Hmm, próbowałeś sprawdzać co działo się pomiędzy turami z tym błędem? Tzn. pomiędzy normalna a zbugowaną.
Zawsze możesz opisać problem, a ja go przetłumaczę i wyślę.
Wersja do druku
Hmm, próbowałeś sprawdzać co działo się pomiędzy turami z tym błędem? Tzn. pomiędzy normalna a zbugowaną.
Zawsze możesz opisać problem, a ja go przetłumaczę i wyślę.
Save likwidowałem po przejśćiu ok 30 kolejnych tur, potem zostawiłęm już tylko 3 różnica pomiędzy ostanim a średnim to jakieś ok 40 tur.
Jeżeli miałbyś ochotę na przetłumaczenie tego problemu to przygotuję dokładny opis i wyślę Ci na priva.
Teraz jeszcze o spolszczeniu, jest świetne, wreszcie mogę wszystko rozumieć a nie rozumieć intuicyjnie, przetłumaczyłeś nie tylko inteligentnie ale zachowałeś też klimat z tamtej epoki. Widziałęm wiele tłumaczeń modów, jedne były lepsze inne słąbsze ale Twoje jest idealnym dopełnieniem DEI dla nieznających angielskiego.
Pisałeś, żę mogą być pomyłki, jeżeli takie spotkam to pisać Ci na priv czy wrzucać w temat?
Póki co nie ma tego krótkiego opisu pod nazwą jednej jednostki ale nie mogę teraz znaleźć z jakiej nacji , opisałeś też "spartańscy komandosi" jeden z oddziałów dla Sparty który specjalizuje się w walce nocnej. może wolisz zmienić na "szermierze mroku" lub coś podobnego ale w klimacie który sam czujesz lepiej niż ja.
Reszta jak pisałem - perfect, wreszcie nie dziwię się słabośćią niektórych oddziałów Sparty - Holoci - niewolnicy załatwia wszystkie dylematy.
Warto założyć podtemat dla spolszczenia, jest też kilka przydatnych fixów w temacie a stron przybywa, ciężko będzie potem wyłowić te perełeczki a gra z nimi... Czy muszę więcej pisać?
Edit:
Ta jednostka bez krótkiego opisu pod nią to:
SKIRITAI PELTASTAI ze Sparty - miotacze oczywiśćie
Czy spolszczenie instalujemy na polską wersje gry, czy angielską ?
Ja instalowałem na polską bo na takiej grałem, nie jestem 100% pewny ale sądzę, żę musisz zmienić język na polski i dopiero spolszczenie.
Jak pisałem klika postów wyżej ja zainstalowałem na angielską i wszystko śmigaCytat:
Zamieszczone przez tusek21
Nie wykluczam, że podobna czynność na polską wersję też zadziała
Teraz wreszcie zagram Syrakuzami - 50% szybsze rozpoznawanie technologii... Miałem ich za słabą nację, z przestarzałymi jednostkami... Ojjj, wiele zyskał ten mod na Twoim tłumaczeniu Rafkosie szlachetny. :)
Czyli instalując spolszczenie na angielska wersje gry z modem bede mial mix polsko angielski gry, rzeczy z podstawki (menu, opcje, encyklopedia) bedą nadal po angielsku.
Spolszczenie można instalować na każdą wersję, nawet na ruską. Wszystko będzie działać idealnie.
Idealnie to znaczy ze gra bedzie w calosci po polsku czy bedzie MIX?
wszystko po polsku, mixować można tylko drinka do gry