymusową akceptacją, dla innych jest budowa społeczeństwa idealnego.
A ja myślałem, że w Utopię dziś już nikt nie wierzy. Myliłem się ;)
Cytat:
Każde inne rozwiązanie, oznacza marnowanie potencjału ludzkiego w postaci kilku procent mężczyzn we wszystkich kategoriach wiekowych i częściach społeczeństwa. A to jest skrajnie nieutylitarne, a ludzie powinni się rozwijać a nie stać w miejscu.
Co do marnowania potencjału ludzkiego to pomyśl lepiej jak walczyć z 20 % bezrobociem.
Cytat:
Zresztą pańśtwo Szwedzkie jak widac szybko zareagowało na ten mrożący krew w żyłach wybryk w tejże szkole i właściwie ktoś powinien doprowadzić do jej zamknięcia, bo takie szkoły niczym sie nie różnią od szkółek koranicznych szkolących terrorystów.
Czyli tolerancja i wolność słowa w gejowskim wydaniu pełną gębą.
Cytat:
Bo geje po obu stronach moga się prędzej dogadać niż heteroseksualiści.
:lol:
Cytat:
W społęczęńśtwie wysoko rozwiniętym będzie wręcz przeciwnie. Ludzi by właśnei wszyscy mogli czuć się sobie rónymi, będą dążyć do tego by zrównywać słabszych z sobą. To się nazywa wyczulenie na czyjąś krzywde a nei znieczulica jaka cechuje niektórych z piszących tutaj na forum.
Znowu wałkujemy główne argumenty homosiów- "bo na Zachodzie [wybrać treść]" :lol:
Arindal von den Heiden mógłbyś używać opcji cytuj bo chwilami nie wiadomo na co odpowiedzią jest twój tekst.
Jesteś Szwedem? Jesteś w Szwecji? Bo z twoich postów wynika że Szwedzi są jakimś idealnym narodem który spełnia wszelkie utopijne marzenia ludności.
Cytat:
Nie słyszałem o jakiś atakach ze strony homoseksualistów na niewinnych ludzi, za to a i owszem o atakach na homoseksualistów - których atakujący w ogóle nie znali i nic o nich nie wiedzieli, więc nie pisz mi tu takich rzeczy.
Ataki na ludzi których w ogóle się nie zna są normą wśród pewnego grona ludzi i nie wierze żeby w tym gronie nie było żadnych gejów. Poza tym geje to też ludzie to nie jest jakaś sekta ludzi idealnych, tolerancyjnych i w ogóle miłujących pokój i równość co wynika z twoich postów.
Cytat:
Homoseksualizm nei jest choroba i nie da się z niego uleczyć, trzeba go więc zaakceptować
Co jeżeli pedofilia też nie jest chorobą? Nie chodzi mi o to że geje są w takiej samej pozycji jak pedofile, tylko uważam pomysł żeby automatycznie akceptować coś z czego nie da się wyleczyć za chory bo w takim razie zlikwidujmy szpitale psychiatryczne przecież skoro ktoś się taki urodził zrównajmy go w prawach z innymi.
Cytat:
na pewno Szwedem nie jest swoją drogą (co najwyżej obywatelem Szwecji)
Wiesz o tym czy tak tylko zakładasz? No ale o idealizowaniu Szwedów już pisałem.
Cytat:
nikt nei jest w stanie przytoczyć rzeczowego argumentu przeciw homoseksualizmowi
A może tak całkiem przypadkiem to ty nie jesteś w stanie przyjąć i uznać żadnego argumentu przeciw homoseksualizmowi. Zresztą naukowcy z pewnością już wiele razy przytoczyli argumenty przeciw homoseksualizmowi jako że nawet przeciw oddychaniu da się przytoczyć argumenty. Zresztą w obecnych czasach nie można nic przeciw homoseksualizmowi powiedzieć bo zaraz jest się wyzywanym od faszystów i uciszanym więc nic dziwnego że nic się nie mówi. Sytuacja zupełnie jak w dowcipie o zadowoleniu obywateli w USA i ZSRR gdzie w tym drugim "Nie można narzekać".
Cytat:
bo takie szkoły niczym sie nie różnią od szkółek koranicznych szkolących terrorystów.
Nie no oczywiście niczym się nie różnią są identyczne :roll: .
