Kampanie multiplayer można grać lecz, tylko w stylu Medievala 2, z tą różnicą, że tutaj trzeba ściągnąć odpowiedni skrypt, co umożliwia grę - hot seat.Cytat:
Zamieszczone przez Rydzeusz
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=2968735
Wersja do druku
Kampanie multiplayer można grać lecz, tylko w stylu Medievala 2, z tą różnicą, że tutaj trzeba ściągnąć odpowiedni skrypt, co umożliwia grę - hot seat.Cytat:
Zamieszczone przez Rydzeusz
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=2968735
I w Napoleonie, ale to zupełnie nie ten dział ;)Cytat:
Zamieszczone przez Idill`a (MZ)
Mhm, dzięki. A powiedz mi coś o gospodarce. Dlaczego z czasem i tak w miastach dochody maleją? Od czego to zależy i jak grać żeby nie mieć problemów z kasą? :)
To zależy od różnicy wydatki-zysk.
Czyli np. nie licz, że w mieście z Igrzyskami, albo tam gdzie bardzo dużo rekrutujesz/budujesz będziesz miał na +.
Jak chcesz mieć na + to nie buduj i nie rekrutuj na zabój ; :D
Ok. A po co budować forty? Czy jest możliwość założenia własnego miasta?
Nie ma możliwości założenia własnego miasta.
Forty mają kilka zastosowań, przede wszystkim służą do blokowania przejść i zabezpieczania w ten sposób jakiegoś terenu. Mały, a dobrze zestawiony oddział może się w forcie oprzeć znacznie większej armii. Poza tym związuje ją na dłuższy czas, bo komp musi go oblec (a nawet mając balisty i katapulty zwykle oblega i buduje taran). Może też służyć jako magazyn armii, na przykład kiedy w jakimś mieście mamy zarazę, a potrzebujemy trzymać przy nim garnizon.
Ok dzięki :) I jeszcze jedno pytanie, czy wszystkie nacje oprócz Rzymian (chodzi mi w szczególności o Brytów bo nimi obecnie gram) ma tak słabo rozbudowane drzewo technologiczne? Stanąłem na ciężkich rydwanach i doborowych wojach i to wszystko?
Już któryś raz z rzędu offtopujesz i zakładasz niepotrzebne tematy. Od zadawania prostych pytań masz ten temat, a poza tym szukanie chyba nie boli, prawda? Za założenie kolejnego tego rodzaju topicu nagrodzę Cię ostrzeżeniem osobiście (o ile nie umknie to mojej uwadze)-Maharbal
Mam parę pytań, czy jak podbijam miasta i wybieram tą środkową opcje(nie pamiętam nazwy) to niewolnicy idą do moich miast i zwiększa się nędza? Gram macedonia i powiedzcie mi jak walczyć z falangitami(tymi z długimi włóczniami) Greków? Jaka atakuje ich swoimi to ciężko idzie. Próbowałem też kawalerią wjeżdżać im na tyły, ale tylko kawalerię tracę.
1.Tak, zniewolona ludność jest rozdzielana między wszystkie Twoje osady, zwiększając populację(a co za tym idzie: nędzę, która z kolei powoduje obniżenie porządku publicznego).
2.Grecy nie mają falangitów; to Macedonia ich posiada. Sposoby na hoplitów? Jest wiele, ale ten najpospolitszy (i często najskuteczniejszy) to przytrzymanie walką piechoty przeciwnika przez własną, i uderzenie kawalerią na tyły wroga. Wysoka skuteczność gwarantowana.
Mam pytanie, czy można zapisać jakoś swoją armię, tak jak w M2 ?