Bywało już, że polskie drużyny potrafiły efektownie odpadać, może w końcu awansują w brzydki sposób. Gdyby piękno dawało zwycięstwa to Barcy wygrywała by LM 10 raz z rzędu.Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Wersja do druku
Bywało już, że polskie drużyny potrafiły efektownie odpadać, może w końcu awansują w brzydki sposób. Gdyby piękno dawało zwycięstwa to Barcy wygrywała by LM 10 raz z rzędu.Cytat:
To co robisz nazywa się "bólem dupy".Cytat:
Polecam artykuł http://legionisci.com/news/54522_Koment ... szcie.html
Goście zarabiający w granicach miliona euro są "nieprzygotowani" do grania w piłkę ? Oni naprawdę zarabiają dobry hajs na tle dziadostwa, które grają. A że im się nawet czasem nie chce biegać to są już zupełne jaja.Cytat:
Nie można zbyt wiele wymagać od piłkarzy, których teraz mamy. Po prostu są oni w dolnych rejonach III ligi europejskich zespołów i wyżej nie podskoczą, bo nie są do tego przygotowani
Dziwne bo jakoś Śląsk mimo 4:1 potrafił zagrać świetną pierwszą połowę i w miarę przyzwoicie drugą do pewnego momentu z trudniejszym rywalem. U Legii natomiast poza 30 sekundami po których padł gol nie było ani jednego dobrego elementu, nie wspominając o milionie niecelnych podań, kiksów, wyjazdów do przodu i bezsensownych stratach. A liga przecież ta sama. Nie wiem na czym ta taktyka ma polegać ale jak na razie to więcej Legia ma farta niż taktyki a grają obrzydliwie i mówię to z perspektywy obserwatora tych "eliminacji".Cytat:
To najlepsza odpowiedź na pytanie, w jakim miejscu znajduje się nasz futbol. To nie oni równają do nas, a właśnie przeciwnie
Nie ból dupy ale z taką grą to szkoda się pchać dalej. Smutno z powodu Śląska, który grał ładnie, role powinny być odwrócone. Usprawiedliwianie dziadostwa tekstami od 20 lat takimi samymi jest żałosne. Co eliminację słyszę to samo: że nowa drużyna, że musimy równać dopiero do zachodu, że powoli gramy co raz lepiej i trzeba czasu - no a później się wysprzedaje najlepszych graczy i historia się powtarza. Niestety fakty są bezlitosne - krzywa sukcesów w EU pucharach jest idealnie prosta :)Cytat:
To co robisz nazywa się "bólem dupy"
Doszło do tego, ze chwalą naszych za porażki, naszych to brzmi zbyt dosłownie, powiedzmy że są pełni uznania za przegrany mecz z udziałem klubu sportowego z polskiej ekstraklasy
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wrocl ... usili.html
Cytat:
To był jeden z lepszych meczów polskiego klubu w europejskich pucharach! Śląsk zagrał tak, jak zakładał Stanislav Levy (55 l.), czyli od pierwszej minuty wysokim pressingiem i odważnie wymieniał ciosy. Po heroicznym boju wrocławianie przegrali i mogą żegnać się z pucharami.
Śląsk był gorszy od Legii i przegrał. Nie wytrzymali do końca meczu, a może gdyby grali z kontry jak Legia to nie skończyłoby się widowiskową porażką, tylko remisem 1:1 :) Tak samo Stieła (wiem, że pisze się inaczej :* ) grała ofensywnie i ostrym pressingiem po czym w 2 połowie nie miała już siły biegać, jakby jeszcze ktoś u nich czerwień dostał to równie dobrze mogłoby się skończyć 4:1 dla Legii.
Potwierdza się prawda o trenerze Smudzie jako tym co w polskich realiach potrafi...Widziałem wczoraj spotkanie Wisły z Lechem i powiem, że z zazdrością patrzyłem na grę Wisły, mając świeżo przed oczami mecz przegrany "mojego" klubu...Na co inni kiedyś zwracali uwagę, że dobry trener klubowy nie musi sprawdzać się w roli selekcjonera, różne zarzuty i efekt wszyscy znamy....Teraz jest inny selekcjoner i...? Wracając do naszej kopanej- jak Smudzie dać wolną rękę to w naszych realiach, sprawdza się...Zarzut że eksploatuje zawodników jest ciekawy patrząc w kontekście gry klubów które przygotowane przez niego przejmowali następni trenerzy :) Do czego zmierzam? Prezes Legii kiedyś publicznie wyśmiał Smudę mówiąc o nim bardzo lekceważaco a chwaląc Rumaka jako trenera, a to co wczoraj grał Lech, to było jakieś nieporozumienie, gdyby Wisła miała lepsze celowniki to mogłoby być wesoło...Dla tych co nie pamiętają, Garguła zaczął grać, a jak kiedyś grał, to Mila i jemu podobni odstają od tego poziomu...Bramkarz Wisły na wysokim poziomie i nawet dwie setki wczoraj wybronił...Boguski, Małecki, Chrapek itd...Nigdy nie byłem i nie będę kibicem Wisły, ale prawda o naszych piłkarzach się potwierdza- odpowiedni trener, bez gwiazdorstwa i są efekty...
---
Widzew kiedyś prowadził Smuda- LM a teraz? Mroczkowski jak może to stara się coś wykrzesać z zawodników których posiada, ale przy takim podejściu zarządzających klubem, może spotkać go los ŁKS-u :(
---
Z innej bajki:
Barsa męczyła się okrutnie wczoraj, ale jako sympatyk Katalończyków powiem tak- niech dalej kupują pseudoBebetów (Bebeto), a zapominają że Xavi ma już swoje lata, a Iniesta jest tylko człowiekiem...Powtórzy się sytuacja z lat 90- tych nie mówię że zacznie się w tym sezonie ale idą w tym kierunku...
http://niezalezna.pl/45256-witajcie-w-k ... ch-polakow
ciekawe co na to UEFA? bo na razie nic nie słyszę a nas to pewnie by z pucharów wyrzucili :P
edit: no dobra to chyba nie jest oficjalna strona
Brawa dla legii! Muahahaha! Dżihad legia!
2:1 jeszcze tylko dwie :P
No to awansowali :lol: Ale tak mało brało, Legia była lepsza, dobry występ się jutro usłyszy.Cytat:
Bywało już, że polskie drużyny potrafiły efektownie odpadać, może w końcu awansują w brzydki sposób.