Cytat:
chwała jej za to że w końcu skończyła z kilkoma wiekami ciemnoty, która ja doprowadziła z roli Imperium do roli zadupia
:lol: (wyraża więcej niż tysiąc słów)
Cytat:
Gejów nikt ise nie będzie czepiał, bo ludzie na zachodzi już się do tego wszystkiego przyzwyczaili, jedynym niebezpieczeństwem są muzułmanie europejscy - którzy w tej kwestii zachowują się zupęłnie inaczej nawet niż u siebie.
Może jakieś dowody? Zwłaszcza jeżeli chodzi o łagodniejsze traktowanie gejów przez muzułmanów swoich krajach niż w Europie.
Cytat:
Mało kto w Europie pamięta jak na prawdę żyli Europejczycy i co było dla nich ważne
Och tak te wyżynanie niewiernych, masakry heretyków to był dopiero światopogląd nie ma co.
Cytat:
to tak Europa ma tez swoją protektorkę w USA, która pilnuje by tu się nic nie zmieniało - czyli celowo osłabia.
Tego sloganu nie powstydziłby się sam Stalin, chociaż on raczej byłby świadom tego że jest to bujda na resorach w przeciwieństwie do ciebie no bo chyba świadomie nie kłamiesz.
Cytat:
Sytuacja jest o tyle gorsza - że Polska nie miała wtedy problemów z masowo napływającymi imigrantami z zupełnie obcej kultury.
Kompletnie nie czaje o co ci chodzi. Znasz przekrój społeczeństwa w I, II i III RP? Zwłaszcza stosunek Polaków do innych narodowości? Poza tym pachnie mi tu nacjonalizmem (tak zgadza się ja wiem czym się różni faszyzm od nacjonalizmu i nie stosuję tych pojęć zamiennie).
Cytat:
Bo geje po obu stronach moga się prędzej dogadać niż heteroseksualiści.
No mogą, ale właściwie to co mogą? I po jakich stronach?
Cytat:
to nie z myślą o sobie, tylko z myślą o zysku jaki odniesie z tego cała społęczność.
:lol:
Cytat:
To się nazywa wyczulenie na czyjąś krzywde a nei znieczulica jaka cechuje niektórych z piszących tutaj na forum.
Ciekawe kogo, ja mogę zapewnić że nie jestem nieczułym bydlakiem :twisted: .
Odnoszę chwilami wrażenie że masz jakąś komunistyczną mentalność.
Cytat:
:lol: To, że nie słyszałeś to nic nie znaczy kolego :lol:
Ja też nie słyszałem, a czy ktoś z was słyszał? Cytując Jana Marchwickiego: "Bo my, homoseksualiści, nie zabijamy, tylko zabijają nas".
Cytat:
Cóż w PL też mamy patologię, ale na porównywalnym poziomie co w Szwecji, tylko na przeciwległych biegunach.... Złoty środek leży pewnie gdzieś po środku.
Czyli gdzieś na dnie Bałtyku :lol:
Cytat:
Co do nauczyciela, to o ile nie uczył on w-f (nauczanie tego przedmiotu byłoby dla mnie po prostu niesmaczne, wiem, że można to samo powiedzieć o nauczaniu w-f w grupie dziewcząt przez hetero, ale mam taki a nie inny światopogląd i tyle... na szczęście ani ja, ani tym bardziej taki Arindal von den Heiden nie tworzymy prawa) i został wyrzucony tylko ze względu na swój homoseksualizm to było to zachowanie godne potępienia(nie znam całkowicie sprawy).
Tego typu spraw jest całkiem sporo, oczywiście oficjalne powody zwolnienia są zazwyczaj nieco inne...
Cytat:
Jeśli chodzi o konopie to z tego co pamiętam, kolo chodził do katolickiej szkoły, tu po części jestem gotów zrozumieć te wyrzucenie...
Z tego co wiem KK nie zabrania marihuany, ale to już temat z zupełnie innej bajki.
Cytat:
ps. z tym, że ja to z papieżem uważam za gówniarstwo, ale to już kwestia rodziców jakie z tego wnioski mieliby wyciągnąć a nie szkoły...
