Maroes zajrzyj na ich forum. ma być i 2.4 a potem wyższe wersje.
Wersja do druku
Maroes zajrzyj na ich forum. ma być i 2.4 a potem wyższe wersje.
Zresztą niedawno wyszedł preview bahrajnu.
przepraszam a też macie tak pasywną Jerozolimę mam poziom Trudny kampanii a ona co podbije jej ziemie to ona ucieka ma 3 armie pod moimi granicami ,
Natomiast zajmuje jej miasto zamiast to odbić to ona się cofa ,niby bronić innego miasta ale tam w tym mieście jest 1 jednostka armia stoi obok CAŁA i to samo odbijam miasto a ta armia kica do góry do innego miasta,
Kolejna sprawa jak kraj ABSYDZI czy jakoś tak (czarna flaga ). mając 10 prowincji ma na turę 100 tyś kasy? po odliczeniu wydatków . ja mam największe państwo , najlepszy handel kupiecki indywidualny ten , i mam 88 tyś przychodu ziem mam coś koło 30 nie mówiąc o wydatkach to mam na plus jakieś 16 tyś na turę .
Graj na VH.
Może jesteś kilka razy silniejszy jak oni?
trochę się boję w to grać na tak dużym poziomie :D . może jak skończę zobaczę .
tak to prawda mam więcej od nich wojsk , kasy , wszystkiego , ale i tak to jest dziwne bo komp ma lepszą jakość tych wojsk .
a to normalne ze miałem 150 lekkiej piechoty tej Egipskiej 5 ataku 18 obrony i konnica mi się wbiła z 150 osób zostało mi 30 po 1 uderzeniu potem kilka sekund i odział znikł :D
ps przeglądałem wasze posty do wersji 3,0 pewnie nie ma dokładnej daty? mapka dla mnie rewelacja tylko za mało rebeliantów na pld
Nie ma powodu raczej, czasem jest ciężkawo ale i ciekawiej dużo. Ja sobie na najtrudniejszym grałem Jerozolimą, i to kilka razy bo kampania niesamowicie wciągała, a wróg wcale pasywny nie był, zwłaszcza Egipt na początku, był agresywny bardzo i często przypuszczał ataki na moje ziemie, w czasie jednej z rozgrywek dopiero jak przetrzebiłem wielką inwazję ich którą urządzili z dwóch stron - się opanowali i zawrócili. W pozostałych kampaniach było zazwyczaj podobnie. Także polecam grę na VH - może być naprawdę fajnie. Pozdrawiam.Cytat:
trochę się boję w to grać na tak dużym poziomie
Znalazłem poważny błąd w BC.
Gram Chauchan Rajputs, na najwyższym stopniu trudności. Cholernie ciężko sie gra. Właśnie podbiłem Ghaznavi, w 30 turze, ale mam 30k złota na minusie.
No i tuż przed pokonaniem Ghaznavi, zaatakowali mnie Paramara Rajputs.
A błąd polega na tym, że podczas obrony przed oblegającymi mnie hindusami, pokonałem wszystkie ich wojska które podeszły bezpośrednio pod mury, a reszta ich wojsk odeszła na większa odległość i nic nie robi. No i bitwe mam praktycznie wygraną, ale komputer nie chce jej zakończyc. Niestety mam zbyt mało wojska żeby pokonać resztę wojsk wroga w polu, więc czekam za murami. Czekałem tak chyba 2 godziny i nic.
Poza tym jest dużo mniejszych błędów, ale ten praktycznie uniemozliwia dalszą grę.
A jaka wersja moda?
To nie błąd a taktyka wg mnie.
Czasem komo się zamuli.
Generalnie to bardzo stabilny mod i jeden z najlepszych. Ai bitewne ew. zmień na inne.
mod 2.3.2
A gdzie znaleźć inne AI?
Jak możesz twierdzić, że to taktyka? Nie powinno byc sytuacji w której bitwa jest nierozstrzygnięta. A komputer ani nie atakuje, ani nie wycofuje sie. To tylko marnowanie czasu gracza.
Ustaw sobie limit czasu bitwy w opcjach. To będzie rozstrzygnięta. Raczej odznacz, bo masz pewnie zaznaczony brak limitu czasu bitwy.
Czasem tak bywa, że posiłki wroga nie wchodzą do bitwy. To sporadyczny pzrypadek i twierdzenie, ze to błąd to spora przesada.
Mody uzupełniające ai bitewne Germanicu5 wersja 5.7.