A Chanat i Turcja będą mieli piechotę liniową (typu oddziały Nizarna)?
Wersja do druku
Planujecie jakieś inne scenariusze (daty rozpoczęcia) kampanii ?
Kampania zaczyna się w 1648 roku.
adriankowaty
Cytat:
Tatarzy mają jeden dostępny oddział janczarów. Prócz tego mają sekbanów (słaba piechota wzoru tureckiego wyposażona w tanią broń palną).
Mitusonator
Nie. Mam ideę zrobienia moda na temat powstania listopadowego ale to póki co takie sobie rojenia :) W pierwszej kolejności trzeba obrobić się z potopem.Cytat:
Planujecie jakieś inne scenariusze (daty rozpoczęcia) kampanii ?
Mam na myśli te oddziały typu zachodniego, które były w Empire TW: chodzi o piechotę liniową z bagnetami i zachodnimi taktykami musztry? Będą dostępne?
U Tatarów? Z jakiej to niby racji? Tego rodzaju oddziały Turcy zaczęli nieśmiało tworzyć dopiero w 2 połowie XVIII w. :) No, chyba, że uznać za to Tufekcich. Oni występowali już w XVII w. ale stosowali normalną, janczarską taktykę ognia szeregami (jak nasza piechota węgierska), więc chyba trudno uznać ich za przedstawicieli tego trendu.
Skończyłem pracę nad artylerzystami z wczesnego okresu. Teraz zabieram się za okres późny a potem załatwię do końca jednostki grenadierów.
Artem zawiadomił mnie też, że ukończył prace nad ścieżką dźwiękową. Ciekawym efektów :) Zwłaszcza, że Artem obiecał dodać ruskim trochę muzyki sakralnej :) Mam nadzieję, że nie zabraknie i chorału dla krajów katolickich :)
Mam nadzieję, że nie zawiodę twoich oczekiwań :)
Jeszcze trochę rzeczy nam zostało do zrobienia, np Baldwin musi poprawić wszystkie modele jednostek, także musisz jeszcze trochę poczekać.
W załączniku dałem nową wersje UI kampanijnego dla RON. Co o nim sądzicie?
Fajny, tylko czemu Warszawa jest drewniana?