I posiadaj reputację rzetelny ;)
Medka się nie da utrudnić :P Bitwy są takie trudne, że komp dostaje lepszy statystyki od nas :DCytat:
twórcy gry chcięli zrobić takie utrudnienie.
Wersja do druku
I posiadaj reputację rzetelny ;)
Medka się nie da utrudnić :P Bitwy są takie trudne, że komp dostaje lepszy statystyki od nas :DCytat:
twórcy gry chcięli zrobić takie utrudnienie.
no i kiszon.
teraz do tego jedzie mnie wenecja i czasem anglia. z przejęciem Polski będę musiał poczekać :D
edit:
czy wgranie patchy 1.1. i 1.2. rozwiąże tudzież jakkolwiek poprawi kwestię działania dyplomacji?
Raczej nie ;) Ale wgraj je. Jak chcesz dyplomację polepszyć to pobierz moda Ultimate.AI.
z tego co czytałem, to ten mod, to pic na wodę, bo wystarczy mieć dobrą reputację i już się nie jest atakowanym, a ktoś pisał, że chcąc mieć dobrą reputację, wystarczy wysłać np. papieżowi podarónek w postaci 10 denarów, i się ma reputację u papieża +1. Wysyłać tak można 10 razy i za 100 denarów już ma się zarypistą reputację.
A można łączyć mody? ;)
edit:
Odnośnie tych podarunków dla Papy. Nie chce dziad przyjmowac wpłat ode mnie. Proponowałem 1k florenów i nie zaakceptowałem. O co kaman?
Nie masz mu ich proponować. Obok złóż ofertę, po prawej lub lewej stronie masz taką ikonkę z napisem "złóż podarunek" czy coś w tym stylu, kliknij na nią :P
Tak można łączyć. Chyba :D
Panowie, panowie.
Spotkałem się z tym, że łucznicy mogą podczas bitwy budować palisady. Jak to się robi?
Podczas rozmieszczania wojsk, jeśli dana jednostka łuczników może je rozkładać to masz w panelu jednostki ikonkę palisady. Klikasz na nią i wtedy palisada się ustawia w miejscu, w który stoi jednostka. Jeśli ruszysz jednostkę podczas rozmieszczania to ona zniknie, w czasie bitwy możesz łuczników ustawić gdzie indziej.
Dodam, że te kołki są skuteczne tylko przeciw konnicy, ale jak takowa jednostka w ni wjedzie, to zostanie kompletnie zdziesiątkowana. ;)
najlepiej ustawiać palisadę przed bramą (od strony wewnętrznej), to na pewno w nią wjedzie konnica