Odświeżam i daję jeszcze jedno pytanie. Co to znaczy cwb i jakie jednostki mogę wtedy mieć.
Wersja do druku
Odświeżam i daję jeszcze jedno pytanie. Co to znaczy cwb i jakie jednostki mogę wtedy mieć.
Wyszukaj nie boli...
viewtopic.php?f=35&t=1190&p=78158&hilit=cwb#p78158
Witam.
Nie jestem początkującym graczem, ale jedna rzecz mnie zastanawia. Otóż w jaki sposób ulepszenia wpływają na morale jednostki?
Mam na myśli atak, obronę i doświadczenie.
Doświadczenie podrzuca też morale. Ulepszenia broni i pancerza bezpośrednio nie oddziałują na morale jednostki, ale powodują, że jednostka traci mniej ludzi/szybciej niszczy przeciwnika, co na pewno dobrze działa na ducha bojowego :)
Dzięki :]
Kolejne pytanie: jak dokładnie działa premia do walki na przyjaznym terenie? Na intuicję wydaje mi się, że powinno zwiększać morale i wytrzymałość na zmęczenie. Mam rację?
Nie wiem tego dokładnie, ale podejrzewam, że masz rację.
Siema mam pytanie dotyczace expa , zaskakuje mnie to że gdy ( gram na średnie jednostki:60, 40, 27 )
np oddzialem falangi germanskiej (60 jednostek ) na moscie czy innej dogodnej dla mnie pozycji 8-) , wybije 300/400 piechórów przeciwnika przy wlasnych stratach ok 10/15 wojska tak wolno leci mi expo , natomiast gdy stracę sporo woja to szybko dobijam to srebnych belek , to troche nielogiczne, jest na to jakas latka albo cos ??
To dlatego, że zdobywany exp jest dzielony między wszystkich członków oddziału.Cytat:
Zamieszczone przez lotto089
czyli oddział, który ma 80 ludzi i zabije 300 dostanie 1 exp(powiedzmy), a oddział, który ma 40 ludzi i zabije tyle samo, powinien dostać 2 exp.
Zauważ, że gdy łączysz dwa oddziały, doświadczony z niedoświadczonym, to ten pierwszy często traci cześć belek. Tak samo jest, gdy w mieście doszkalasz niepełne oddziały.
Siemanko .
jak zdobyc te gwiazdki dowodzenia, wpływy i zarządzanie ?
jednym generałem wygrywałem największe bitwy z różnymi nacjami a miał może ze 4 takie gwiazdki najwięcej miał wpływów .
Toczenie bitew to najlepszy sposób na zdobywanie gwiazdek w dowodzeniu. Jak na mój gust o wiele więcej zyskuje się profitów gdy osobiście dowodzimy bitwami. Warto grywać niekorzystne dla nas bitwy (przewaga liczebna lub technologiczna przeciwnika.
Zarządzanie zdobywamy pozostawiając generała jako gubernatora danego miasta. Musimy pamiętać by ciągle rozbudowywać miasto by gubernator dostawał kolejne gwiazdki.
Wpływy ... Tu nie jestem pewien, lecz grając Rzymianami łatwo zdobyć wpływy poprzez dzierżenie różnych funkcji. A w jaki inny sposób wyrabiać sobie ten współczynnik? To chyba jednak zależy od czasu. Im sławniejszy generał czy lepszy zarządca, im bardziej posunięty w wieku tym bardziej będzie wpływowy.