Szukam modyfikacji do Medieval 2 Kingdoms Teutonic, był kiedyś taki mod co powiększał po prostu mapę i można chyba było grać sobie Mongołami itp. Widziałem Wojny Bałtyckie czy jakoś tak na forum ale tam już linki wygasły. ktoś coś?
Wersja do druku
Szukam modyfikacji do Medieval 2 Kingdoms Teutonic, był kiedyś taki mod co powiększał po prostu mapę i można chyba było grać sobie Mongołami itp. Widziałem Wojny Bałtyckie czy jakoś tak na forum ale tam już linki wygasły. ktoś coś?
Polish Kingdom, nie wiem czy mapę powiększał ale była wersja, która ulepszała kampanię krzyżaków :)
Mam pytanie: czy są jakieś mody przenoszące medka2 do uniwersum Mount&Blade?
Nie ma, a przynajmniej żadnego takiego nie znam.
Pisz posty w odpowiednich tematach. Ten przeniosłem.
Dzień dobry,
zwę się Zormar Rivaks i postanowiłem po kilkumiesięcznej przerwie wrócić do zacnego Medievala 2. Postanowiłem również, że zainstaluję sobie jakieś mody i chciałbym się ogólnie zapytać starych, jak i młodych wyjadaczy o kilka z nich.
Primo:
Który mod SS6.4, czy Bellum Cruics jest ciekawszy/bardziej dopracowany? Chciałbym prosić o porównanie tych dwóch modów głównie w następujących kryteriach:
Różnorodność jednostek
Liczba dostępnych jednostek na start (Nie lubię, gdy na start mamy dostęp do bardzo silnych jednostek, gdyż sprawia to, że nie odczuwam tego poczucia, że rozwijam gospodarkę itd.)
Spolszczenie
Muzyka
Występowanie problemów technicznych
Secundo:
Czy istnieje jakiś inny mod, którego akcja dzieje się na bliskim wschodzie poza Broken Crescent? Pytam, gdyż we wspomnianym modzie nie podoba mi się to, że na start mamy już bardzo dużo silnych jednostek.
Witaj
Bellum Crucis 7.0 z fixem i polskim Megasubmodem bije SS 6.4 na głowę. Na start nie mamy za wiele. Muzyka i spolszczenie są w Megasubmodzie super, bardzo stabilny.
Mimo wszystko Broken Crescent 2.4 z submodem jaki polecałem niedawno w temacie Broken.
W modach wszelakich poszukaj Anatolian Principalites czy coś koło tego. Link: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...Principalities
Mod ciekawy, na ile obejrzałem - ale nie grałem, czasem brakuje sporo ikonek (w jednostkach), zagram kiedyś w niego, bitwy fajne ciekawe nacje, jednostki dopracowane.
Bardzo dziękuję za pomoc. W tym wypadku biorę się za Bellum.
Kolega pytał o wybór między Bellum a SS 6.4, tu poleciłem zdecydowanie Bellum.
Nie zaś między Bellum Crucis a Broken Crescent. Polecam oba i Bellum Crucis 7.0 z Megasubmodem 2 i Broken 2.4 z submodem o jakim pisałem w temacie Broken Crescent 2.4
Broken Crescent byłby fajny gdyby nie to że mimo tylu wersji twórcy zostawili te paskudne, podstawkowe modele i tekstury koni. Ja tam Bellum polecam z megasubmodem. Co do Anatolian Principalities jego jedyny chyba atut to jednostki, chociaż i tu kwestie końskie są niezbyt dopracowane :F Statystyki jednostek leżą i kwiczą niestety.