Dokładniej rzecz biorąc to chyba dzikich orków.
Wersja do druku
Dokładniej rzecz biorąc to chyba dzikich orków.
Asuryan ale COW bardzo dobrze odwzorowuje klimat Warhammera i sprawia że wiele osób wciągneło się w to uniwersum( w tym ja) To że wiele z moda to fanowskie dodatki może być minusem ale fakt że tak to nazywasz dowodzi że za mało w tego moda grałeś by dostrzec jego siłę.
Jestem w stanie się zgodzić z Andrijem. Na polskiej wersji językowej, gdy wszystko jest spolszczone to daje mnóstwo informacji o uniwersum, do tego ilość zakonów rycerskich, nacje i rasy to cudo. Tu nawet nie chodzi o to, która edycja to jest, ważne, ile w to wdrożyli pracy.
Ja nie przeczę że włożono w niego wiele pracy.
Ale sztuczne rozmnażanie frakcji poprzez podział Imperium na osobne hrabstwa, to już dla mnie niewybaczalny błąd.
Dlatego skupmy się na Warhammerze, a nie na jakimś modzie nim inspirowanym.
Silnik Medievala nie byłby wstanie oddać takiego zróżnicowania w obrębie jednego państwa. Nie jest to mod nim inspirowany tylko nieco(tylko nieco) podkolorowane przestawienie wydarzeń z 7 edycji Warhammera.
Podzielenie Imperium na księstwa wyszło na dobre modowi. Dlaczego? Im więcej, tym lepiej to raz. Dwa to łatwiej jest bronić księstwo niż całe Imperium. Tym bardziej, że księstwa nie walczą między sobą - chyba, że jedno z nich padło ofiarą herezji to jest ono atakowane.
Co do Thorgrima, CA wypuściło trailer Krasnoludów. Warto zauważyć, że walki w twierdzach krasnoludów będą odbywać się w podziemiach
Fajnie, ale jakoś nic szczególnego jak dla mnie. Grając w sub moda pod Thrid Age - DaC to walki w twierdzach goblinów czy też krasnoludach też odbywały się pod ziemią i to w takiej scenerii, że szczęka opadała. Bardziej jestem ciekaw jak oddadzą klimat miast/twierdz sylvańskich.
Spodobał mi się ten zwiastun,bardzo klimatyczny,może nawet pomimo wrodzonej niechęci przełamię się i zagram również krasnoludami :D