Wie ktoś może jak rozwiązać mój problem? A mianowicie po patchu 4 gra mi sie w ogóle nie włącza. Nie korzystam z żadnych modów. Sprawdziłem spójność plików i nadal nic :s
Wersja do druku
Wie ktoś może jak rozwiązać mój problem? A mianowicie po patchu 4 gra mi sie w ogóle nie włącza. Nie korzystam z żadnych modów. Sprawdziłem spójność plików i nadal nic :s
Jeśli po przez "nie włącza" masz na myśli że zatrzymuje ci się na ekranie startowym gry (to z logiem Total War itp) to usuń folder The Creative Assembly który znajduje się w X:/User/AppData/Roaming. Wcześniej zrób sobie jego kopie zapasową.
Przeglądając patch realese notes na stronie CA natrafiłem na coś niepokojącego:
Czy to aby nie oznacza powrót przeklętych dropów w Shogun 2?Cytat:
In Multiplayer battles, if the last remaining player in an alliance has a network timeout disconnection, the game will now be a draw.
Kiedy przeciwnik wie że nie wygra po prostu wyciąga kabel internetowy z PC i robi się draw.
Oby nie działało to tak jak myślę...wiele osób przez to przestało grać w Shogun 2 w bitwach rankingowych na multiplayer.
Podziałało, dzięki wielkie :)Cytat:
Zamieszczone przez Godlike
'Cytat:
Zamieszczone przez Frober
Mi gra zatrzymuje się własnie na ekranie gry z tytułem wychodzi do pulpitu . Nigdy nie było problemu- nagle od wczoraj nie mogę uruchomić gry :/. Nie mogę znaleźć folderu o którym piszesz. Próbowałem już wszystkiego oprócz reinstalki :/
Jeżeli nie masz wyłączonych ukrytych folderów to app data nie znajdziesz.
Witam,
wciąż nie kupiłem jeszcze Rome II. Czekam, aż ustabilizuje się sytuacja z patchami. Który w tej chwili jest ostatni i aktualny, beta 4??
I pytanie drugie ważniejsze, czy po kupieniu gry musze instalować wszystkie patche czy też patch 4 zawiera w sobie wszystkie pozostałe??
edit: znalazłem informacje, że najaktualniejszym na teraz (12 października) jest pełna czwórka, patch 4, a zapowiedziano już beta 5 (swoją drogą jaja w biały dzień). Drugie pytanie pozostaje jednak aktualne. Po kupnie gry będę musiał zabawić się w sztafetę instalowania łatek czy wystarczy zapodać ostatnią dostępną??
Steam sam ci ściągnie wszystkie łatki.
A jak kupię grę pudełkową i nie mam steama to skąd sciągać te pacze?
Dokładnie. Prawdę mówiąc zamierzam kupić grę pudełkową. Raczej jestem tradycjonalistą :)