Re: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?
Cytat:
"Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej".
pogrążasz się :D
wiesz, że to niby polecenie Stalina to wymysł amerykańskich antykomunistów? :D lansowane przez Leszka Żebrowskiego, który w dziedzinie historii jest takim samym laikiem jak większość prawicowych publicystów?
http://kompromitacje.blogspot.com/2013/ ... ytuje.html
Cytat:
wiesz, że to niby polecenie Stalina to wymysł amerykańskich antykomunistów?
Co, ty chcesz mi udowodnić? Specjalnie nie dałem dopisku, że cytat pochodzi od Stalina. Nie ma żadnych na to dowodów i doskonale o tym wiem.
Natomiast, czy to wymysł jankesów? Podejrzewa się, że to Leszek Żebrowski wypowiedział ten cytat jako pierwszy.
P.S Widzę, że sam to stwierdziłeś. Szkoda, że masz mnie za takiego idiotę.
Cytat:
Zamieszczone przez SmykuPL
Jeżeli nie umie opanować arabskiego, to jakim jest muzułmaninem?
Normalnym. Nie tylko Arabowie wyznają islam.
nie mam za idiotę :D wybacz jeśli się tak poczułeś, ale w internetach nie ma zmiłuj ;)
po co powtarzać fałszywe informacje i uzasadniać nimi swoje zdanie?
to oranie przez prawaków nauczyło mnie skutecznie bronić własnych poglądów za pomocą argumentów (nawet niskich lotów ;) )
chill out!
btw zabawny wpis pewnego polskiego skrajnego konserwatysty:
[spoiler:20vobfn7]
Cytat:
Przesłuchałem z kolei wypowiedź "dobrego wujka z Ameryki" (tak, między innymi jego wspomniałem w swoim ostatnim tekście) Kolonki na temat krwiożerczych muzułmanów i mam do powiedzenia tylko tyle, że chciałbym żeby chrześcijanie tak jak muzułmanie mentalnie zdolni byli do zabijania w imię swojej religii i dla pomszczenia krzywd swoich ciemiężonych rodaków. To że nie są, jest winą właśnie takich pajaców jak "dobry wujek" Kolonko, którzy pouczają nas, że wojowanie w obronie swojej religii i swojej ojczyzny to "barbarzyństwo" i ze powinno się za to trafiać do Guantanamo. Tak, bliższy jest mi zabójca z Londynu, niż taka zamerykanizowana, demoliberalna menda jak Kolonko.
[/spoiler:20vobfn7]
mam nadzieję, że wszyscy widzieli już filmik Maxa Kolonko na temat zabójstwa w Londynie...
Cytat:
po co powtarzać fałszywe informacje i uzasadniać nimi swoje zdanie?
Mam nadzieję, że nie chodzi ci o ten rzekomy dekret Stalina. Myślałem, że mamy to wyjaśnione.
Cytat:
Przesłuchałem z kolei wypowiedź "dobrego wujka z Ameryki" (tak, między innymi jego wspomniałem w swoim ostatnim tekście) Kolonki na temat krwiożerczych muzułmanów i mam do powiedzenia tylko tyle, że chciałbym żeby chrześcijanie tak jak muzułmanie mentalnie zdolni byli do zabijania w imię swojej religii i dla pomszczenia krzywd swoich ciemiężonych rodaków. To że nie są, jest winą właśnie takich pajaców jak "dobry wujek" Kolonko, którzy pouczają nas, że wojowanie w obronie swojej religii i swojej ojczyzny to "barbarzyństwo" i ze powinno się za to trafiać do Guantanamo. Tak, bliższy jest mi zabójca z Londynu, niż taka zamerykanizowana, demoliberalna menda jak Kolonko.
Wstyd mi za takich katolików.
To ciekawe jak złą sławą ludzie obarczają Amerykę i ją demonizują. Nie twierdzę, że Ameryka jest krystaliczna, bo też zabija w imię pokoju i wprowadzania śmiesznej demokracji na innych terytoriach. Co jest samo w sobie zabawne, bo narody powinny się same stanowić i też same decydować o własnym ustroju i innych tego typu rzeczach.
Natomiast, mimo wszystko Ameryka to nadal w miarę normalny kraj pod względem gospodarczym. Jest jednym z państw reprezentujących naszą cywilizację i należy jej się szacunek za wolnościowe idee ojców założycieli.
Mam propozycje dla tego jegomościa... Niech w imię swojej religii się zabiję - będzie to z korzyścią dla obu stron i jednego debila mniej przy okazji.
