Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Fakt faktem. W załatanym Empire W KOŃCU naprawiono nękającą serię od korzeni przerażająco żałosną dyplomację. Szkoda więc, że razem z naprawieniem dyplomacji patche nie dodały też czegoś, czego kategorycznie zabrakło w Empire: narzucania innym państwom pokojów (gdy się biją z kimś innym, niż my-mowa o wszystkich, a nie tylko o protektorach) i zmuszania do wypowiedzenia komuś wojny-poprzez groźby ataku tudzież jakieś podarki jak technologia czy region. Gra nabrałaby smaczku...
Analogicznie z naszymi obietnicami ataku w zamian za coś tam.
Przydalo by sie cos takiego np Anglia podbija Paryz i zadowolenie jest na -20 to my dajemy ultimatum. To znaczy albo poprawią zadowolenie albo wspomożemy buntowników.
Przeszedłem właśnie do pełnego końca moją pierwszą wielką kampanię, ale pojawiło mi się coś dziwnego-w statystykach mi tego nie zalicza. Próbowałem wczytywać grę tuż przed 1799 i zakończyć jeszcze raz, ale to nic nie daje. Jakby tego było mało, ciągle znika mi osiągnięcie "Doświadczony strateg". Jest tuż po wyjściu po zakończeniu do menu, ale po ponownym uruchomieniu gry osiągnięcie znika. Wczytałem grę tuż przy 1799, przeszedłem jeszcze raz, ale nadal tylko do momentu wyłączenia gry mam osiągnięcie, a w statystykach jak zero, tak zero...
http://images46.fotosik.pl/1032/5fa0fe3c6d15300cm.jpg
Czy ktoś wie, dlaczego tak się dzieje? Normalnie nie interesuję się porównywaniem wyników w internecie, jednakże i tak lubię sam dla siebie zbierać "plakietki"-dla własnej satysfakcji. Ta sprawa bardzo mnie irytuje... :evil:
Właśnie miałem pisać o tym samym. Wcześniej miałem problem z ukończeniem kampanii na nikim poziomie w ogóle nie zaliczało osiągnięcia, ale za którymś razem już było. Przeszedłem teraz drugą na średnim,i w ogóle nic -.- Nawet w statystykach pokazuje mi, żen ie przeszedłem w ogóle kampanii.
Właśnie też to zauważyłem i u mnie.Też mam zero skończonych kampanii.Może spowodowane jest to tym że nie wszystkie rundy grałem w trybie online.
Total War Mega Pack za 17 euro w tym ETW ze wszystkimi dostępnymi DLC.
http://store.steampowered.com/sub/11657/
A miał ktoś coś takiego?
Konfederracja Maratów.Kampania śwaitowa dominacja-do 1799roku zdobądź 40 prowincji.
mam 1773 rok zdobywam 40 prowincje i komunikat Kampania Przegrana i co najlepsze FAJERWERKI. :lol:
Myślałem, że inteligencja w DMUC'u AI stoi na wyższym poziomie...
Grałem Rosją.W turze pierwszej Brytole zaproponowali Bahamy za dwie moje prowincje - odmówiłem. Nagle tura 4 ,a tu... desant Brytyjczyków koło Krymu z wypowiedzeniem wojny!O co tu chodzi?Wiem, że poziom kampanii > trudny, ale bez przesady.
To chyba dobrze, że w końcu są wymagania. jak znowu kiepski poziom to aż nudno. Tak przynajmniej się dużo na klikasz hah ;d
Większa zabawa. :shock: Obecnie w turze 19 olałem całkowicie Czeczenię i Gruzję.Podbiłem zachodnią część Osmanów, by wymusić na nich pokój ( i koniec blokady morskiej Krymu!). Gruzini podbili Bagdad i Armenię, a Czeczeni ruszyli na Persję.Nasz RON podbił kawałek Austriaków, a utracił( na ich rzecz) Warszawę.Prusacy coś tam robią koło Gdańska - odbili Warszawę z rąk Austriaków.Wybuchło powstanie i nadal stolica w rękach Polskich.Kurlandia zajęła Estonię i uszczupliła garnizon w okolicy Petersburga( który skromnymi siłami zająłem - och!te kartacze). Dziwnie to wygląda.A Brytole(którzy mi zrobili dawno temu desant) zażądali pokoju i w zamian zaoferowali...sojusz.