Na Zachodzie... :) często żartuje się z papieża, a osoby które krytykują tego typu żarty, często same żartują z innych narodów czy religii. Troszkę offtopuję, przepraszam :oops:
Dla mnie teraźniejszy "zachód" nie jest ani wyznacznikiem w dziedzinie ekonomii, ani też etyki, moralności, światopoglądu... Więc co mnie obchodzi "jak to się robi na zachodzie".
Zanim okrzykniecie Arindala "totalitarystą", "gejo-faszystą" i posiadającym "odchylenie komunistyczne"... a no tak, przecież już to zrobiliście. Nieważne. Warto zapoznać się z badaniami opini publicznej w Polsce. Zobaczmy.
"64% Polaków uważa, że organizacje grupujące gejów i lesbijki nie powinny mieć prawa urządzać publicznych manifestacji."
A jednak, nie powinny mieć prawa. Ale właściwie dlaczego? Ktoś może mnie oświecić?
"64% Polaków uważa że para osób homoseksualnych pozostających ze sobą w intymnym związku nie ma prawa pokazywać publicznie swojego sposobu życia."
Nie ma prawa. A właściwie dlaczego?
"44% Polaków uważa, że istnieją profesje, których nie powinni wykonywać geje, 36% uważa, że są zawody, których nie powinny wykonywać lesbijki."
Niestety istnieje ryzyko, że jednak wykonują te profesje, tylko nie przyznają się, że są homoseksualistami. Moim zdaniem należy wytropić wszystkich homoseksualistów i dokładnie ich monitorować, co by tych zawodów nie wykonywali. Wszytko w trosce o dobro publiczne.
"37% Polaków jest zdania, że osoby homoseksualne pozostające w związku intymnym nie powinny mieć prawa do uprawiania seksu"
To jest najlepsze. Nawet nie wiem jak to skomentować.
źródło: http://civicpedia.ngo.pl/x/580442#
Cytat:
Co jeżeli pedofilia też nie jest chorobą? Nie chodzi mi o to że geje są w takiej samej pozycji jak pedofile, tylko uważam pomysł żeby automatycznie akceptować coś z czego nie da się wyleczyć za chory bo w takim razie zlikwidujmy szpitale psychiatryczne przecież skoro ktoś się taki urodził zrównajmy go w prawach z innymi.
Powiedz mi w takim razie, w jakim aspekcie osoby o orientacji homoseksualnej są na tyle upośledzone, że winny być ograniczone w prawach? A co np. z innym zagadnieniem dotykającym pojęcia równości. Czy zrównanie w prawach osób czarnoskórych z białymi w pewnych stanach USA w latach 60-tych było błędem? Nieuprawnionym i dokonanym kosztem innych wymuszeniem akceptacji?
Cytat:
Zresztą w obecnych czasach nie można nic przeciw homoseksualizmowi powiedzieć bo zaraz jest się wyzywanym od faszystów i uciszanym więc nic dziwnego że nic się nie mówi.
Ale gdzie się nie mówi? Na tym forum może? Dziwie się mocno bo nasze forumowe grono konserwatywne w tym wątku od paru stron jest w wyraźnej przewadze a i tak prezentuje syndrom oblężonej twierdzy. A Ty Dagoradzie (nie wiem czy porawnie odmieniłem) wyraźnie piszesz, że w zasadzie homoseksualiści nie mogą zostać "zrównani w prawach". Ale obawiam się, że jeżeli nie nastąpi jakiś naukowy przełom w ocenie homoseksualizmu, to raczej będzie to nieuniknione.
Całekiem niedawno też poseł RP, niejaki Jarosław Gowin stwierdził:
"Mówiąc językiem Kościoła homoseksualizm jest grzechem, mówiąc językiem świeckim homoseksualizm praktykowany jest zachowaniem nagannym moralnie." źródło: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,pag...l?ticaid=1c1ac
Miałem się w tym temacie nie wypowiadać.Jednym z powodów był poziom znajomości języka polskiego prezentowany przez Arindala i jego niebywały upór w ignorowaniu uwag dotyczących organizacji jego postów, nie bez znaczenia było też to, że udzielając się tutaj, ma się dużą szansę trafić do tematu Łapu-Capu co pomimo zamieszczania tam przeze mnie co ciekawszych kawałków z tej zajmującej dyskusji nie jest bynajmniej moim marzeniem.
