Więc co sugerujesz, abym zrobił? :D
Wersja do druku
Więc co sugerujesz, abym zrobił? :D
Graj na trudnym, albo bardzo trudnym ;) Z gry na łatwym, czy średnim nie ma przyjemności.
Jeszcze szybkie pytanie dotyczące armi. Otóż mój podstawowy legion to 4 velites 6 konnicy 4 włóczników i 6 armi lądowej. Jeśli to niewystarcza, to armia axilarów (przepraszam za literki) z 4 konnicy i 6 lądu za główną armią. Czy to dobry rozkład? Co sądzisz?
Drugie pytanie to o flotę? Robię po 5 oddziałów aby likwidować piractwo, ale czy warto mieć flotę bojową, bo dla mnie nie ma ona żadnego pożydku...
Za każdym razem dotychczas wlaczalem kampanię na poz trudnym, niezależnie od frakcji. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale każda nacja dostaję przychód od samego początku 3000 zapisane jako 'inne'. Jest to uzależnione od poziomu gry? Tzn. Powiedzmy na łatwym dostajemy więcej a na legendarnym wcale? Oraz czy frakcje prowadzone przez ai również otrzymują takie niezidentyfikowane przychody?
A dobrze Ci się tym walczy?Cytat:
Zamieszczone przez polakma
viewtopic.php?f=471&t=14655Cytat:
Zamieszczone przez polakma
I ostrzeżenie ustne za język polski.
Tak, każda. Nie. Nie wiem. Te dochody nie są niezidentyfikowane, obrazują pieniądze uzyskiwane z Twoich dóbr prywatnych.Cytat:
Zamieszczone przez szulikowski
Zależy z kim walczę. Raz lepiej raz gorzej, ale ogólnie to tylko z icenami mam problem. Te ich rydwany mnie dobijają...
Inne frakcje barbarzyńskie leżą, grecy i wschodnie też problemów nie mam, chociaż czasami kilka oddziałów już nie wróci.
Zrobiłem tak jak chciałeś i gram na trudnym, powiem że gra się przyjemniej, sojusznicy dotrzymują umów, ale myślę, że tylko czekają aby zaatakować...
Dowiedziałem się, że poziom bitwy mam ustawiony na trudny, to mnie ucieszyło, ponieważ wygrywam dość często, a ja się dziwiłem czemu te bitwy są tak długie i krwawe? :)
Aż miło oglądać kiedy walczą dwie pełne flagi i zwyciężca traci trochę armi :D
Dodatkowo zauważyłem, że wprowadzono pory roku i ich plusy i minusy. Trochę realizmu, to zawsze coś miłego. Czy jak gram na trudnym to zmienią się czasy technologi, bo mi się zmieniły, niby coś nowego ale 40 tur na armię? To chyba zmuszenie, aby budować biblioteki i kaplice Minervy.
Jak zbudować fort? Jeśli jest opcja fortyfikuj, ale to daje tylko narzędzia obronne. Widziałem kilka zdjęć i tam mają coś na podobiznę fortu z Rome I, albo to tylko miasto, wieś?
Co to znaczy budynki produkcyjne? Czy to znaczy że jak jest premia do budynków produkcyjnych to dodaje mi premię w sumie do czego? Do przemysłu czy czego?
Budynki produkcyjne to przemysł lub rzemiosło. Stawiaj je w regionach w których masz surowce tupu:
-żelazo
-miedź
ołów
złoto
-marmur
Wtedy przynoszą większe dochody, możesz też wzmocnić je odpowiednią śiątynią zbalansujesz tym dodatkowo ład i czasami żywność.
Podobnie masz z budynkami rolniczymi, są regiony w których jako surowiec występuje zboże, są takie, że wystęują ryby - buduj w nich targi rybne. Hodowla może być wsparta również odpowiednimi świątyniami.
Nie stawiaj w regionie z żelazem budynkó rolniczych a regiomie ze zbożem nie stawiaj budynków przemysłowych, dochody z takiego regionu będą duszone zamiast powiększone. Co do żywnośći to pamiętaj, że ostatecznie dla nacji jest rozliczana całościowo, owszem daje bonusy w prowincjach ale możesz uzyskać korzystniejsze wykorzystując odpowiednio surowce.
Jestem niemal pewien, że budynek produkcyjny - to budynek przemysłowy. Pamiętam jak takie nazwy widniały w technologiach z zakładki Konstrukcja i zostały zmienione. Pytanie gdzie masz te nazwy jeszcze? Bo mi się wydawało, że wszędzie została ta lokalizacja poprawiona.
Pozdrawiam
Pamiętaj, że większość surowców, które podałeś występują dopiero w DeI, a to temat o vanilli. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz