Jutro bedzie myslałem ze milanos cos zrobi, zmieni a jednak nie...
Wersja do druku
Jutro bedzie myslałem ze milanos cos zrobi, zmieni a jednak nie...
Adi nie będzie mógł zrobić. Mg proszę . Tydzień nie mam zamiaru czekać
To seva dla kogo?
dla Bułgarii zapewne, za którą też MG będzie musiał zrobić :?
Witajcie, wielkie sorry za nieobecność, ale musiałem oddać laptopa do naprawy i coś mi się też spieprzyło z GG.
Na razie nie będę miał raczej czasu na KO - z wyjątkiem Rome 1, WK 33 (ta i tak bardzo wolno idzie) i może jeszcze jakiejś (np. BC 18 i / lub WK 31).
Większość KO spośród tych, na których mi zależało, pozamykaliście, więc tej resztki, które zostały, chyba nie opłaca mi się też kontynuować.
W WKO 31 Bizancjum zdaje się, że chciał przejąć Markus i chyba Profesor - Avasil jako ścisły sojusznik też może za mnie tam robić.
Węgry w tej KO (MKO 23) zgłosiłem do przejęcia już dawno, ale nikt się chyba nie zgłosił do tej pory. Adi może robić do znalezienia chętnego.
Z drugiej strony, w tej KO chyba brakuje kilku graczy na kilka państw. W podobnej sytuacji inne KO pozamykaliście, więc może tę też trzeba :?:
W WKO 30 hasło do moich Maurów mają Avasil i Andzia. Ale tam też chyba mieliśmy zamykać KO :?:
===============================
Takie przeklikiwanie kolejnych frakcji pod rząd jest bez sensu. Nie mógł ktoś za mnie zrobić :?:
Najpierw Milanosa, potem Węgry, a teraz jeszcze Bułgarię chcecie przeklikać, bo nie ma gracza?
To już lepiej cofnijmy się do tury Milanosa i niech ją zrobi sam...
Nie ma przecież sensu grać, jeśli MG klika za połowę frakcji (no chyba, że Janker faktycznie zrobił ruchy, a nie tylko klikał klepsydrę :?:).
miał możliwość ale uznał że nie ma sensu bo nacja jest trupem.Cytat:
To już lepiej cofnijmy się do tury Milanosa i niech ją zrobi sam...
To jeżeli Milanos twierdzi że Dania jest trupem to ją klikajmy a niech weźmie-przejmie Węgry
Węgry mają bardzo dobrą sytuację gospodarczą i wojskowo też są bardzo silne - świetnie rozbudowałem to państwo.
Niestety wrogowie (Sycylia) i potencjalni wrogowie, którzy chyba niedługo nimi będą (Genua) są bardzo silni.
Ale są ściśli i mniej ściśli sojusznicy - ściśli to zwłaszcza Gruzja i Bizancjum. Tyle tylko, że Bizancjum chyba już pada.
Bułgaria też była moim sojusznikiem (dopóki Seba nią grał) a nawet gdybym chciał to i tak nie mogłem jej atakować, bo znam do niej hasło.
Ale jeśli Węgry przejmie ktoś, kto hasła do Bułgarii nie zna, to nie ma skrępowanych rąk tak jak ja i może zerwać ten sojusz.
Inna opcja jest taka, że ten kto przejmie Węgry może robić tury za Bułgarię - do czasu znalezienia następcy frakcji.
Bułgaria w tej KO jest naprawdę dobrze rozwinięta gospodarczo i bogata. Może znajdzie się chętny do jej przejęcia :?:
http://www.sendspace.pl/file/203b2fbe954b040f90fd3f0
Gruzja
W razie opóźniania, bądź braku gracza, proszę pisać na gg, w miarę możliwości będę robił tury...
Max jutro lub w poniedziałek.