nie, chodziło mi tylko żeby wygląd edytować, jakim program etc. reszte może bym ogarnął ale dzięki za chęci ;)
Wersja do druku
nie, chodziło mi tylko żeby wygląd edytować, jakim program etc. reszte może bym ogarnął ale dzięki za chęci ;)
Witam, pobrałem dzisiaj Medievala na steam i chciałem spróbować pogrzebać w plikach gry ale jest jedno ale w dacie nie ma prawie wszystkich folderów i plików a gra działą normalnie gdzież one się podziały?
Musisz najpierw rozpakować grę ;) Medieval/tools/unpacker
Ohhh no tak dziękuje, nawet kilka dni temu czytałem o tym że trzeba tak zrobić no cóż moja nieuwaga dziękuje jeszcze raz :D
Pobrałem paczkę jednostek thrashing_mada i chcę je wgrać do Bellum Crucis 7.0 jak to zrobić aby działały prawidłowo?
Ale ściągnąłeś same jednostki czy mój submod do 6.3? I jeśli same jednostki to z jakiegoś linku od trasha czy z mojego?
Mam i jednostki i twój submod.Jednostki ściągałem z linku od trasha a submod od ciebie.
Paczka trashinga ma jednostki wyłącznie z początków państwa polskiego, nie ma tam nic z późniejszego okresu. Ta paczka trashinga to minimod, w którym te jednostki przydzielone są dla Anglii, tak? Przynajmniej tak było w jakiejś starszej wersji. Z submodem byłoby kilka problemów, po pierwsze, mój submod jest połączony z submodem exara na jednostki Bizancjum i Gruzji (była też gdzieś osobna wersja, ale nie mam już jej na dysku i nie wiem, czy gdzieś jeszcze się tu pałęta na forum), nie mam pojęcia, czy wszystkie jednostki jakie on podmienia, są obecne w BC7. Po drugie, submod ten kompatybilny jest z MegaSubmodem 5, który dodaje kilka jednostek, których w najnowszym Bellum nie ma, jest w nim za to Litwa, z którą Polska dzieli część jednostek, nie wiem dokładnie ile i jakie, bo nie grałem zbyt wiele w BC7. No i przez to Litwini mogliby np. dostać kilka jednostek z typowo polskimi herbami, itp. Ogólnie bałagan jest spory, trzeba by nad tym trochę posiedzieć. Jak nadal jesteś zainteresowany tymi przenosinami to tutaj masz poradnik na ten temat ;)
Chodzi mi o te jednostki http://forum.totalwar.org.pl/showthr...kich-jednostek wiem, że są w megasubmodzie V do bellum Crucis 6.3.
Chciałbym je wgrać do Bellum Crucis 7.0
Wiem, o które jednostki Ci chodzi ;) Może trochę pogmatwałem w poprzednim poście, tak więc jeszcze raz: W moim submodzie do 6.3 jest kilka jednostek, których nie ma u trasha, a także kilka innych, których nie ma w 7.0. Najłatwiej byłoby chyba przenieść właśnie z mojego submoda, bo submod trasha jako taki nie istnieje, jest tylko wstawiona przeze mnie paczka jego modeli i tekstur, bez plików tekstowych. Ale wtedy musiałbyś pominąć te kilka jednostek, których w 7.0 nie ma, chyba, że chcesz się jeszcze bawić z plikiem export_descr_buildings. Co do dalszych wyjaśnień, to muszę Cię o coś zapytać: masz już jakieś doświadczenie w modowaniu medka czy dopiero zaczynasz? Bo mój submod nie jest kompatybilny z BC7, nie wystarczy wklejenie plików w odpowiednie foldery, każdą jednostkę trzeba przenosić osobno, wpisów w battle_models sobie ot tak nie skopiujesz, bo sprawę komplikuje dodana w siódemce Litwa.