wiadomo, ze to twoje odczucie. ale dla mnie jest to nie do pomyslenia :D fifka jak prawdziwy meczyk, a pes to dretwota jak na wf.
Wersja do druku
wiadomo, ze to twoje odczucie. ale dla mnie jest to nie do pomyslenia :D fifka jak prawdziwy meczyk, a pes to dretwota jak na wf.
Acha Fifa to prawdziwy meczyk z kiwaniem jednym zawodnikiem całego boiska :lol:
Albo strzelaniem po żonglerce z połowy ....
Swego czasu grałem sporo w fife , ale od początku do końca PES będzie po prostu lepszy jeśli chodzi o mecze.
Jedyne co fajne jest w Fifie ( imho ) to super kariera i duża ilość klubów i lig , wszystko inne w PES jest lepsze ...
Panowie mamy już prawie 12 część obu gier to nie jest walka jak pomiędzy PES 2010 z Fifa 10 bo tu wygrała Fifa bo PES był pomyłką .... pes 11 to już kozacka część.
http://www.bankfotek.pl/image/1069692.jpegCytat:
Panowie mamy już prawie 12 część obu gier to nie jest walka jak pomiędzy PES 2010 z Fifa 10 bo tu wygrała Fifa bo PES był pomyłką .... pes 11 to już kozacka część.
Chyba ktoś tu zapomina czym była FIFA sprzed paru lat, a czym jest teraz. Całe szczęście przerzucili wersję konsolową na PC, bo ta wersja bije wszystko na głowę. Wiele lat byłem fanem PES'a, ale odkąd zacząłem grać w FIFE 09 na Xboxie to wszystko się zmieniło. FIFA 10 PC była jeszcze rozczarowaniem, ale FIFA 11 to już cudeńko...nie wspominając o FIFA 12. Kilkakrotnie podchodziłem do ostatniego PES'a i za każdym razem po 10 minutach odrzucało mnie. Spieprzyli robotę panowie od KONAMI. Ostatnim dobrym PES'em był PES 6.
Tak potrafia tylko najlepsi z najlepszych, jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie trafic na takiego przeciwnika. A o strzelaniu z polowy nie slyszalem, w ogole ciezko jest trafic z daleka w fifce.Cytat:
Zamieszczone przez Sareth4
Ja tam w ogole nie gram w singla, cala zabawa tkwi w multi i zywym przeciwniku :) Naprawde nie wiem co fani PESA widza w swojej grze, jest dretwo i brzydko, poza oprawa meczowa. Przeciwnicy sa jak drewniane bale. Czesto wyglada to tak jak w przypadku uzytkownika 'Wilk', "nie bede gral w fife bo pes jest lepszy i basta"
Mi się udało strzelić gola z połowy Pepe (Real Madryt) :mrgreen: Piłka leciała do mnie po ziemi i pomyliłem wykop ze strzałem :lol:Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Czasem oglądam filmiki z Fify najładniejsze gole ( każdy użytkownik tam ma własne ) i jakiego bym nie oglądał jest conajmniej kilka strzelanych z połowy. W pesie nie ma o tym mowy , czasem się zdarzy. A jak widze czyjąś najładniejszą bramkę jakiegoś typa , który podrzucił sobie piłke z połowy i walnął z półwoleja z połowy i trafił prosto w okno to ogarnia mnie pusty śmiech.
Również nie uważam , że ostatnią częścią dobrego pesa była 6 , bardzo dobra był jeszcze pes 09 i pes 11.
EDIT : O teraz kolejny filmik obejrzałem , dla pewności , że wiem co mówie , typek okiwał ibrahimovicem całe boisko a bramkarza przelobował zza pola karnego RABONĄ :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=NsHfRKmG9MwCytat:
Zamieszczone przez Sareth4
Można tak się obrzucać filmikami, ale po co?
No dobra bramka też niesamowita , ale według mnie to i tak nie umywa się do sytuacji , gdy ktoś tak jak pisałem przechodzi całe boisko jednym zawodnikiem a potem zza pola karnego lobuje bramkarza raboną ....
Po prostu pes jest bardziej realistyczny. Jak dotąd. Nie padają tam co kilka meczy bramki z połowy , zawodnicy też zachowują się realniej , nie wiem o czym myślał voitek jak pisał o drewnianych balach ....
Na razie ogromną zaletą dla mnie jest realistyka w pesie i dopóki nie ma Fify 12 w której kontuzje mają być mega realistyczne to będe przy tym obstawiał i mam mase znajomych , z którymi umawiamy się co rok na duży turniej pesa , którzy mimo tego , że dużo grają również w fife podzielają moje zdanie.
Nie wiem, zawsze jak graliśmy z kumplami pad/klawiatura to braliśmy pesa.Cytat:
Ja tam w ogole nie gram w singla, cala zabawa tkwi w multi i zywym przeciwniku :)
Fajniejsze podania, strzały ciekawsze dryblingi.Cytat:
Naprawde nie wiem co fani PESA widza w swojej grze, jest dretwo i brzydko, poza oprawa meczowa.
To samo o fifie można powiedzieć. Też się szmaciarze trafiają jak i w pes.Cytat:
Przeciwnicy sa jak drewniane bale.
Ale pes ma cos w sobie, ze potrafi zatrzymac na dluzej; w 11 mi sie podobała ale nudziła szybko.Cytat:
Czesto wyglada to tak jak w przypadku uzytkownika 'Wilk', "nie bede gral w fife bo pes jest lepszy i basta"
Gdyby nie słaba kariera, braki w zawodnikach oryginalnych ( co można nadrobić modami - jak również przyśpiewki, hymny klubów, muzykę i wszystko pod pesa. Mnie w 11 irytowało trochę brak szybkiego powrotu moich piłkarzy po nieudanej akcji i nei można było od razu zrobić kontry + czasami diotycznie wychodzą na pozycję - lub wcale- fifa pod tym względem wygrywa/
Siema, wiadomo czy będą jakieś znaczące zmiany pomiędzy Fifą a Pes'em 2012? By myślę co kupić, póki co na PS3 mam Fifę 11 ale to jest nuda jak cholera wgl gra nie do pomyślenia wszystko cały czas to samo, błędy w komentarzu. Jak grałem w Pes 2010 na PC to tam były jakieś emocje i realistyczność np. Hymn ligi mistrzów przed meczem takie smaczki dodawały chęci do gry, w fifie nawet się nie pojawiają takie wyrażenia, bez różnicy czy jest to finał lm. czy mecz ligowy cały czas ten sam komentarz itp, nie chcę mi się rozpisywać, więc powiem jeszcze, że kamera w Pesie też dla mnie byla lepsza. Wgl zrobiłem gwiazdę overalu chyba 70 i wybrałem Arsenal, to mnie od razu wzięli do 1 składu na głownego napastnika za Van Persiego, po jednym sezonie oferty od Ac Milanu, Man. Utd, Realu, Liverpoolu wft ?? 3 zwycięstwa z rzędu na multi i 3 rozłączenia...odechciewa się w to grać.