Każda nacja nie jest "zaprogramowana" tak jak było w rzeczywistości, że trzyma się jednego punktu ekspansji, siedzi na swoich prowincjach, czy od razu zostaje podbita bo nie w ogóle nie rekrutowała wojska.
Wersja do druku
Każda nacja nie jest "zaprogramowana" tak jak było w rzeczywistości, że trzyma się jednego punktu ekspansji, siedzi na swoich prowincjach, czy od razu zostaje podbita bo nie w ogóle nie rekrutowała wojska.
Przykład, że mobilność zwycięża nad siłą ognia.Okręt 6. klasy właściwie sam pokonał tego kl.5 - pokazany słup włączył się do zabawy dopiero na końcu.Ten okręt wroga (1. fotka)po lewej od słupa to bryg.Poza nim i admiralskim(5.klasy) - 4 Xebeki.Nie było jednak tak różowo.W pewnym momencie jeden z Xebciów po prawej od admiralskiego(wroga - na 2. fotce już ) rzucił się na mojego indiamana.Wsparł go szybko inny indiaman no i udało się.
http://gyazo.com/91d8896aa7d3de8d2ea64ff6827c89a4.png
http://gyazo.com/6de60313e49b096428e93ec3ac6cebd3.png
Gram Holandią, gram , a tu Prusacy zdobyli Warszawę i w międzyczasie wybory u mnie i ... nowym władcą Holandii został Polak 0_o Zdziwiło mnie to, ponieważ każda nacja ma przypisane nazwy postaci i nie ma szans , żeby np Prusak nazywał się Jan Kowalski itp... Teraz sobie myślę "żaden mada faka nie podskoczy do Polaka"... to bug czy coś? Polak zmarł po 1 turze -.-
A jak polak się zwał? Akurat dostałem generała Tadeusza Kościuszkę
Nie pamiętam , ale coś na "A"Cytat:
Zamieszczone przez robercik8211
Anonimowy Alkoholik-nasz towar eksportowy od wieków. :ugeek:
Wszystko fajnie , ale bez kontynuacji off topu proszę.
Mieliście coś takiego?
Obwarowałem się we Flandrii i Niderlandach(gram Holandią).8 formacji liniówki + 2 haubice z no ew. 2 oddziałami kawalerii na F. i 1 na Niderlandy. Fortyfikacje (no i częściowo stworzenie ściany - sojusz z Westfalią i Hannoverem) moim zdaniem całkowicie na to pozwalały.
Nagle szturmują Francuzi.
Ale w jakim stylu! :D :D :D
Najpierw - 1 działko średnie(chyba tak po polsku nazywamy Demi-Cannons?),ok.14 oddziałów piechoty(tylko 1 milicyjny) i reszta to kawaleria. Jako, że miałem 2 haubice we F. - rozbiłem D.-C. bez większych strat na murach i Żabojady przeszły do szturmu, który wiadomo jak się zakończył. Ale! Nie poddali się. Wysłali 6 haubic+ 2 liniówki. Uwaga! Teraz najlepsze. :? Komputer włączył u nich tryb walki wręcz i wbił mi na mury wraz z liniówką. :lol:A myślałem, że na DMUC'u przeciwnik wykaże się choć szczyptą "AI".No coż. Przynajmniej po utracie Martyniki, Gujany, kawałka Indii, całkowitym zniszczeniu floty( ja tylko tą w Ameryce - reszta to we współpracy z Brytolami), blokadzie portów(mojej) oraz tych bitwach zgodzili się na pokój i utworzenie szlaku handlowego.
Swoją drogą macie jakiś sposób na grę RON'em w epoce od 1783 r.? :roll:
Witam,mam do was takie błahe pytania,ale jestem początkującym fanem serii Total War :)
Jak na razie mam tylko Medievala,teraz zamierzam zaopatrzyć się w Empire,i tu moje pytania.
Są jakieś dodatki do gry?Tzn co powinienem zakupić aby w pełni cieszyć się grą(np w medku jest kingdoms)
Oraz 2 pytanie,chyba najważniejsze,czy warto wydawać na to kasę?
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)