WTF?!
Od flanek podchodz szaserami aby sciagnac ruskich z redut a cav uzywaj w ostatecznosci...
Wersja do druku
WTF?!
Od flanek podchodz szaserami aby sciagnac ruskich z redut a cav uzywaj w ostatecznosci...
Chodzi mi o to, że w okolicy było sporo "wrogów", morale cavy spadło i ucieczka...Sam tak miałem(z tym, że to przeciwnik uciekał)...Cytat:
Zamieszczone przez pop517
Podam może mój pomysł na Borodino. Grałem jakiś czas temu, więc nie wszystko pomiętam, ale najważniejszego patentu na wygraną nie zapomniałem. Na prawej flance mamy dwie kawalerie- Ney i chyba lansjerów. Trzeba je od razu rzucić do przodu (lansjerów z prawej strony koło początku rzeczki, Neya przez bród na środku) i zniszczyć unikorna 20. To jest misja samobójcza, ale po kasacji bestii można wziąść się do powolnej eksterminacji Rosjan i zaatakować na całym froncie. W każdym miejscu ma się w miarę wyrównane siły i dlatego przy uważnej grze nie powinno być problemów ze zwycięstwem. Trzeba tylko pamiętać o dwóch rzeczach- uciekającym czasie (60 minut) i o tym, że trzeba jeden silny oddział piechoty lub kawalerii rzucić na koniec mapy i zabić generała Kutuzowa. I to wszystko.
Kto jeszcze nie zauważył informuję o powstaniu działu modów:
viewforum.php?f=227
;)
Witam mam takie pytanie. Od jakiegoś roku gram w MTWII. Zastanawiam się nad kupnem Napoleona albo ETW.
Mógłby ktoś napisać którą grę poleca?
NTW! może mniej państw i krótsza kampania ale jak kupisz Empire to bez DLC wszystkich nie idzie grać bo każda frakcja wygląda praktycznie tak samo... :roll:
A w NTW frakcje różnią się jednostkami?
Na niebieskie, zielone i czerwone. Ale ogólnie różnica w stosunku do Empire jest spora.
A jak jest w NTW z pozimem trudności? W MTWII na vh/vh w zasadzie niema większych problemów, a tu?
Podobnie jak w MTWII.