50
Wersja do druku
50
Z jednej strony nie rozumiem decyzji o sprzedaży Ozila, a z drugiej strony rozumiem samego Ozila.
Ten piłkarz ma wizję gry. Niesamowitą wizję gry. I te ostatnie podanie. Niestety dał się poznać z tej strony, że ociągał się podczas meczów. Może nie ma tej kondycji. Nie umniejsza to jego umiejętnościom technicznym i zdolności do niekonwencjonalnych zagrań. Czysto statystycznie wypadał lepiej nawet niż sam Iniesta. Ale czy faktycznie dawał więcej dla swojego zespołu? Tu już zdania są podzielone.
Uwielbiałem oglądać Ozila w barwach Realu czy reprezentacji Niemiec. Może nie jest to Ronaldinho, ale były (i na pewno będa jeszcze) magiczne momenty z nim w roli głównej. Często oglądałem mecze Realu właśnie dla niego (gdy nie grał to nie bardzo mi się chciało oglądać Real). Tak, irytował momentami. Tak, czasem przeklinałem. Ale zawsze było jakieś jego magiczne zagranie (asysta, podanie, cokolwiek) i cała irytacja przechodziła w niepamięć. Nie rozumiem czemu pozbyli się najlepszego asystenta dla ich najlepszego strzelca.
Z drugiej strony Bale. Waleczny, ruchliwy, doskonała kondycja i motoryka. Strzelec, asystent, fighter. Nie trzeba tu MENSY żeby powiedzieć, że piłkarsko/fizycznie Bale góruje nad Ozilem. Być może to Bale będzie najlepszym dopełnieniem dla CR7. A być może to będzie wpadka (znana jest historia brytyjskich piłkarzy w Hiszpanii). Z niecierpliwością czekam na ustawienie Bale'a w Realu. Jego pozycja nominalna kłóci się z ustawieniem CR7. W Tottenhamie niekiedy grał w środku i sam wygrywał mecze dla The Spurs. Tyle opcji! A jeszcze zostaje Modric. Czemu oni go ustawiają tak z tyłu? Ostatni mecz miał wyśmienity. Mnóstwo odbiorów, walki. Recital w jego wykonaniu jak to ujmują. Widziałbym go jednak na pozycji tuż za napastnikami. On ma zbyt dobry ofensywny potencjał. Wystarczy wspomnieć jego gol z Manchesterem United w poprzedniej edycji LM. Niesamowita technika, uderzenie, precyzja, podanie, wizja gry.
Ancelotti powinien mieć problem z bogactwem ustawienia swojego zespołu ;p
Po co nam zagranica, jak w III Pomorskiej są lepsze emocje 8-)
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Niesa ... aid=111473
...Niesamowity debiut zaliczył młody bramkarz Bałtyku Gdynia, Patryk Lewiński. Osiemnastolatek pojawił się na boisku w 77. minucie meczu z Lechią II Gdańsk przy stanie 1:2 i obronił dwa rzuty karne oraz miał udział przy wyrównującej bramce na 2:2. Ostatecznie jego drużyna wygrała 3:2 w spotkaniu 6. kolejki trzeciej ligi bałtyckiej...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cx9s1WRkSY
Do kadry go!
Zamiast Szczęsnego?
Jestem za :mrgreen:
Zamiast Lewusa.
Kurde 15 minut gry Ozila wystarczyło abym wyłączył mecz na który tak się napaliłem :roll: , chyba on przestał pić i zaczął znowu trenować. Najlepsze jednak wczoraj się działo na sam koniec meczu w Amsterdamie 90 brama Ajax pewne 3 pkt a tu bach Balotelli swoja zagrywka :lol: pada jak kłoda, ba ciągnie zasobą jeszcze gościa za koszulkę a ślepy idiota dyktuje wapno hahahahha a narzekanie że w PL lidze karne z nieba.
I po mistrzostwach, a ja do końca wierzyłem jak zwykle. Cóż, może na EURO coś ugramy... :cry:
[youtube:2vlukz57]http://www.youtube.com/watch?v=r0tafmq7Dh4&feature=share[/youtube:2vlukz57]