Re: EW 2 - dyskusje ogólne
Gram sobię kampanie Rzeczpospolitą i patrze, a tu cud! Prusy nie wypowiedziały wojnę Austrii tylko zawarły z nią sojusz. Ale w następnej wersji dobrze by było zmienić koza-
ków w piechote wegierska. Czyli zmienić im kolor mundórów na niebieski, przedłużyć im te płaszcze żeby sięgały ziemi i zmienić im czapki na te które mieli hajducy. Lecz jeśli to mało historyczne ( co jest możliwe), lub jeśli się tego nie da zrobić (mało możliwe) to można chociaż u polaków zmienić kozaków dońskich na zaporoskich
Dawno nie grałem w EW 2, ale chyba Imperium Mogołów nie dostało jakichś nowych jednostek. Znalazłem coś takiego: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=370466 . Myślę, że ten mini-mod jest w 100% historyczny i dodatkowo daje sporo jednostek. Moglibyście rozważyć włączenie tego add-on'a do swojego moda.
dobry pomysł, ale mam nadzieję ze gra się nie zatnie
PS.Mod jest martwy czy nie?
Nie jest martwy, ale z racji ze pracuję nad nim wyłącznie sam, mam dużo spraw w życiu osobistym (a czasu mało) oraz pracuję nad wersją EW1 prace nad EW2 idą z wielomiesięcznym poślizgiem. :)
Cytat:
Zamieszczone przez Mateusz Sz
Dawno nie grałem w EW 2, ale chyba Imperium Mogołów nie dostało jakichś nowych jednostek. Znalazłem coś takiego:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=370466 . Myślę, że ten mini-mod jest w 100% historyczny i dodatkowo daje sporo jednostek. Moglibyście rozważyć włączenie tego add-on'a do swojego moda.
Dzięki. Myślę że skorzystam. :)
Pare pytan:
1. Crashuje czasem?
2.Grenadierzy moga rzucac granatami? (czytalem gdzies ze nie)
3.Jak pobiore ta wersje, a potem wyjdzie wersja finalna to nie bedzie problemu ze wgrywaniem?
4.Jak wyglada kampania? (historycznie czy byle jak)
5.Jak wyjdzie nowa mapa Europy to bedzie blokowac osiagniecia za np zdobycie calej Europy?
6.Jak wyglada inteligencja przeciwników? Szarzuja na czworoboki ?
7.Na kiedy obstawiacie wydanie wersji finalnej moda?
8.Mod po Polsku?
9.Jak wgrac tego moda? Potrzebny jakis program, poniewaz wypakowuje te pliki tam gdzie trzeba i nic...
Wlasnie zasysam ;)
Potrzebujesz program 7 zipm
narbierw wypkowujesz do downloads apotem plik pack kopiujesz do data PATRZ PIEWSZY POST. A potem kopiujesz plik script do scripts. PATRZ PIERWSZY POST. Mod jest po polsku
PS PIsze na innym kompie,dlatego jest tyle bledow
ma ktoś link do DOWNLOAD do Upc?
PS Wogóle co to jest?
Cytat:
Zamieszczone przez Lukasz
Pare pytan:
1. Crashuje czasem?
2.Grenadierzy moga rzucac granatami? (czytalem gdzies ze nie)
3.Jak pobiore ta wersje, a potem wyjdzie wersja finalna to nie bedzie problemu ze wgrywaniem?
4.Jak wyglada kampania? (historycznie czy byle jak)
5.Jak wyjdzie nowa mapa Europy to bedzie blokowac osiagniecia za np zdobycie calej Europy?
6.Jak wyglada inteligencja przeciwników? Szarzuja na czworoboki ?
7.Na kiedy obstawiacie wydanie wersji finalnej moda?
8.Mod po Polsku?
9.Jak wgrac tego moda? Potrzebny jakis program, poniewaz wypakowuje te pliki tam gdzie trzeba i nic...
Wlasnie zasysam ;)
1. Tak. Każdy mod zresztą. :)
2. Nie mogą, ale gdy będzie ułtwione modowanie chciałbym podzielić na 2 epoki - jedną od 1680, a drugą od 1750. W pierwszej będą mogli rzucać.
3. Nie powinno być.
4. Kampania jest zmieniona na tyle ile pozwoliły inne mody. Nigdy nie będzie w 100% historycznie, ze względu na silniki gier.
5. Raczej tak. Tylko się nie zanosi na nową mapę gdyż CA nadal blokuje.
6. Inteligencja wygląda lepiej dzięki Darth Modowi.
7. Trudno powiedzieć, gdyż jestem jedynym członkiem obecnie, a mozliwości modderskie na ETW utrudnione.
8. Tak, jest po polsku.
9. Masz dokładną instrukcję w pierwszym poście. :)
Nie mogę znaleźc tej ścieżki:
VISTA C:\Users\(Your User Name Here)\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Empire\scripts
proszę o pomoc.
PS. Mam vistę po polsku.
dam ci rade, wejdz w start i wyszukaj app data. Jak kazdy pewnie na poczatku ten folder masz ukryty. Potem kliknij roaming i the creative assembly etc.etc
jak chcesz szybciej to wyszukaj po prostu the creative assembly