-
Re: Piłka Nożna
Po prostu jesteśmy za słabi na salony poziom gry w naszej lidze w stosunku do zarobków jest zwyczajnie żałosny. Szczęście pozwoliło nam grać o Ligę mistrzów, ale szczęście nie wystarczy, aby się do niej dostać więc pozostaje tylko niedosyt...jak co roku :?
@odi ja oglądałem mecz i jak ktoś tak powie to go wyśmieje ;)
-
Pisałem o tym, to usłyszałem, że uprawiam ból dupy. Inna sprawa, że Legia wyprawiła się po puchary zupełnie bez napastnika. Saganowski jest żałośnie słaby. Nawet piłki porządnie przyjąć nie umie, nie mówiąc już o wywalczeniu pozycji czy klepkach na małej przestrzeni.
-
Nie ma co płakać , awansował lepszy zespół i tyle , Legia już z Molde miała farta a to że LM nie jest dla nas pokazał dwumecz ze Steauą , co prawda meczu nie przegrali ale ślepy by zauważył kto umie grać w piłkę a kto człapie po boisku. Po za tym L w LM zarobiła by tylko kasiorę dla Waltera bo z taką grą dostali by wpingol wszystkie mecze , a tak w LE powalczą , myślę że będzie ich stać na awans z grupy ;)
-
Ledwo co browara otworzylem i juz dwie brameczki bo(L)szewicy zalapali...Widac ze sa jakies postepy w druzynie :mrgreen: No coz kasa przeszla kolo nosa i ITI dlugow nie splaci ;)
-
To chociaż zdążyłeś usiąść i otworzyć , jak grali Polacy z Ukraina to ja ledwo lodówkę z browarem otworzyłem , szklankę wyciągnąłem , siadłem a tu 0-2 było:)))))
-
A ja z danią jak przegrywaliśmy 2 : 1 wyłączyłem na kilka minut telewizor i 3 : 2 :?
-
Szkoda, Rumunii też grali rozważniej w tym meczu. Nie rzucili się do totalnej ofensywy jak w Bukareszcie, szkoda. Wiadomo, że mieli lepszy zespół ale szanse były.
-
No i rozlosowano grupy kolejnego sezonu Ligi Mistrzów.
GRUPA A:
Manchester United
Szachtar Donieck
Bayer Leverkusen
Real Sociedad
GRUPA B:
Real Madryt
Juventus Turyn
Galatasaray Stambuł
FC Kopenhaga
GRUPA C:
Benfica Lizbona
PSG
Olympiacos Pireus
Anderlecht Bruksela
GRUPA D:
Bayern Monachium
CSKA Moskwa
Manchester City
Viktoria Pilzno
GRUPA E:
Chelsea Londyn
Schalke 04
FC Basel
Steaua Bukareszt
GRUPA F:
Arsenal Londyn
Olympique Marsylia
Borussia Dortmund
SSC Napoli
GRUPA G:
FC Porto
Atletico Madryt
Zenit Sankt Petersburg
Austria Wiedeń
GRUPA H:
FC Barcelona
AC Milan
Ajax Amsterdam
Celtic Glasgow
-
Chelsea Londyn
Schalke 04
FC Basel
Steaua Bukareszt
Oj byloby trzepanie tylkow legionistow moze nawet i dwucyfrowka by wpadla :lol: Grupy:A,B oraz H wielce interesujace ;)
-
Trzepanie tyłków legionistów byłoby w każdej grupie :lol:
Co do samych grup...
A - całkiem wyrównana trójka, która powinna powalczyć o awans za ManU. Stawiam, że Sociedad będzie podobną rewelacją co Malaga i przejdzie dalej.
B - klasyk Juve vs Real, Ancelotti zna włoski futbol na wylot, będzie ciężko. Galata też nieobliczalna, trudny wyjazd do Stambułu do tamtejszego kotła.
C - nudna grupa, PSG kolejny raz łatwa przeprawa, jak na razie nie mieli szansy na prawdziwy sprawdzian z drużynami z topu, jedynie rok temu ćwierćfinał ze słabszą w poprzednim sezonie Barceloną.
D - Bayern powinien łatwo awansować, o ile Pep czegoś dziwnego nie wykombinuje ( a już chyba lekko namieszał, to nie jest ta sama dobrze naoliwiona maszyna co rok temu, choć to oczywiście początek sezonu i nie ma co wyciągać pochopnych wniosków, choć mieszanie w prawie że ideale jest jednak ryzykowne ).
E - Chelsea powinna być bez konkurencji. Schalke w poprzednim sezonie słabo, w tym roku już się męczyli z PAOKiem, może być różnie z awansem. Może Basel?
F - dla mnie arcyciekawa grupa. Arsenal to już nie ten sam zespół co chociażby 2-3 lata temu. Jak się zaprezentuje Borussia po wielkim sukcesie z poprzedniego sezonu? Napoli może być czarnym koniem, zwłaszcza że Benitez potrafi grać w pucharach. Stawiam - dosyć ryzykownie - na awans Borussi i Napoli.
G - nudaaaaa, stawiam na Atletico, grają od kilku sezonów bardzo fajną, efektowną piłkę. Zenit czy Porto? Przyznam, że nie mam pojęcia. Porto zawsze może wystrzelić, a Zenit ma już chyba za sobą kryzys, spowodowany wysokimi zarobkami Hulka.
H - znowu Milan z Barcą... ileż można. "Kataluuuunja" kolejna łatwa grupa. Coś czuje, że Milan może mieć trudności z wyjściem w grupy, tak jak rok temu. Wyjazd do Szkocji nie jest łatwy, a Ajax ( o ile nie sprzeda Eriksena ) to też trudny przeciwnik. To będą mega nudne mecze, Milanu z Celticiem i Ajaxem.