Re: EW 2 - dyskusje ogólne
Najlepszy mod w jaki grałem :D gratulacje dla twórców
Chyba znalazłem bug artyleria konna ( tylko ta gdzie jest sześć koni ) nie chce się rozstawić podczas bitwy, konie kręcą się w koło. Tak dzieje się za każdym razem
Dwa razy ściągałem EW2 i tak samo :(
KLA, co z tą nową wersją?
Naród prosi o jakieś nowe informacje ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Ensis
Naród prosi o jakieś nowe informacje ;)
Cytat:
Zamieszczone przez AgentMax
KLA, co z tą nową wersją?
Na razie przez problemy z laptopem nie mogę modować EW2, a brak czasu sprawia że idzie mi powolnie samemu. :) Mam mało czasu w realu, a w tym tygodniu szykuję niespodziankę (wprawdzie pod EW1).
Cytat:
Zamieszczone przez poplus
Najlepszy mod w jaki grałem :D gratulacje dla twórców
Chyba znalazłem bug artyleria konna ( tylko ta gdzie jest sześć koni ) nie chce się rozstawić podczas bitwy, konie kręcą się w koło. Tak dzieje się za każdym razem
Dwa razy ściągałem EW2 i tak samo :(
Zajmę się tym jak będę mógł. :)
Mam pytanie - co się dzieje obecnie z modem? Prace zostały zawieszone?
Witam,
Ja mam pytanie odnosnie gry Rosja. Gram na Hard/Hard. Dwie pierwsze rozgrywki zakonczylem dosc szybko, nie bylo mnie stac na uzupelnianie jednostek po bitwach itp, gospodarka w ruinie, a wszystko tylko z 3 powodow:
- zajecie Archangielska przez anglikow
- rzucilem sie na Ingrie w 2-3 turze i ja zdobylem co bylo bledem
- wojny na kaukazie
Zniechecony olalem Rosje. Jednak ostatnio wrocilem dac jej kolejna szanse ale z innym nastawieniem.
1. gra
1-3 pierwsze tury
-nie ide na wojne ze Szwecja
-nie buduje jednostek, tylko co ture po 1 jedn. w archangielski ( zeby nikt mi sie tam nagle nie pojawil)
-nic nie atakuje, fortyfikuje Ukraine, robie drogi w Moskwie i rozwijam gospodarke z naciskiem na Moskwe i Ukraine
-podpisuje sojusz z Georgia i daje prawa przejscia dla Dagestanu ( przez cala gre mialem spokoj na kaukazie)
4-5 tura
- fortyfikuje Moskwe, zaczynam powoli, po 1 jedn./ ture budowac armie w Moskwie i na Ukrainie
w rezultacie mam mocna gospodarke i wojne tylko z Turcja ( ktorej wojsk nie widzialem) i armie w powijakach. Budzet co ture ponad 10,000 w kasie i nie ma na co wydawac ( wszystkie upgrady gospodarcze porobione)
do 10 tury zajmuje bez problemow Krym. Potem, ta sama armia idzie sobie bez przeszkod przez rumunie i bulgarie i zajmuje Stambul. Jest to koniec Ottomanow. W tym samym czasie Georgia przejmuje tereny tureckie na wschod od Istambulu ( pierwszy raz cos takiego widzialem, zeby tai karzelek sie tak rozrosl)
W tym czasie w Moskwie mam nowa armie, wypowiadam wojne Szwecji, zajmuje bez trudu Ingrie i Inflanty. Znow, prawie bez oporow, tak jak w Turcji.
BANAL
2. gra
podobny poczatek, ta sama strategie jednak dla wyzszego poziomu trudnosci od razu wypowiadam wojne Szwecji ( o dziwo nie bylo pytania o wsparcie Danii wiec sam musialem wypowiedziec)
Oczywiscie nie atakuje. Rozwijam sie jak w 1 grze, cisza na Kaukazie, Archangiesk bezpieczny.
