-
Re: World of Tanks
Z zasady, to Niemieckie maszyny są znacznie trudniejsze do opanowania niż innych nacji. Ruskie są najłatwiejsze do ogarnięcia. Nimi to można sobie wjechać, ponaparzać i ewentualnie się wycofać. U Niemców potrzeba większego zmysłu taktycznego, bo mały błąd może prowadzić do katastrofy. No i niemieckie czołgi trzeba ograć, wyczuć jak się nimi jeździ, jak strzelać itd.
-
Fakt, ruskie maszyny są bardzo szybkie, zwrotne, Niemcy to takie klocuszki co faktycznie nie odpowiada mojemu stylowi gry, ale to ten cholerny niemiecki ordnung, zero finezji i fantazji kawaleryjskiej :D Jedynym frycowym czołgiem, który naprawdę wywarł na mnie wrażenie jest Hetzer, którym w prawdzie nie grałem, lecz zawsze spotkanie z nim kończy się spalenizną z mojej strony. Dodatkowo jest to szybka, niska, trudna do trafienia maszyna.
-
A ja mozolnie składam na e75. Gdyby nie ta promocja, pewnie by go już kupił a tak to wszystko rozwaliłem na moduły. Pograłem chwile t32 ale go sprzedałem po odblokowaniu gąsek - paskudny czołg :evil:
-
Nie wiem jak teraz, ale jakieś 1,5 roku temu jak go miałem, to grało mi się wybornie tym t32 ( mimo słabego działa jak na ten tier ).
-
Sam nie wiem, najbardziej podobają mi się niemieckie czołgi, zwłaszcz KT - bardzo fajny pojazd. Ruskie są przegięte i łatwe w obsłudze, amerykańskie - t29, świetna zabawka, gdyby nie polująca arta byłby prawie nie do ruszenia w kamperskich miejscówach.
-
Kupiłem tego e75, na razie 30 gierek, 32 fragi, bardzo spoko jak na w pełni stockowy pojazd ( no poza działem z KT ). Jeśli o grind idzie to chyba najpierw odkryję sobie silnik bo jednak ten czołg pełza wolniej od Black Prince'a :D
-
W nowym numerze CD Action jest kod do WoTa, dla obecnych graczy 1200 golda, dla nowych 1000 golda do tego premka na 3 dni. A z samą gazetą Far Cry 2 i Magicka ;P Także może kogoś to zainteresuje ;)
-
Nie ma to jak 4,5 art na stronę :o Normalnie nic się pograć grubaskami nie da :roll: :roll:
-
Ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczył mnie PzKpfw 38nA. Nie zdawałem sobie sprawy z jego skuteczności dopóki nie zajżałem do przeglądu słóżby. A tam same odznaczenia na nim i najlepsze staty wśród całego towarzystwa. Faktycznie tak się nastawiłem na farmienie, że nie odczułem przyjemności jaką mi daje gra tym czołgiem, wiadomo nie jest to T-34, jednak odblokowałem na nim elitę, zawsze grosz wpadnie, a i doświadczenie sobie można nagromadzić. Genetralnie czołg ten ma całkiem mocne działo (oczywiście chodzi o najmocniejsze do zamontowania), można nim z powodzeniem weak spotować czołgi 2 klasy wyżej, a równe sobie smażyć tylko szum :) !
-
Ja teraz pogrywam brytyjskim AT2, TD tier V. Mega pancerz, w bitwach maks do piątego poziomu mało co go przebija, zwłaszcza w walce na dystans. Minus jest taki, że to jest wolne i ślamazarne jak Maus... co przy dosyć dynamicznych bitwach niższych tierów jest największą bolączką ( nim dojadę, to albo mój team już wszystkich rozwalił, albo zginął :lol: ). No i działo z małym damagem, za to bardzo szybkie. Haubica bardzo niecelna i sobie darowałem, bo lepiej tym potworem walczyć na dalszy dystans.