Mimo tych wszystkich argumentów przeciw jednak coś napiszę. Przecież w końcu trafił się dyskutant z którym jest sens wymieniać poglądy.
Cytat:
"64% Polaków uważa, że organizacje grupujące gejów i lesbijki nie powinny mieć prawa urządzać publicznych manifestacji."
A jednak, nie powinny mieć prawa. Ale właściwie dlaczego? Ktoś może mnie oświecić?
"64% Polaków uważa że para osób homoseksualnych pozostających ze sobą w intymnym związku nie ma prawa pokazywać publicznie swojego sposobu życia."
Nie ma prawa. A właściwie dlaczego?
"44% Polaków uważa, że istnieją profesje, których nie powinni wykonywać geje, 36% uważa, że są zawody, których nie powinny wykonywać lesbijki."
Niestety istnieje ryzyko, że jednak wykonują te profesje, tylko nie przyznają się, że są homoseksualistami. Moim zdaniem należy wytropić wszystkich homoseksualistów i dokładnie ich monitorować, co by tych zawodów nie wykonywali. Wszytko w trosce o dobro publiczne.
"37% Polaków jest zdania, że osoby homoseksualne pozostające w związku intymnym nie powinny mieć prawa do uprawiania seksu"
To jest najlepsze. Nawet nie wiem jak to skomentować.
źródło:
http://civicpedia.ngo.pl/x/580442#
Wszystko to bardzo fajne, tylko nie rozumiem po co przytoczyłeś te dane. Ma mnie zbulwersować, że część Polaków ma poglądy diametralnie odbiegające od twoich? Mam natychmiast poprzeć ideę konieczności przymusowej edukacji seksualnej prowadzonej w jednej słusznej linii? Dla mnie jakikolwiek wpływ państwowej szkoły na obywatela jest patologią więc tej drogi raczej nie próbuj.
Poza tym z ciekawości przejrzałem sobie ten link i pewnej rzeczy. Przecież tam jak byk stoi, że wyniki podobnego badania przeprowadzonego parę lat temu wypadły jeszcze "gorzej" i generalnie tolerancja wobec homoseksualistów wzrosła. Więc w czym rzecz? W tym, że nie rośnie tak szybko jakbyś chciał? Cóż... cytując klasyka "to nie jest koncert życzeń".
Jeszcze jedna sprawa. To była tylko zwykła sonda a szczerze powiedziawszy średnio takim ufam, głównie dlatego, że:
Cytat:
Badanie przeprowadzono w dniach 8-19 kwietnia 2010 na liczącej 1056 osób reprezentatywnej próbie losowej dorosłych Polaków.
Cytat:
Ale gdzie się nie mówi? Na tym forum może? Dziwie się mocno bo nasze forumowe grono konserwatywne w tym wątku od paru stron jest w wyraźnej przewadze a i tak prezentuje syndrom oblężonej twierdzy
Nie wiedziałem, że to forum jest tak idealnym odwzorowaniem obecnej sytuacji społecznej, że można po nim oceniać sytuację "w realu". A teraz na poważnie, to, że w internecie jest sporo stron na których wielbi się Hitlera, Stalina, "white power" etc. znaczy, że takie poglądy są przez media aprobowane? Bo właśnie o media się tutaj głównie "rozchodzi". Tam każdy mający poglądy na homoseksualizm odbiegające od nurtu całkowitej akceptacji jest przedstawiany, w mniejszym lub większym stopniu, jako faszysta i katolicki fanatyk, absolutnie nietolerancyjny cham, którego trzeba reedukować.
Baal, tylko nie rozumiem jednego... czy nie może być tak, że w Polsce nie jest za dobrze z tolerancja, ale jednocześnie Arindal von den Heiden piszę sformułowania, których nie powstydziliby się Marks, Lenin itd. oraz jest daleki od tolerancji wobec środowisk antagonistycznych wobec gejów itp... Cóż z Polska jest źle w dziedzinie tolerancji wobec homoseksualizmu ale i z ludźmi typu Arindal jest niedobrze... Można mieć zdrowe podejście do spraw tu poruszanych, ja do tego nie pretenduję, Ty wydaje się, że masz zdrowe podejście, ale do cholery nie Arindal i jego wystąpienia trzeba ganić, bo będziemy mieli światopoglądowo komunizm, a jeszcze koleś ze swoimi poglądami też do ekonomii się pcha...
ps. i piszę niezdarnie na forum... NIE DA SIĘ TEGO CZYTAĆ, dodatkowo nie zwraca uwagi na to co piszą o tym inni.
