Najprostsze metody są chyba najskuteczniejsze. Restart pomógł. Dzięki za pomoc.
Wersja do druku
Najprostsze metody są chyba najskuteczniejsze. Restart pomógł. Dzięki za pomoc.
Cześc - witam wszystkich i od razu sprawę mam.. ;]
Fajnie mi się gra w tego moda, ale kurczę nie mogę sobie króla ukoronować - gram Anglią i król ma zdolność, że jest gotowy na koronację w Londynie - to go tam posłałem, ale dupa z tego wyszła... - nadal jest gotowy i czeka....
Acha - typ ma jeszcze zdolność Regent - i tez nie wiem, jak się jedno do drugiego ma....
Możliwe, że cecha regent uniemożliwia koronację. (Regent to zastępca prawowitego króla i chyba dlatego nie może zostać koronowany uroczyście). Z następnym powinno się udać dokonać uroczystej koronacji.
viewtopic.php?f=367&t=9949 Pod tym linkiem w poście nr 1 jest nowa wersja spolszczenia do BC 6.3 z dnia 05.06.2012. Pozdrawiam.
viewtopic.php?f=367&t=10655 Pod tym linkiem jest nowy temat o POLSKIM submodzie Mietka77 - zmiany dla naszego kraju, nowe rody Historyczne, nowa prowincja na mapie Podlasie, zmiany nazwisk i imion polskich i wiele Innych oraz skrypt na rewoltę Bułgarów. Pobierajcie i grajcie oraz piszcie propozycje dalszych zmian BC 6.3 związanych z Polską i nie tylko. Link do submoda Mietka77 w poście nr 1 powyższego tematu.
Witam mam pewien problem z BELLUM CRUCIS 6.3 a mianowicie grając Bizancjum około 260 turze gra nagle spowolniła tzn. „ zamuliła” , nie chodzi mi tu o czas trwania tur ale o mapę kampanii . Wygląda to tak jakby komputer się nie wyrabiał , chociaż kilka tur wcześniej wszystko chodziło idealnie. Próbowałem wczytać poprzedni stan gry ale i to nic nie pomogło, ponowna instalacja moda i też nic. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem ( gram ze spolszczeniem) .
Rzadko ale czasem tak się dzieje. Pograj kilka tur może się naprawi. Mnie spowolniony save naprawił się kiedys po kilku turach jak Ktoś mi dyplomatę podesłał. Rób kilka savów minimum dwa co kilka tur. Spolszczenie nie ma tu nic do rzeczy. Próbuj. Włącz toggle fow na kilka tur.
Nie przejmuj się tym i graj dalej ja miałem już tak 2 razy po 2 - 3 turach prędkość wraca do normy.
Ile trzeba mieć prowincji żeby komputer naliczał kary?
Kary za dodatkowe prowincje ponad te jakie mamy na starcie - one wynikają z money script - ja je sobie usunąłem.
Oto te kary: Podaję tylko kary za 10 prowincji, kary za kolejne zdobywane prowincje są coraz wyższe.
monitor_event FactionTurnEnd FactionIsLocal
and FactionType saxons
if I_NumberOfSettlements saxons = 1
console_command add_money -10
end_if
if I_NumberOfSettlements saxons = 2
console_command add_money -10
end_if
if I_NumberOfSettlements saxons = 3
console_command add_money -500
end_if
if I_NumberOfSettlements saxons = 4