Wcinając się najlepiej ściągnij od nowa z torrentów ;p i po problemie, bo jeśli Wilk ma rację to popełniłeś błąd ;]
Wersja do druku
Wcinając się najlepiej ściągnij od nowa z torrentów ;p i po problemie, bo jeśli Wilk ma rację to popełniłeś błąd ;]
Witam. Melduję, że ściągnąłem i zainstalowałem poniższego tureckiego submoda do SS 6.4. Działa bez zarzutu. Ściągało mi się około pół godziny. Poniżej instrukcja instalacji z linku do submoda i z moimi uwagami dodatkowymi:Cytat:
Zamieszczone przez Andrus
FOR STAİNLESS STEEL 6.4
DOWNLOADS AND İNSTALLATİONS
1-install ss6.3 mod and then ss6.4.u need to play 1 turn early or late era game.doesnt matter which one.
2-come to m2tw-mods-SS6.3-data-loading_screen directory.except loading_bar and loading_logo delete all of the loading screens.dont worry my compilation ll add new ones in installation phase.
3-download the stainless steel turk projesi mod from the link below
http://www.fileserve.com/file/ERhajrY
u ll see 2 files in zip folder.recommended program for it 7zip.these are mods and data.send both of them to ur main m2tw directory and overwrite all.
4-come to m2tw-mods-SS6.3-data-world-maps directory and delete map.rwm.
5-come to m2tw-mods-SS6.3-data-sound directory and delete eventsdat,eventsidx,musicdat,musicidx files.
Teraz na polski. Najpierw ściągnąć moda z linku w pkt 3. Na razie nic z nim więcej nie robić tylko ściągnąć :lol: !!!!!. Należy mieć zainstalowane czyste SS 6.4 i zagrać na nim minimum 1 turę. Następnie zgodnie z pkt. 2 Usuwamy wszystkie loading screeny, zostawiamy tam tylko loading_bar i loading_logo - reszta do kosza. Następnie wypakowujemy dopiero teraz submoda programem 7zip do katalogu głównego Medieval i nadpisujemy wszystko. Po wypakowaniu Usuwamy map.rwm zgodnie z pkt 4 data-world-maps - base. Następnie zgodnie z pkt 5 usuwamy z katalogu sound directory delete 4 pliki: eventsdat,eventsidx,musicdat,musicidx files. I dopiero wtedy odpalamy submoda ze skrótu do SS 6.4
Ja tak zrobiłem i działa jak złoto. Uwaga, mnie się podoba submod ale ja już grałem w inne submody tego całego Karaislama i mi dpowiada jego podejście do modowania. Dodał muzułmanom dużo jednostek z moda Broken Crescent 2.02 a tam są zajebiste tekstury... :twisted: Zmienił muzykę i wiele innych rzeczy, szczególy zmian na TWC http://www.twcenter.net/forums/showthre ... n+Crescent
Ponieważ nie ma patcha do SS 6.4 to ja sobie zainstalowałem tego submoda i nie czekam na patch do SS 6.4 bo mi się już znudziło to czekanie :P . Podkreślam jeszcze raz instalacja jest ciut trudniejsza niż standardowo ale bez przesady. Poza tym każdy decyduje za siebie, ja lubię eksperymentować z różnymi submodami. A jak Ktoś nie ma ochoty to może zostać przy czystym SS 6.4. Pozdrawiam. Ryzyko jest takie, że jak Ktoś popełni błąd w instalacji submoda to może być zmuszony do reinstalacji SS 6.4. :mrgreen: Ale Kto nie zaryzykuje ten sie nie dowie co Karaislam wykombinował, mamy teraz dzięki niemu i jego submodowi mix SS 6.4 z Broken Crescent 2.02. :P I to w mordę jeża całkiem udany mix, dla samej nowej muzyki warto to ściągnąć ach te tureckie i arabskie przyśpiewki i melodie :twisted:
Dobra coś udało mi się zrobić teraz "zazwyczaj" włącza bitwy normalnie... Przynajmniej na razie (jeszcze raz zainstalowałem moda). Fajnie się gra Polską we wczesnych wiekach mam rok 1132 i szczerze to się trochę na tej mapie czuję osaczony. Wszędzie jakieś kraje, ale ogólnie mod nie licząc błędów jest jednym z lepszych modów przeznaczonych do czasów średniowiecza :D
Witam, czyli coś Ci pomógł mój powyższy niezbyt składny opis instalacji submoda do SS 6.4 :lol: ? I dopytam dla pewności grasz na SS 6.4 z tymże submodem Karaislama czy na czystym SS 6.4? Fajnie, że Ci się podoba, ja trochę też dziś grałem na SS 6.4 z submodem - ale nie za wiele bo miałem trochę do zrobienia :P . Też w sumie wolę kampanię Early od Late (Lubię budować państwo zaczynając od niskiego poziomu jego rozwoju). Jak tam nowe jednostki jakie wrzucił Turek ? Fajne co? Pozdrawiam i powodzenia. :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Andrus