Arindal popełnia mnóstwo błędów logicznych, ale co po niektórzy za mocno chyba się wczuli w swoje tudzież konserwatywne poglądy.
Cytat:
Jesteś Szwedem? Jesteś w Szwecji? Bo z twoich postów wynika że Szwedzi są jakimś idealnym narodem który spełnia wszelkie utopijne marzenia ludności.
Idealnym nie, ale jakby na to nie patrzeć w wielu wskaźnikach są najbliżej ideału.
Po pierwsze są jednym z najbogatszych narodów, w dodatku ich wskaźnik nędzy wśród obywateli został obliczony na najniższą wartość na świecie to tak nawiasem, po drugie przez 'sporą' ilość czasu byli prowadzeni przez skrzydło socjaldemokratyczne, co miało niewątpliwie duży wpływ na społeczeństwo. Choć tu bym też nie przesadzał, byłem w Szwecji kilka razy, i ludzie z poglądami konserwatywnymi (najczęściej rasistowskimi) występują. Co prawda głównie w starszych pokoleniach, i są to poglądy 'prywatne' ( okazywanie ich, raczej modnym nie jest).
Cytat:
Co jeżeli AIDS nie jest chorobą? w końcu są ludzie co w to wierzą.
Mylisz pojęcia, homoseksualizm nie jest traktowany jako choroba ze względów też(albo przede wszystkim)całkowitego braku różnic w funkcjonowaniu psychologicznym. Trudno to powiedzieć o schizofreniku.
Cytat:
Ty Dagoradzie (nie wiem czy porawnie odmieniłem) wyraźnie piszesz, że w zasadzie homoseksualiści nie mogą zostać "zrównani w prawach".
Pewnie poprawnie. Już w pierwszym poście moim w tym temacie napisałem "A niech sobie i geje i lesbijki żyją byle by się z tym nie afiszowały, jakoś nie widzę parad hetero. Tylko że powinni zapomnieć o dzieciach ze względów oczywistych a także o tym żeby byli uznani za rodzinę bo w końcu rodzina ma na celu dziecko, przetrwanie gatunku itd. a homoseksualiści nijak nie mogą zapewnić przetrwania gatunku.". Reszta moich "wypocin" to właściwie tylko odpowiedzi na posty innych. Ale w zasadzie moim zdaniem nie mogą zostać zrównani w prawach z parami hetero pod względem posiadania dzieci czy jakichś ulg wynikających z zawartego małżeństwa jako iż owe ulgi mają na celu pomóc parze założyć rodzinę czyli zapewnienia przetrwania gatunkowi poprzez małe bachorki. Jeżeli homoseksualizm nie jest wrodzony a przynajmniej można go też nabyć powinno się podjąć pewne środki ażeby się nie rozprzestrzeniał nie chodzi mi rzecz jasna o jakieś drastyczne metody.
Cytat:
Powiedz mi w takim razie, w jakim aspekcie osoby o orientacji homoseksualnej są na tyle upośledzone, że winny być ograniczone w prawach? A co np. z innym zagadnieniem dotykającym pojęcia równości. Czy zrównanie w prawach osób czarnoskórych z białymi w pewnych stanach USA w latach 60-tych było błędem? Nieuprawnionym i dokonanym kosztem innych wymuszeniem akceptacji?
Cytat:
Co jeżeli AIDS nie jest chorobą? w końcu są ludzie co w to wierzą.
Mylisz pojęcia, homoseksualizm nie jest traktowany jako choroba ze względów też(albo przede wszystkim)całkowitego braku różnic w funkcjonowaniu psychologicznym. Trudno to powiedzieć o schizofreniku.
Moja wypowiedz była tylko odpowiedzią na tekst Arindala o automatycznym akceptowaniu czegoś czego nie można zmienić.
Cytat:
Moja wypowiedz była tylko odpowiedzią na tekst Arindala o automatycznym akceptowaniu czegoś czego nie można zmienić.
W takim razie porównanie było nietrafne ;)