Nie wiem czy się mylę, ale chyba strata armii, wedle regulaminu, nie dodaje dodatkowych dni zapasu na zrobienie tury bez poproszenia o nie... czyż nie? ;)
Wersja do druku
Nie wiem czy się mylę, ale chyba strata armii, wedle regulaminu, nie dodaje dodatkowych dni zapasu na zrobienie tury bez poproszenia o nie... czyż nie? ;)
Dzisiaj za bardzo spać mi się chce na cokolwiek, ale jutro przeklikuje!
Nie przeklikuj na razie, jak Matisek dzisiaj nie wstawi to postaram się za niego zrobić (chociaż za bardzo nie mam czasu).
Matisek coś nie odpowiada na GG.
Czyli w końcu będziemy czekać do weekendu albo i dłużej, a słowa od matiska nie ma? :/ Jeszcze rozumiem jakby coś napisał i powiedział konkretnie, kiedy będzie tura, ale w taki sposób to nigdy nie przyspieszymy kolejki, bo 2-3 nacje idą tyle co kiedyś cała tura.
Przynajmniej idą, kilka innych KO obecnie stoi (WKO 30, WKO 31, BC 18, BC 17).
W MKO 33 tura stoi od 13 marca (!) a w MKO 23 od 17 marca. Kto jest MG w MKO 33?:
viewtopic.php?f=518&t=12788&p=349821#p348742
Medrzec 13 marca pisał "jutro zrobię", następnie 19 marca "jutro zrobię" - no i już godzina 19 a tury nie ma.
Wydawało mi się, że już wcześniej decydowaliśmy o zakończeniu wko30 i 31(no, gwoli ścisłości w wko30 nie zapadła decyzja, ale tylko dwie osoby wyrażały chęć dalszego grania...), nie wiem jak inne kampanie, ale należy takich rzeczy pilnować, jak ktoś zmusza do czekania tydzień, to przeklikiwać, takie coś strasznie osłabia zaangażowanie w kampanię innych graczy i powoduje kolejne opóźnienia, widzę choćby po sobie.
WKO30 stanęła bo hasło do Papieża zna tylko ACN a on sobie zniknął (zresztą już po raz trzeci w jego karierze w KO). W WKO31 pisałem do Mnila na GG żeby przekazał komuś (np. Zwiastunowi) hasło do Bułgarii i Mnil mi odpisał, ale hasła nadal nikomu najwyraźniej nie przekazał. Żadnych decyzji o kończeniu tych KO (a już na pewno nie większością głosów) nie było, wręcz przeciwnie.
Przypominam, że w wko30 owo głosowanie to było przed robieniem przez wszystkich ostatniej tury. A robienie jej zaktualizowało trwałość kampanii. Nie ma mowy o zakończeniu. Tak starej KO już nie ma. Może w końcu się ACN odnajdzie, albo cudem zgadniemy i zagramy dalej. Inaczej to wszystko przestanie mieć sens. Większość kampanii z dużym stażem odpada, bo ten, bo tamten. I koniec, koniec. W taki sposób nigdy żadnej KO nie skończymy. Akurat wko30 z jej stażem turowym zostawmy.
WKO31 też zostawmy, zwłaszcza że z Mnilem nawet jest kontakt, tylko chyba jest obrażony na wszystkich i na złość nie chce dać hasła.
W WKO30 została garstka graczy, więc spokojnie byśmy mogli w kameralnym gronie kontynuować, tylko ten nieszczęsny Papa wszystko psuje...
Następnym razem, jeśli Matisek będzie potrzebował więcej czasu na turę, to niech napisze tutaj. Rozumiem, że HRE teraz ma dosyć ciężkie tury, ale musimy przynajmniej wiedzieć czy coś się dzieje. Nie chcę przeklikiwać, bo Niemcy to ważne państwo, a teraz raczej nie ogarnę tego wszystkiego jak trzeba, nawet gdybym próbował zrobić porządnie.
Ale to nie znaczy że tego w ogóle nie zrobię. Domen mnie prosił o więcej czasu (czemu Matisek tego nie zrobił, to poza mną), więc jutro. Ale jeśli nadal tury nie będzie, to mówi się trudno.