Re: Wymagania sprzętowe i wasze konfiguracje
Zrobiłem kompletnego formata i rozpocząłem nową kampanię Cezara w Galii (pierwszy raz) i zostałem pozytywnie zaskoczony płynnością. Gram na takich samych ustawieniach jak wcześniej ale gra już na mapie kampanii działa znacznie lepiej, podczas bitwy już jest to mniej zauważalne. Nie wiem czy to tylko dodatek lepiej działa, ale dziwi mnie to, tym bardziej, że w innych grach nie odczułem takiej poprawy. Zresztą system zawsze miałem czysty i zadbany.
poprostu mapa w tym dodatku jest mniejsza i dlatego dziala lepiej
Mój sprzęt:
intel core i5 4x 2900 Ghz
Ram 8 GB
karta graf. intel HD Graphics 4600 (2080 MB)
windows 8
Jak to będzie chodzić i na jakich ustawieniach?
Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22
karta graf. intel HD Graphics 4600 (2080 MB) Jak to będzie chodzić i na jakich ustawieniach?
Wcale albo super niskie.
Lenovo y510p (1366x768)
i7 4700MQ
GT 755M
Zadziwiająco dobrze to wygląda. W trybie Extreme chodzi płynnie do 4000 vs 4000. Przy oblężeniach 5000vs 5000 jest już serial poklatkowy ale tu zmiana ustawień graficznych niewiele pomaga, co chyba pokazuje, że do dobrej optymalizacji jeszcze daleka droga.
Wystarczy dobrze dostosować ustawienia, oraz używać odpowiednich modów. Wydajność powinna być lepsza.
A jakie mody rekomendujesz do DeI? Czytalem, ze czesc tych, ktore poprawialy plynnosc dla pierwszych patch'y, teraz moga wrecz przeszkadzac (np.Gem).
A odnosnie ustawien, gdy juz zacznie ciac to nie zauwazam zbytniej poprawy po zejsciu z extreme na high.
Gem nie przeszkadza, to CA zepsuła coś patchem nr 9 i teraz u mnie animacje przerywają, fpsy poleciały w dół i ogólnie optymalizacja siadła.