Cytat:
Aha, czyli takie kluby jak Everton,Fulham,Liverpool,Newcastle,Norwich,Southam pton,Stoke,Sunderland,Swansea,WBA, West Ham trzeba rozwiązać. No bo po co oni mają grać w piłkę, skoro na tytuł szansę ma tylko City, Man.Utd i Chelsea?
Ale Arsenal to jak najbardziej marka pokroju Chelsea, MU, MC. Zrównał się ze średniakami przez swoją politykę.
Cytat:
Widzisz ZWYCIĘSTWO, to nie tylko mistrzostwo kraju. Dla innych drużyn jest to np. utrzymanie się w lidze
Ale to Arsenal zapowiada co sezon, że walczy o pierwszą 3.
Cytat:
Dla mnie football to tradycja. Historia klubowa, trenerzy, piłkarze, mecze derbowe.
Chyba każdy klub jakąś ma.
Cytat:
Dla mnie to SPORT, a dla ciebie to kasa, kasa, kasa!
Przestań pisać bzdury. Nie da się grać najwyższym poziomie bez kasy, inwestycji,kupna nowych graczy, budowy stadionu etc; słowem wszystko to, co sprawia, że klub się rozwija. Bez kasy nie ma sportu obecnie.
Cytat:
Myślałem, że rozmawiamy o piłce nożnej, a nie o giełdzie
Tak. Napisałem, że Arsenal to mocny średniak bo rozsprzedał skład przez co odpadł z czołówki PL, do tego nie kupił nikogo wartościowego.
Cytat:
Kupowanie, inwestowanie, sprzedawanie, zyskiwanie...ja wiem,
To dobrze, czyli nie ma przeszkód byś mi przyznał rację, że bez kupowania, zyskiwania Arsenal nie wróci na top.
Cytat:
że Arsenal nie ma szans na mistrzostwo w walce z szejkami arabskimi Man.City albo z ropą naftową Chelsea, więc jak wygrają rywalizacje o LM z kogutami, czy Evertonem to się ciesze.
Dokładnie.
Cytat:
W czasach, kiedy piłką nie rządził pieniądz jakoś polityka Arsenalu [inwestycja w młodzież, sprowadzanie dobrych graczy ze slabszych lig] się sprawdzała-13 tytułów mistrza Anglii.
:D Pieniądz piłką rządził zawsze - mniej lub bardziej. Obecnie ma ogromne znaczenie, nie ma sukcesów bez inwestycji. To o czym mówisz to nic innego jak fakt, że Arsenal bardzo nie odstawał na tle innych klubów PL, sama liga nie była tak bogata i polityka sprowadzania młodych gwiazd repr Francji - za nie małe pieniądze tak nawiasem mówiąc - była całkiem fajna ;) Arsenal potrafił kiedyś inwestować w graczy. Taki Henry, Pires, Vieira, to z nieba im spadli ;) ?
Cytat:
Polityka dobra dla ciebie to kupno najlepszych piłkarzy i trenera, dać kosmiczne kontrakty, a jak nie wygrają to kupić jeszcze lepszych i droższych.
Nigdzie tak nie napisałem. Natomiast fakt, ze od 13 lat nie wygrywają nic skłania do pewnej refleksji, że jednak trzeba zainwestować.
Cytat:
W Chelsea jak się nie ma nazwiska, a się wygra ligę mistrzów to i tak jest się zwolnionym! Mam w dupie takie kluby jak City, PSG, które trofea wywalczają tylko i wyłącznie pieniędzmi!
PSG swego czasu było fajnym klubem. Ale fakt, że obecnie polityka szejków jest irracjonalna, psują rynek.
Cytat:
Chcesz to się jaraj takimi klubami, ale polecałbym już teraz zainteresować się ligą chińską, katarską czy rosyjską, żebyś za 10 lat nie był uważany za sezonowca ;)
Już mam swój ulubiony klub, któremu kibicuję od prawie 15 lat ;)
Cytat:
Arsenal nie ma w składzie gwiazd o wartości stadionu, tylko wychowanków takich jak Wilshere, który gra tam od 9 roku życia, ale prezentuje piękny, ofensywny football na boisku.
Dobrze dla nich.
Cytat:
Co do piłkarzy grających tam. Masz pretensje, że gwiazdy są sprzedawane. Ale to nie wina Arsenalu, że Nasriemu, którego Wenger wyciągnął z ligi francuskiej, zachciało się wielkiej kasy i sprzedał się do City. Jak Fabregas nic nie umiał, to jakoś Barca go nie chciała, a jak Wenger zrobił z niego super piłkarza, to od razu zapragnął wrócić do swojej kochanej Barcelony.
Prawdą jest, że w Arsenalu nic by nie osiągnęli. Poszedł Fabregas do Barcy - 2 x La Liga + CL + mniejsze tytuły. Poszedł Henry 2x la liga, poszedł RVP do MU - od razu tytuł. Są świetni piłkarze głodni zwycięstw i sukcesów. Arsenal by im tego nie zapewnił - bo jak sam zauważyłeś klub nie ma ambicji grać o wszystko i zrobić skład, który może tego dokonać.
Cytat:
Cytat Wengera z 2011 roku "Na dodatek w takim momencie, kiedy w Europie panuje kryzys, Manchester City czy Chelsea wydają grube miliony na piłkarzy. To prawdziwa przepaść, bo reszta musi zaciskać pasa i nikt nie spodziewa się cudów."
Ciekawe o który Manchester mu chodziło. ;)
Cytat:
Dlatego zamiast Xaviego gra Arteta, zamiast Ibry gra Giroud, a zamiast Ramosa gra Mertesacker. Ale cholernie się cieszę, że Arsenal tworzy piłkarzy, inwestuje w młodzież i wyszukuje dobrych grajków, taki powinien być football. A nie tylko kupowanie gotowych gwiazdeczek za grubą kasę
Taki powinien być ale taki nie jest. Albo się poddaje wyścigowi zbrojeń albo się zostaje w tyle. I tak Arsenal lepiej wygląda od Liverpoolu ;)