W efekcie znow, w 1710 roku podchodze armia pod Istambul, druga armia zdobywa Ingrie i Inflanty. Pamietajmy ze podejscie pod Istambul w tamtym czasie bylo kompletnie NIEREALNE, nawet spenetrowanie Krymu zajelo rosjanom wiele lat i zdaje sie dopiero w latach 30tych zaczeli wbijac sie w glab polwyspu, nie mowiac o aneksji w latach 80ych. ZERO obroncow w inflantach i Istambule jak i po drodze do Istambulu. Gdzie sie podzialy ich armie? Czy to wina AI? Czemu Rosja sie tak banalnie gra? Przypomne ze Rosja miala przekichana sytuacje wtedy i niemalze cudem i glownie zmianami w armii i niedorzecznoscia niektorych posuniec wrogow wygrzebala sie z tych wojen by stac sie mocarstwem.
Rozumiem zeby jeszcze sie bronili, zeby bylo wyzwanie jakies, a tu nic... Przypomne ze 2 pierwsze gry Rosja przegralem z kretesem...Do tego gralem Szwecja i wojny z Rosja byly przekichane, Moskwe zajalem dopiero w jakiejs 80-90 turze, tak to same potyczki graniczne. Takze AI chyba jest ok. Moze to wina tego ze wrogowie Rosji, Szwecja i Turcja walcza na wielu frontach, ale we wczesniejszych grach wysylaly na mnie normanie spore armie i ofensywy byly zorganizowane. A teraz jakby byli w letargu kompletnym.
Zaczalem ostatnio 3 gre. Tym razem dania poprosila o wsparcie ( moze to jest wina, ze jesli nie prosza to szwecja ma inne nastawienie do frontu wschodniego) i sie wlaczylem, do tego uklad z Georgia i niestety wojna z Dagestanem ( mam nadzieje ze bedzie trudniej ale obawiam sie ze to tylko wydluzy moment mojej inwazji na turcje i szwecje, ale w sumie oni tez zyskaja na czasie, moze sie lepiej przygotuja.)
p.s. Jak zrobic zeby USA sie wybilo z niepodlegloscia? Zauwazylem ze w kazdej grze ostatnio Anglia po prostu wchlania wszystkie prowincje 13 Kolonii.
p.s.2 Mod prześwietny, szczególnie cieszy mnie mnogość różnych wojsk w każdej frakcji. Mogłoby być ich jeszcze więcej, powiązanych nie tylko z budynkiem koszarowym, też elitarnych z możliwością wystawienia np tylko 5 takich jednostek.
Dzięki, ale niestety mod jest od ponad roku martwy, więc żadne zmiany nie zostaną już wprowadzone.
Życzę KLA wszystkiego najlepszego, ale niech nie wkręca, że mod istnieje i prace trawją. Od marca zeszłego roku nic nowego nie powstało. Nie mam za to wyrzutów, ale po co utrzymywać tą iluzję?
Szkoda że prace nie trwają, miałem nadzieję na kolejną wersję, ale trudno.
eee tam bzdury prace na pewno będą trwały jak czas na to pozwoli :P:P
wiadomo jak to jest z takimi projektami, zawsze można je odgrzebać
gratuluję i pozdrawiam
Odgrzebią go pewnie za kilka miesięcy góra za jakieś 3 lata. W każdym razie lepiej żeby wogule odgrzebali i zrobili wersję ze zwiększoną mapą kampanii. Apropo moda , świetny, a te jednostki to już zupełnie wymiatają.
Zrobiłem sobie bitwę na h/h oblężenie i ja się broniłem.
Miałem 1 odział husarii, 1 pospolitego ruszenia, 1 pancernych, 1 kozaków konnych i 4 odziały piechoty kozackiej.
Atakowało imperium osmńskie i mieli całą armię z belijskich grenadierów, mameluków i 2 odziały dziewięciofuntówek. Udało mi się wygrać ale straciłem całą jazdę, ale zginęło tylko 40 z 1600 kozaków.