Zabijanie innych ludzi w imię religii i ciekawe, co by na to powiedział Jezus Chrystus.
Cytat:
mam nadzieję, że wszyscy widzieli już filmik Maxa Kolonko na temat zabójstwa w Londynie...
Widziałem. Jak tam twoje odczucia?
Nim cokolwiek napiszecie, uważnie oglądnijcie film z muzułmańskiego kraju o sytuacji która nie jest niczym niezwykłym tam..., przeczytajcie opis, film jest jeszcze na innym kanale, poczytajcie sobie o Koptach, o chrześcijanach nie uznających po chalcedońskiego układu sił itd...
[youtube:1id58jgx]https://www.youtube.com/watch?v=XP6-UoA40Sk[/youtube:1id58jgx]
Zdarzenia te mają miejsce po tym jak "zły" rząd upadł w Egipcie itd...Ja tam nie mam zamiaru o tym dyskutować, bo o czym? Nasuwają się refleksje u mnie, a jeżeli ktoś uważa ze to normalne, to już jest inna sprawa... 8-)
Cytat:
Gdzie, niby nie obowiązuję? Wskaż mi państwo w Europie z gospodarką wolnorynkową, a nie kontrolowaną przez państwo.
Obawiam się, że nigdy takiej gospodarki nie było. Natomiast jeżeli mówimy o względnej wolności gospodarczej to Szwajcaria, Dania, Irlandia, Estonia, Wielka Brytania, Luksemburg, Finlandia, Holandia, Szwecja, Niemcy.
Cytat:
Masz rację... Po co Europa miała się rozwijać? Lepiej stać w miejscu lub się cofać. Kolonizacja to efekt hegemonii, jaką uzyskała Europa na tle innych kontynentów. Kiedy zaczęła podupadać, to i kolonie straciła.
Jeżeli stosujemy argument siły, to bądźmy konsekwentni - idąc tym tropem i islam ma prawo rozwijać się choćby w Europie, jeśli jest silny.
Cytat:
Czasy, w których Europa żyła w bogactwie już dawno minęły. Teraz rozwijają się nowe państwa: Chiny, Brazylia, Indie.
Chyba nie chcesz powiedzieć, że przeciętnemu mieszkańcowi Europy Zachodniej żyje się biedniej niż przeciętnemu Hindusowi?
Cytat:
Zamieszczone przez Eutyches
Zdarzenia te mają miejsce po tym jak "zły" rząd upadł w Egipcie itd...Ja tam nie mam zamiaru o tym dyskutować, bo o czym? Nasuwają się refleksje u mnie, a jeżeli ktoś uważa ze to normalne, to już jest inna sprawa.
No niestety, dopóki państwo jest silne to jest w stanie trzymać za twarz towarzystwo, kiedy słabnie do głosu dochodzą frustracje i agresja ukierunkowana na tych "innych". Nie jest to jednak tylko przypadłość muzułmanów. Doświadczyliśmy tego i w Europie, przy czym w świecie muzułmańskim akcent położony jest na różnice religijne a w Europie - etniczne.
Cytat:
Obawiam się, że nigdy takiej gospodarki nie było. Natomiast jeżeli mówimy o względnej wolności gospodarczej to Szwajcaria, Dania, Irlandia, Estonia, Wielka Brytania, Luksemburg, Finlandia, Holandia, Szwecja, Niemcy.
Zgoda, co do: Szwajcarii, Wielka Brytania, Luksemburg. Reszcie jest daleko, a przykład Niemiec jest lekko przesadzony.
Chyba, że chodziło ci o Bawarię. Jako tako można ich podpiąć.
Jak to nie było gospodarki wolnorynkowej? To, co kapitalizm to waszym zdaniem utopia? To czemu w USA się sprawdził i uczynił z nich supermocarstwo?
Teraz to oczywiście już tego kapitalizmu tam ubywa. Rządy demokratów dają swoje.
Cytat:
Jeżeli stosujemy argument siły, to bądźmy konsekwentni - idąc tym tropem i islam ma prawo rozwijać się choćby w Europie, jeśli jest silny.
Oczywiście, że ma i nas wygryzie. Jednak jako Europejczyk nie chcę kalifatów, a państw europejskich rządzonych przez Europejczyków!
Natomiast, jeżeli nadal będą zasiłki i pomoce to będą do nas napływać nieroby w tempie zastraszającym i nie ominie to nawet Polski.
Wtedy to już upadek Europy i powtórka z upadku Cesarstwa Rzymskiego.
