Hmmm tury z 7.0 latają ciut wolniej od czystego Medka, te z 6.3 to spokojnie czas standardowej tury plus co najmniej 30 sekund, co do szybkości kompa pamiętaj że Medek wykorzystuje tylko jeden rdzeń, ale im więcej GHZ tym tury są szybsze.
Wersja do druku
Hmmm tury z 7.0 latają ciut wolniej od czystego Medka, te z 6.3 to spokojnie czas standardowej tury plus co najmniej 30 sekund, co do szybkości kompa pamiętaj że Medek wykorzystuje tylko jeden rdzeń, ale im więcej GHZ tym tury są szybsze.
Witam. Czy ktoś wie w jaki sposób mianować następców tronu ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Skleroza nie boli czyli już nie pamiętam, ale chyba w czystym BC bez polskiego submoda władca też ma w świecie postać dziedzic tronu, przekazując tą świtę namaszczasz następcę. Nie zawsze owy patent zadziała (choć dość rzadko się to nie udaje), no i po namaszczeniu gienka na następcę zostanie on nim dopiero gdy ten wyznaczony na początku przez grę skona.
Przepraszam za głupie pytanie XD
Ale może mi ktoś pokazać którą linijkę mam zmienić w BellumCrucis7.cfg "level = * trace" na "level = * error".
orazto = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * system (albo coś innego)
zmieńcie na:
[log]* error
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level =
Bo za cholerę nie wiem.
Problem w tym że nie zawsze władca ma taką świtę, przynajmniej u mnie, lub wgl przerzucanie świty u mnie nie działa. Tak czy siak popróbuję i dzięki ;p Właśnie a tak wgl to jak się przerzuca tę świtę ? ja po prostu biorę ikonkę np. nauczyciel i najeżdżam nad innego generała jak stoją obok siebie na mapie kampanii, teraz zrobiłem z nich jedną armię i próbowałem w ten sposób, też nic z tego. Próbowałem przerzucić astronom, czarny ogier, nauczyciel, kochanek -,- no i nic. Będę wdzięczny za szybką odpowiedź ;d
A jest jakaś możliwość sprawienia by wykorzystane były wszystkie rdzenie ?Mam ich 8 ale niezbyt szybkie .
BlackHawk
to ma być tak, tu masz początek pliku
Cytat:
[features]
mod = mods\BellumCrucis7
editor = 1
[io]
file_first = true
[video]
show_banners = 1
no_background_fmv = 1
movies = 1
windowed = 0
# widescreen = 0
# grass_distance = 9000
[misc]
show_hud_date = true
# bypass_sprite_script = 1
[game]
auto_save = 0
advisor_verbosity = 0
# ai_factions = skip
# campaign_map_game_speed = 99
# campaign_map_speed_up = 1
# label_characters = 0
# label_settlements = 1
# micromanage_all_settlements = 1
no_campaign_battle_time_limit = 0
unlimited_men_on_battlefield = 1
# unit_size = huge
disable_arrow_markers = 0
disable_events = 0
english = 0
# allusers = 1
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * error
[multiplayer]
playable = true
Viking
Przenoszenie świty to zwykłe przeciągnij i upuść, nie zawsze działa bo maksymalna liczba świty to osiem i powyżej tej liczby nie da się nic więcej dodać
ryczek
Niestety nie, silnika gry nie zmienisz a tam właśnie o tym jednym rdzeniu jest zakodowane
Viging
Źle to robisz,aby przenieść świtę dwóch generałów musi być w jednej armii lub w jednym mieście.
Po wybraniu świty musisz ją upuścić na jego ikonce na dole a nie na mapie kampanii :)
Żeby przenieść money script z BC do innego moda to od jakiego do jakiego wersu mam skopiować ten skrypt żeby działał?
W BC money script jest zapis również o evencie, więc sytuacja się komplikuje, a event jest mi nie potrzebny ale nie wiem czy bez tych wersów skrypt mi zadziała?
Ja bym kopiował od
doCytat:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;; 2- Money Script;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Skoro to trzeba było skasować, żeby skryptu nie było to i powinno w drugą stronę dodać:DCytat:
set_counter numero_regioni 0
end_monitor