No jestem pod wrażeniem tego moda. Po długich oblężeniach Jerozolimy w końcu przegrałem :shock: :D Heh nareszcie jakieś wyzwanie. W sumie pokonałem 3 armie Saraceńskie, 1 Imperium Chorezmińskiego, 1 Mauryjską i 1 Turecką heh potem padłem z powodu braku wsparcia oblężony przez kolejną armie Turecką a nawet, jeśli wygrałbym pozostali Mongołowie lolz Heh jakieś sugestie, co mam dalej robić chyba zacznę od nowa grę lub spróbuje raz jeszcze wybronić Jerozolimy ;)
Witam. Jak widzisz Aron - Kolega Wilk :mrgreen: miał rację Jihady to duże zagrożenie. Ja mam swój sposób na Jihady, po ogłoszeniu jihadu błyskawicznie oddaję miasto jakie jest celem jihadu jakiejś dalekiej i najlepiej słabej frakcji muzułmańskiej :twisted: . Miasto daję im oczywiście za darmo jako dar i prawie zawsze je biorą, wtedy jihad oczywiście wygasa tuż po jego ogłoszeniu :lol: . A ja spokojnie potem odbijam miasto :twisted: W większości modów to działa. Zastanawiam się czy nie opatentować tego rozwiązania :lol: No chyba, że Jestem na tyle silny by walczyć z jihadem ale jak sie pojawili Mongołowie to masakra i wymaga nie lada sił. TO NIEZBYT POLITYCZNE ALE skuteczne. Porozsyłaj dyplomatów w różne strony świata by móc szybko dotrzeć do muzułmanów po ew. ogłoszeniu Jihadu. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez AronPL
P.S. Aron dalej grasz na SS 6.1? (To w 6.1 są te dwie kampanię tj. early i Late czy coś źle pamiętam?)
To rozwiązanie Aravenie Powoduje ci upadek na ryj reputacji frakcji. Jeśli grasz z sub-modem Faction Zeal, lepiej tego rozwiązania nie próbuj :-P A jeśli oddajesz aby je odzyskać po jakimś krótkim czasie, zburz w mieście baraki i resztę wybudowanych elementów z których szkoli się wojsko, frakcja od której będziesz "odzyskiwać" miasto, nie będzie mogła się tam wzmocnić militarnie. kolejna sprawa, garnizon takiego miasta, bez tego typu budynków po przekazaniu, powinien pozostać pusty. :D
Nadal gram w SS 6.1 Aravenie w kampanię Late heh właśnie moim zamysłem jest sprowadzić, jakąś katolicką frakcję na ziemie świętą. Mam zamiar oddać jeden z zamków Krzyżakom nie jest to zbyt dobry pomysł, lecz po zawiązaniu sojuszu z nimi oddając im jeden zamek na granicy nie będę musiał walczyć na kilka frontów. Potem oczywiście sprowadzę zagładę na nich :twisted: Chociaż ten pomysł raczej nie wypali mój dyplomata jest dopiero koło Konstantynopola wcześniej twierdziłem, że nie będę ich tam potrzebować a jednak potrzebuję... A zanim ten dyplomata faktycznie tam dotrze hmmm nie wiem czy wytrzymam posiadam, co prawda Acre, Kelrad dwa zamki na granicy Saraceńskiej wokoło Jerozolimy, lecz ogromna armia Mongołów zabiera się za mój Damaszek nie najlepiej chroniony :D Bizancjum również rozpoczyna inwazje Saracenii atakują Kelrad. Właściwie już przegrałem tę kampanię, ale zabawa była i właściwie cieszę się, ponieważ po raz 1 przegrałem kampanię :D Obecnie gram Irlandią myślę, iż to będzie również ciekawa kampania. Mmm a taka ciekawostka słowna, jak może istnieć królestwo Jerozolimy bez Jerozolimy właśnie przekonałem się, że nie może 8-)
Witam. Jasne coć za coś. Utrata reputacji za przetrwanie czasem mamy tylko taki wybór :mrgreen: . Reputację można odzyskać.Cytat:
Zamieszczone przez Wilk
P.S. Wilk, mam tą mapę Miodka i Zgrzybka. Serwer już działa. Sobie ściągnij a jak będą problemy to Ci wyślę na maila. Daj znać co i jak ok? Pozdrawiam.
Aron. Można na stałe przenieść Krzyżaków do Ziemi Świętej modyfikując descr strat odpowiednio. Ale nie polecam bo to niehistoryczne. Powodzenia w walce z Anglikami. ;)
Witam, mam problem w SS otóż nie mogę zapisać gry. Proszę o pomoc .