Na pocieszenie dodam, że jeszcze kilkanaście lat nam zostało. Cieszmy się socjalem...
Cytat:
Chyba nie chcesz powiedzieć, że przeciętnemu mieszkańcowi Europy Zachodniej żyje się biedniej niż przeciętnemu Hindusowi?
Portugalia, Hiszpania - porównywalnie. A i Francja ma przesrane, bo rządzi teraz w niej oszołom.
P.S Wielka Brytania jest też takim miszmaszem, jeśli chodzi o gospodarkę. Zamiast Luksemburga bardziej pasuję Liechtenstein.
Cytat:
Zgoda, co do: Szwajcarii, Wielka Brytania, Luksemburg. Reszcie jest daleko, a przykład Niemiec jest lekko przesadzony.
Wszystkie kraje jakie podałem mieszczą się w pierwszej 20 rankingu wolności gospodarczej prowadzonego przez fundację Haritage.
Cytat:
Jak to nie było gospodarki wolnorynkowej? To, co kapitalizm to waszym zdaniem utopia? To czemu w USA się sprawdził i uczynił z nich supermocarstwo?
Tak, "czysty" kapitalizm z "czystą wolną konkurencją" to utopia.
Cytat:
Oczywiście, że ma i nas wygryzie.
Nie przesadzajmy.
Cytat:
Natomiast, jeżeli nadal będą zasiłki i pomoce to będą do nas napływać nieroby w tempie zastraszającym i nie ominie to nawet Polski.
Jak się sprowadza tanią siłę roboczą z byłych koloni to takie mogą być tego efekty. Swoją drogą jako zwolennik kapitalizmu i wolnego rynku (w tym rynku pracy) imigracja zarobkowa, choćby z końca świata nie powinna Ci przeszkadzać.
Cytat:
Na pocieszenie dodam, że jeszcze kilkanaście lat nam zostało. Cieszmy się socjalem...
Gdzie, w Polsce mamy cieszyć się socjalem?
Cytat:
Portugalia, Hiszpania - porównywalnie.
Chyba żartujesz. Porównanie PKB per capita nie jest najlepszą metodą, ale jakiś obraz może nakreślić. Zatem w Indiach wynosi ono 3.9 tys dol w Portugalii 23 tys dol. (według CIA factbook).
Cytat:
Jak się sprowadza tanią siłę roboczą z byłych koloni to takie mogą być tego efekty. Swoją drogą jako zwolennik kapitalizmu i wolnego rynku (w tym rynku pracy) imigracja zarobkowa, choćby z końca świata nie powinna Ci przeszkadzać.
Ależ mi nie przeszkadza! Wielokrotnie pisałem, że jestem za otwarciem granic.
Z tymże trzeba zlikwidować zasiłki, aby ewentualni imigranci przyjeżdżali tu pracować.
Cytat:
Jak się sprowadza tanią siłę roboczą z byłych koloni to takie mogą być tego efekty.
No, właśnie sprowadza... To sami ludzie powinni chcieć do nas przyjeżdżać.
Teraz oczywiście są tacy, którzy chcą. Szkoda tylko, że po zasiłki w większości przypadków.
Cytat:
Gdzie, w Polsce mamy cieszyć się socjalem?
Nie wierzysz, że u nas też tego nie będzie? Imigrantów nie ubywa, a Unia Europejska wciąż na nas naciska w kwestii zmiany prawa.
Na szczęście nasz obecny premier, jaki jest taki jest... Natomiast ma jeszcze odrobinę rozumu w odróżnieniu od niektórych z Parlamentu Europejskiego.
Jeżeli nadal będzie polityka socjalna, to niestety tak.
Cytat:
Wszystkie kraje jakie podałem mieszczą się w pierwszej 20 rankingu wolności gospodarczej prowadzonego przez fundację Haritage.
Skoro takie kraje, jak Szwecja czy Niemcy się tam mieszczą to źle świadczy to o wolności gospodarczej w Europie.
Cytat:
Chyba żartujesz. Porównanie PKB per capita nie jest najlepszą metodą, ale jakiś obraz może nakreślić. Zatem w Indiach wynosi ono 3.9 tys dol w Portugalii 23 tys dol. (według CIA factbook).
To ma być to bogactwo Europy, o którym niektórzy mówią?
Cytat:
Tak, "czysty" kapitalizm z "czystą wolną konkurencją" to utopia.
Dlaczego? Kapitalizm nie równa się likwidacji państwa.