Masz juz go?? jak wrazenia? na Led jeszcze nie miałem przyjemności
Wersja do druku
Masz juz go?? jak wrazenia? na Led jeszcze nie miałem przyjemności
Powiem Ci tak za******, że japa opada ;) normalnie czacha dymi :twisted: a cieńki skubany jest, że szok 2x cieńszy od mojej 19" starej.Cytat:
Zamieszczone przez Gajush
Cześć.
Od paru dni mam problem taki, ze klawiatura po pewnym czasie pracy zaczyna mi wariowac (laptop, klawiatura nie jest zalana ani nic z nia nie robiono, przyciski dobrze odbijaja) i zaczyna pisac kropki i to |. skanowalem kompa i wykryl wirusa usunalem go ale problem nie zniknal.
Czołem waszmościom!
Przyszedł dzień, w którym postanowiłem zamienić starego XP-ka na Windows 7. Zainstalowałem, pobrałem aktualizacje, zainstalowałem sterowniki, lecz nie mam w ogóle dźwięku. Komputer pokazuje, że moja karta graficzna (Realtek HD) jak i sterowniki są poprawnie zainstalowane jednak jak głosu nie było tak nie ma. Pogoglowałem, próbowałem ze 100 sposobów na rozwiązanie problemów, ale dźwięku nadal nie ma. Ściągałem najnowsze sterowniki.
Ktoś miał podobny problem? Wiecie jak sobie z tym poradzić?
próbowałeś Dx diagiem diagnozować ?
[spoiler:2tkb954t]start>> uruchom , wpisz dxdiag , jak odpali przejdź na karty dźwięku i muzyki i wykonaj testy[/spoiler:2tkb954t]
Ustawienia dźwięku i "przyspieszenia" dźwięku pewnie sprawdzałeś różne konfiguracje?
Może to idiotyczne ale ... wtyczki / kable sprawdzone ?- czasem z przyzwyczajenia się przeoczy cos banalnego więc sprawdź n-ty raz albo ktoś inny niech sprawdzi : może spostrzeże jakąś oczywistość która przez rutynę umyka Tobie :roll:
A może system utworzył ci coś w rodzaju profilu sprzętowego z odłączoną muzyką? może ci wycisza / wyłącza jakieś urządzenie systemowe ?
Spróbuj ustawić brak dźwieków "systemowych" = zadnych "dzień dobry. zastałem jolkę" przy odpalaniu systemu, ani ploomknieć jak zamykasz okno
Daj głośność na maksa - słyszysz jakiś szum, iterferencję, zakłócenia, ciche buczenie ? cokolwiek? pomachaj myszą / kursorem - jest zmiana dźwięku? o dopal jakiś plik audio - szum się zmienia?
spróbuj odpalić dooma 1 albo inną gierkę która potrafi dawać dźwięk na "głośnik systemowy" - ten bipczer od biosu - słyszysz coś?
:roll: :roll:
kurde na codzień nie mam styku z 7 tylko okazyjnie ...
A sprawdzałeś - pisali że sterownik który ściągasz jest też DOKŁADNIE to twojej wersji 7 ?
------------
Nie wiem co jeszcze - odpisz rezultaty.
Dzięki za pomoc! Ostatecznie przyczyna była prozaiczna... W ustawieniach karty dźwiękowej dźwięk szedł nie do tego wyjścia.
Niedawno skończyła mi się licencja antywirusa Avast, a że coś się pochrzaniło nie mam możliwości żeby przedłużyć. I tu moje pytanie; jaki polecacie darmowy antywirus ? Jednocześnie nie może zbytnio mulić kompa a mieć duzą wykrywalność, ale to chyba oczywiste. Pomoże ktoś ? :P
Co za problem odinstalować i zainstalować na nowo. Dostajesz nową licencję i już. Ja tak robię co roku i korzystam z avasta od wielu lat.Cytat:
Aro137
Najprostsze rozwiązania są najlepsze :lol: Dzięki.
Mam taki problem Panowie.
Mam plik w formacie pdf., który chciał bym wydrukować lecz szkopuł w tym, że jest on zabezpieczony przed wydrukiem. Czy wiecie może jak obejść takie zabezpieczenie?
http://www.speedyshare.com/files/274281 ... fps_pl.pdf
Oto ten plik ;)