Panowie możecie powiedzieć, jak dodawać lub edytować już istniejące stałe forty ?
Wersja do druku
Panowie możecie powiedzieć, jak dodawać lub edytować już istniejące stałe forty ?
Ja mam pytanie, w jakim pliku mogę zmienić opis mocnych i słabych stron frakcji które znajdują się podczas wybierania jej we własnej bitwie ?
Katalog text w data moda battle_descriptions raczej ew. battle.
Bo ogólna prezentacja frakcji to w innym pliku.
Próbuje skłonić własne bitwy w Potopie do działania i mam takie pytanie z jakich plików/folderów korzysta mod żeby odpalić własną bitwę?
A próbowałeś zrobić nową mapę dla własnej bitwy? W moim modzie bitwy na oryginalnych mapach nie działają, musiałem nową zrobić ;)
Stąd właśnie pytanie o pliki bo w Potopie widzę brak folderu battlefield_pics, i plików custom-locations i battle_descriptions i sądzę że tu czai się problem.
Zrobiłem to przy pomocy tutoriala na TWC, niestety to było dawno i nie pamiętam, jak to szło. Na pewno znajdziesz tą tutkę.
panowie może mi powiedzieć jak edytować wybraną jednostkę w modzie ? chodzi mi głownie o wygląd, nie mam bladego pojęcia za co się zabrać
Witaj.
Kiedyś mieliśmy świetny poradnik jak robić własne jednostki i edytować stare. Niestety przepadł. A ja mogę Ci pomóc tylko w edycji statystyk (pliku EDU), też potrzeba czy sam to ogarniasz?
Na TWC są poradniki w języku angielskim z tego co wiem... Chyba lepszych nie znajdziesz.